avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate aurica ilie

Activitate aurica ilie

Va multumesc mult pentru precizari. Acum este totul clar.

Numai bine.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile rapide si competente.

Deci nu mai trebuie sa scriu in hot aga si ” Ca urmare a cesiunii, structura capitalului social va arata astfel ......... sau ..........aportul asociatilor la constituirea capitalului social va fi urmatorul...... ” ?????

Cand spuneti „intentia de cesionare, cesionarii si partile sociale care se cesioneaza” eu subinteleg ca trebuie date toate detaliile asa cum voi le voi da in contractul de cesiune.....Practic nu prea mai vad de ce sa mai fac si contract de cesiune daca tot trebuie sa scriu in aga toate datele. Poate doar asa....in caz ca mi-l vor cere neaparat.
denisas a scris:

Parerea mea este putin diferita................



Va multumesc mult si dvs. pentru raspuns. Asociatul care iese nu este si administrator. Dar chiar daca era....am inteles idea dvs.

Cred ca depinde foarte mult de persoana de la ONRC care se va ocupa de dosar. Mie mi-a spus cineva ca, intr-un caz asemantor cu al meu, i-au aceptat o singura hotarare, cu toti asociatii si vechi si noi, dar.....sa scrie „Asociat invitat” pentru asociatul care urma sa intre in societate.

De aceea am intrebat aici, sa vad mai multe opinii. Tinand seama de situatia neplacuta de la onrc bucuresti.....chiar e important cand ai apucat sa ajungi acolo sa nu te intoarca din drum pentru tot felul de motive.

Inca odata va multumesc mult pentru sprijin.
Buna ziua,

Mai apelez la bunavointa dvs pentru niste neclaritati:
1. Daca am facut contract de cesiune, care contine toate datele obligatorii, in hot aga trebuie sa reiau tot ce am scris in contractul de cesiune? ( Va intreb aceasta deoarece am vazut in monitorul oficial parta a IV-a ca majoritatea celor care au facut cesiune si au scris si nr. contractului acolo, totusi, au scris si in hot aga toate datele cesiunii. Eu speram ca daca fac un ctr de cesiune, voi scrie in hot aga ca se face cesiunea conform ctr. de cesiune nr....., iar apoi scriam doar un articol in care precizam cum arata structura capitalului social dupa cesiune ).

2. Pentru asociatii vechi este obligatoriu sa mai scriu toate datele de identificare in hot aga? Tot in monitor am vazut ca unele firme nu au mai scris datele de identificare ale asociatilor vechi, ci doar pe cele ale asociatilor noi intrati.

3. Daca mai adaug noi activitati, pe langa codul CAEN este obligatoriu sa scriu si denumirea completa a activitatii?? Va intreb aceasta tot in scopul incercarii de a mai reduce din nr de caractere.

Va multumesc mult de tot celor care va rapiti din timp ca sa ma ajutati cu indrumari.


Va multumesc mult pentru raspunsuri.
buna ziua,

- srl cu 2 asociati, unul se va retrage cedand partile sociale unui tert care va fi cooptat ca asociat.
- cu aceasta ocazie se doreste adaugarea mai multor activitati secundare si eventual schimbarea activitatii principale
- intrebarea mea este : pot face o singura hot aga care sa cuprinda toate modificarile de mai sus? Eu sunt derutata de faptul ca, astfel, asociatul vechi va semna si pentru adaugarea activitatilor suplimentare (fapt care pe el nu il mai intereseaza deoarece el se retrage) , iar asociatul nou (care este interesat de modificarile ce se fac de cand va deveni el asociat, respectiv adaugari de activitati) nu stiu daca se poata numi asociat in aceasta faza (am inteles ca cesiunea produce efecte dupa inregistrarea ei la ONRC ).

Sper ca m-am facut inteleasa. Va multumesc anticipat celor care doriti sa imi dati un sfat.
Răspuns la discuția proiect nou impozit forfetar
Daca ajuta ....eu am gasit aici proiectul integral (atentie ca e sub forma de imagini succesive, adica e mai greu de citit, dar .....merge):
[ link extern ]



Mihail a scris:

De ce nu folositi un contract de curtaj ?


Va multumesc pentru sfat. Primul impuls este sa folosesti ceva ce este folosit de mai multa lume. Am gasit un model de contract de curtaj o sa incerc asa....dar tot nu stiu cum sa procedez in privinta codului CAEN. Daca mai este cineva amabil sa ma ajute ii multumesc anticipat.
Sunt micro si as dori sa colaborez cu o firma de legatorie, in sensul ca eu vreau sa preiau comenzi de la clienti, iar firma respectiva sa le execute. In acest sens, ce fel de contract ma sfatuiti sa fac: de mandat sau de comision ? M-am documentat si am constatat ca sunt diferente intre ele.
Totodata v-as ruga sa imi spuneti daca e suficient ca am scris in actul constitutiv "activitati de legatorie" sau ar mai trebui adaugata vreo activitate de intermediere......am analizat cu atentie tot codul CAEN, dar am observat ca activitatile de intermediere sunt pentru comert cu ridicata.
Multumesc celor care au amabilitatea sa ma ajute.
Va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri.

Activitatea respectiva nu o mai desfasor (am pastrat-o in actul constitutiv doar asa....preventiv, dar nu mai am autorizatie pt ea).
Site-ul este inca al firmei mele si as vrea sa il pastrez, desi NU il utilizez pentru a face reclama firmei mele , ci unui fost salariat care nu mai lucreaza pentru mine (s-a facut omul pfa si desfasoara activitatea pe care o facea inainte ca salariat la mine). Eu, cu buna stiinta am vrut sa il ajut si i-am facut acel site pe domeniu firmei mele. Fara bani. Asa am vrut eu sa ajut omul. Dar imi este teama sa nu am pb .......Voi incerca sa pun in practica sfatul domnului Alin Popescu: voi utiliza site-ul ca pentru reclama si voi adauga codul CAEN potrivit pt acest lucru. Sper sa nu am interdictii in acest sens.

O zi frumoasa tuturor!