Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Tribunalul mi-a anulat cererea privind fuziunea dintre 2 societati ca netimbrata (am intarziat la sedinta care a durat 10 min si am depus taxa de timbru prin registratura). Am luat legatura cu dna grefier de sedinta care mi-a comunicat ca a primit taxa de timbru dar era mult prea tarziu pentru ca dna judecator se pronuntase deja.
Intrebarea mea este, in cazul in care Curtea de Apel nu imi admite apelul (si este mai mult ca sigur ca asta se va intampla), ce se intampla cu fuziunea, o iau de la capat la Onrc?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie destul de complicata si as avea nevoie de cateva pareri pentrua o putea descurca. Pe scurt lucrurile se prezinta astfel, defunctul lasa drept mostenire (mostenitori, 2 copii + sotie) un teren pe care e construita o casa de locuit, pentru fiecare existand cate un contract de vanzare-cumparare datand din 1973/1977 (poate fi invocata si uzucapiunea?). Aceste contracte nu sunt recunoscute de niciun notar pentru a putea deschide succesiunea, drept pentru care ne-a trimis la judecatorie pentru recunoasterea dreptului de proprietate. Intrebarile sunt:
- pe langa cererea de constatare a dreptului de proprietate, instanta poate solutiona si succesiunea?
- in cererea de constatare a dreptului de proprietate cine trebuie trecut ca reclamant, toti mostenitorii?
- iar daca instanta se pronunta si asupra succesiunii, avand in vedere ca sotia si unul dintre copii renunta la partea cuvenita, unde s-ar face aceasta renuntare, in fata instantei sau la un notar?
Va multumesc!
Buna ziua! Am si eu o situatie dificila in legatura cu un avocat si as dori o parere. Zilele trecute am participat la o intalnire intre doua firme, fiecare reprezentant fiind insotit de avocatul propriu. Din cate stiam si am vazut, un avocat trebuie sa se prezinte impecabil, atat din punct de vedere intelectual, cat si cu privire la aspectul exterior. Pe langa faptul ca avocatul partii adverse, a lasat de dorit prin aspectul exterior, a trecut imediat la amenintari bazandu-se pe un contract, care, din cate am aflat, nu este incheiat nici la ora actuala, si toata discutia dumnealui s-a axat, in special, pe presiune, minciuni si un ton foarte ridicat. Mai mult, firma noastra fiind implicata intr-o procedura de executare silita, la punerea in posesie a unor bunuri imobile s-a procedat la punerea unor sigilii, pe care si-au pus stampila atat firma care a castigat imobilele, cat si dl avocat (este legal?).Problema este, se poate face o reclamatie la barou pentru vreunul din considerentele de mai sus? Va multumesc!
Buna seara! Am si eu o problema pe tema abordata, trecerea din folosinta in proprietate. Situatia se prezinta in felul urmator: societatea noastra a cumparat niste imobile de la o societate cu capital de stat aflata in procedura de insolventa. Partea cu terenul nu apare pe nicaieri, ideea e ca primaria, unde se afla terenul, se dezice de vreun drept asupra terenului (nici n-am platit vreun impozit), cei de la Agentia Domeniilor Statului, actualmente preluat de Agentia Nationala pentru pescuit si acvacultura, de asemenea, nu a reclamat pana acum niciun drept. In urma unei licitatii organizata de ANAF, ne-au fost vandute 3 imobile dintr-un total de 10. Noi suntem in litigiu cu cei de la ANAF, dar asta e o alta discutie, si nu am dat importanta adjudecatarilor care, zic ei, au incheiat un contract de concesiune pe acest teren.
Intrebarile sunt, este ANPA competenta sa incheie un astfel de contract? mai avem vreo posibilitate in baza HG 834/1991 sa devenim proprietari pe acest teren? este legal ca in baza unui contract de concesiune, noul proprietar sa-mi interzica accesul in incinta avand in vedere ca eu mai sunt proprietar pe inca 7 imobile sau ANPA trebuia sa imparta acest teren intre cei 2 proprietari conform cu cota fiecaruia?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Ma confrunt cu o problema juridica destul de incurcata si as dori lamurirea unui aspect. Firma X a fost executata silit prin vanzarea la licitatie a unor bunuri imobile care nu sunt intabulate desi cei de la Oficiul de Cadastru ne-au trimis o hartie cum ca s-a pus o ipoteca legala asupra acestora. Am aflata aceasta situatie cand am vrut sa depunem o cerere pentru un extras de carte funciara. Terenul de sub cladiri este al primariei nu al societatii executate, daca are vreo importanta.
In concluzie, puteau face aceste imobile obiectul acestei licitatii?
Va multumesc anticipat!
Am o problema care imi da batai de cap cu privire la urmatoarea speta : Un contract de executie lucrari s-a reziliat de catre Antreprenor iar dupa notificarea de 14 zile, rezilierea si-a produs efectul. Intrebarea este, daca dupa cele 14 zile Antreprenorul se razgandeste cu privire la reziliere, poate sa o revoce? Si daca nu se poate, in baza carei reglementari se pot continua lucrarile ramase (mai putin de 50%) avand in vedere ca acest contract este incheiat prin procedura licitatiei?
Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri in domeniul societatilor comerciale.Problema este urmatoarea, firma X a fost somata in repetate randuri de ADS pentru plata redeventei si a penalitatilor de rigoare intrucat X nu a mai efectuat plata redeventei din 2005 (somatiile au fost trimise fara confirmare de primire). ADS a reziliat contractul de arenda in decembrie 2008 dar penalitatile au curs in continuare. Prima intrebare este daca penalitatile ce au curd dupa rezilierea contractului sunt legale.
In luna mai anul curent, firma X s-a trezit si cu contul bancar blocat dar nu se stie cine a procedat la aceasta masura pentru ca firma mai avea datorii si la Finante. Acum, a doua intrebare, institutia care a cerut blocarea contului nu trebuia sa trimita o notificare prin care sa anunte firma X ca respectivul cont a fost blocat? Sau macar banca, nu este cumva responsabila sa-si anunte clientii de astfel de proceduri? sau traim in Romania si asa se procedeaza???
Ce este de facut in situatia firmei X?
Va multumesc anticipat!