avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate il_so

Activitate il_so

Discuție Succesiune
Cu circa 6 luni in urma am facut un contract de intretinere intre mine si mama prin care primeam 50% din apartamentul ei in schimbul ingrijirilor pe care i le ofeream. Intre timp ea a decedat(la cateva luni dupa ce actele au fost perfectate) si acum as vrea ca restul de 50% sa ii revina surorii mele(suntem frati buni,si de mama si de tata). Se poate acest lucru? Si daca da cam cat ar costa toata aceasta? Inteleg ca succesiunea ca urmare a decesului nu se taxeaza(poate gresesc eu)?Va multumesc
Răspuns la discuția vanzare-cumparare
Fiica si sotul ei sunt doar luati in spatiu,singura proprietara este mama
Mama este proprietara unui apartament dobandit in anul 1993 prin cumparare de la fostul ICRAL.Ea este in proces de evacuare cu fica si ginerele ei care locuiesc la aceasi adresa,procesul fiind inca pe rol.Intre timp,mama ar dori sa faca acte de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere catre fiul ei(cam peste 2-3 luni)....in acest caz mai are rost sa se continue procesul?sau odata perfectate actele urmeaza ca fiul sa deschida un nou proces de evacuare?In acest caz mai conteaza vechiul proces?Mentionez ca fiul nu figureaza in nici o calitate in procesul care este pe rol..
Discuție cazier
am o intrebare relativ simpla...o persoama care are cazier judiciar are dreptul sa detina o firma ?...si are dreptul sa fie administratorul acelei firme cu capital 100% privat??
Mama este in proces de evacuare cu fica ei si cu ginerere si doreste sa faca act de vanzare-cumparare catre mine(fiul ei).Mentionez ca apartamentul este proprietatea mamei mele,fiind achizitionat de la fostul ICRAL in anul 1992,dupa decesul sotului ei...Poate face actele de vanzare -cumparare daca procesul este inca pe rol?alte piedici mai exista?va multumesc
Discuție taxa notariala
Mama doreste sa imi lase mie apartamentul in care locuim cu acte de vanzare-cumparare.Ea este unicul proprietar al apartamentului in care locuim.Cam care este impozitul care se plateste pentru aceasta tranzactie?(suma aproximativa).Apartamentul este in Bucuresti,zona gara de nord,3 camere,suprafata aprox. 60 mp..Daca puteti sa imi spuneti cam care e suma aproximativa,sa imi pot face niste calcule
Discuție o amanare
Mama este in proces de evacuare cu fiica ei si ginerele dar se pare ca e posibila o solutie de compromis(fica si ginerele sa cumpere un apartament mamei iar apartamentul mamei sa le ramana lor).Totusi amanuntele acestei tranzactii inca nu au fost puse la punct iar mama vrea sa stie daca poate solicita instantei o amanare a termenului de judecata(retragerea plangerii urmand a fi facuta daca partile ajung la o intelegere) ....e posibila aceasta solutie?daca da ce motive ar putea invoca?...deci deocamdata ne-ar interesa doar o amanare a termenului
Răspuns la discuția amanare
nu s-a cerut judecarea in lipsa....dar ce inseamna suspendarea dosarului?suspendare definitiva sau e vorba de o amanare pentru o data ulterioara?
Discuție amanare
mama este in proces de evacuare cu fiica ei dar se pare ca problema se va rezolva pe cale amiabila,intr-un anumit termen..daca la termenul de judecata nu se prezinta nici una din parti este adevarat ca procesul se amana sine die?
Răspuns la discuția proprietate
il_so a scris:

In anul1992 mama a cumparat de la fostul ICRAL apartamentul in care locuia cu chirie(e vorba de legea prin care chiriasii puteau cumpara locuinta cu plata in rate).Pe contractul de vanzare -cumparare este trecuta doar mama ca proprietar.Se pare insa ca o parte din rate au fost platite de fiica ei care era girant(nu stiu exact care a fost situatia).In urma unor neintelegeri mama ar vrea sa o evacueze pe fiica..poate face acest lucru?Daca cumva fiica a platit o parte din rate e posibil sa se schimbe ceva in statutul juridic al proprietatii?sau ce scrie pe contractul de vanzare-cumparare este sfant?.....va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat....multumesc
E adevarat ca s-au facut oarecare imbunatatiri(gresie si faianta la baie si bucatarie,calorifere noi,etc) dar nu au fost facute neaparat de catre fica....mai ales ca ea nu poate demonstra acest lucru...imbunatatirile au fost facute in comun,mama avand dintotdeauna o pensie bunicica--1200 ron in acest moment...presupun ca in aceasta situatie ficei i s-ar cuveni doar o anumita cota din valoarea estimata a acestor imbunatatiri,nu intreaga suma