doresc sa va descriu in cateva cuvinte situatia la care caut o solutie: sotul meu are un copil din casnicie anterioara, copil care este major deja. Copilul din casnicia anterioara sta in garsoniera impreuna cu mama sa, garsoniera care este inca si pe numele soltului.
In prezent avem un copil impreuna si locuim intr-o grasoniera. Impreuna dorim sa contractam un credit ipotecar/imobiliar. Insa doresc sa gasesc o solutie prin care copilul din casnicia anterioara sa beneficieze integral de Garsoniera in care locuieste (din punct de vedere al actelor) si copilul meu sa beneficieze de bunurile prezente si viitoare achizitionate in casnicia actuala. Mentionez ca creditul va fi pe numele meu.
Stiu ca prin testament - solutie initial identificata pentru sotul meu -, legea nu permite dezmostenirea integrala a unui copil, bunurile urmand sa se imparta confom legislatiei in vigoare.
Va rog sa imi acordati suportul in identificarea unei solutii optime si aplicabile pentru aceasta speta.
va rog sa imi spuneti daca pot aplica la Prima Casa in conditiile de mai jos:
- sotul meu, este trecut pe si contractul de casa din casnicia anterioara
- eu, prin succesiune, detin jumatate de apartament cu mama mea.
- in acest moment, adresa din buletinul meu si a sotului meu, este de la garsoniera in care locuim efectiv, de 36mp.
sotul meu mai are un copil din casatorie anterioara. dorim sa achizitionam un nou apartament, insa cum pot proceda pentru a fi mostenit doar de copilul nostru din casatoria actuala? fara sa fie nevoit sa imparta cu fratele/sora din prima casnicie, in caz de deces parinti
apartamentul sa fie doar pe numele meu? sau care este cea mai buna varianta legala
Sotul meu plateste pensie alimentara 25% din salariu pentru copil din casnicia anterioara. In cazul in care salariul sau va creste si in conditiile in care a aparut al doilea copil...in cascnicia actuala, cum se va calcula pensia alimentara pentru primul copil?
referitori la Ordinul prin care se stabilestte cuantumul partii comune la caldura, cine suporta costurile pentru montarea repartitoare de costuri la subsolul blocului? ci ne ar trebui sa se ocupe de acest proietc: administratia blocului, societatea care a instalat repatitoarele in bloc sau societatea care furnizeaza energia termica?