avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate Catalina Cibotariu

Activitate Catalina Cibotariu

@ BODEALEX

Multumesc! Voi face un proces verbal. Cumparatorul nu vrea ca vanzatorul sa faca reparatii motivand ca cel din urma ar aduce un
carpaci
si vrea o reducere de pret. Daca actiunea pentru vicii ascunse nu a fost inaintata in instanta iar dreptul de proprietate asupra imobilului nu s-a transmis inca, are dreptul cumparatorul sa aleaga modalitatea de reparare a viciului ascuns (reparatie pe cheltuiala vanzatorului/reducere de pret)?

Eu ma gandeam ca, in momentul in care vanzatorul se duce la imobil sa faca reparatiile si cumparatorul refuza sa se intocmeasca un proces verbal prin care sa se constate refuzul cumparatorului si motivul acestuia. Cumparatorul da foarte rar acces la imobil vanzatorului.
am rectificat intrebarea...gresisem initial

Cumparatorul poate introduce actiune pentru vicii ascunse? Ce sanse de castig ar avea?


Da, sunt avocat dar nu practic dreptul sau procedura civila:)
Ma scuzati, voiam sa intreb daca cumparatorul poate introduce actiune pentru vicii ascunse.

In momentul semnarii ante-contractului, in fata notarului, s-a consemnat si plata avansului. PREDAREA imobilului s-a facut in baza unui proces verbal - conditii de predare care au fost stipulate si in ante-contract. In ante-contract s-a specificat clar ca dreptul de proprietate se transmite in momentul achitarii integrale a pretului. Totodata, in ante-contract s-a specificat clar ca cumparatorul trebuie sa achite diferenta de pret pana la data de 1 mai 2013, moment in care se va perfecta si contractul de vanzare-cumparare.

Reducerea de pret a fost consemnata in fata notarului si restul de bani au fost achitati de cumparator prin virament bancar.

Repet: cumparatorul refuza semnarea contractului de vanzare-cumparare in conditiile in care dumnealui a ales notarul si dumnealui a facut programarea pentru semnarea contractului. Cand partile au ajuns in fata notarului, cumparatorul a refuzat sa mai semneze contractul de vanzare-cumparare.
Buna ziua,

In octombrie 2012, s-a facut un ante-contract de vanzare-cumparare cu plata unui avans din pretul total al imobilului. Imobilul ce face obiectul vanzarii-cumpararii este un imobil vechi si cumparatorul a vazut acest lucru cand a venit in multiple ocazii sa il vada INAINTE de semnarea ante-contractului la notar. Inainte de semnarea ante-contractul din pretul de vanzare s-a facut o reducere de pret asupra careia partile s-au inteles.

Cand a fost platit avansul, imobilul a fost predat de vanzator catre cumparator in baza unui proces verbal in care cumparatorul nu a avut nicio obiectie. Dupa 2 luni de locuire in imobil, cumparatorul a achitat intregul pret al vanzarii si ulterior achitarii pretului intreg, s-a mai facut o reducere de pret asupra carora partile au convenit. In prezent, dupa ce s-a stabilit data semnarii contractului de vanzare-cumparare si s-a vorbit si cu notarul, cumparatorul refuza sa semneze contractul pe motiv ca vanzatorul ar trebui sa mai scade din pretul care deja a fost achitat integral pe motiv ca sunt infiltratii intr-o parte a acoperisului. Aceste infiltratii au fost recunoscute de vanzator de la inceput si acesta s-a obligat sa le repare in schimb cumparatorul nu vrea reparatii si refuza orice furnizor de servicii din motive cel putin puerile.

Astfel, luand in considerare ca pretul imobilului a fost de 2 ori diminuat, odata in faza negocierilor si inca o data dupa semnarea ante-contractului, vanzatorul a aratat buna-credinta in vederea ameliorarii infiltratiilor (singurul lucru de care s-a plans cumparatorul dupa 2 luni de utilizare a imobilului) si, cand s-a ajuns in faza semnarii contractului si notarul pregatise toate documentele cumparatorul refuza sa semneze contractul pentru ca mai vrea o reducere de pret, va rog sa ma sfatuiti ce pot face in acest caz. Mentionez ca pretul imobilului este aproape la fel cu categoria de pret data notar in baza listelor (luand in considerare suprafata, vechimea constructiei, etc.)

Vanzatorul poate introduce o actiune pentru vicii ascunse? Daca da, ar avea sanse de castig?
Răspuns la discuția concediere angajat
salariata trebuie sa anunte angajatorul in mod oficial printr-o informare cu privire la starea sa de graviditate atasand si o adeverinta medicala care atesta acest lucru.
Răspuns la discuția contract de munca
nu cred ca ne intelegm aici, ca sa fie in termen trebuie sa transmita incetarea in ziua in care contractul a incetat. Dar daca fac un act aditional de prelungire datat cu o zi inainte de incetarea de drept a contractului atunci am la dispozitie 19 zile sa il inregistrez in Revisal.
s-a specificat in mesaj- contract pe perioada nedeterminata
Răspuns la discuția contract de munca
atat timp cat incetarea nu a fost inregistrata in Revisal, autoritatile nu au cum sa demonstreze ca prelungirea a fost facuta tardiv. Daca inregistreaza acum incetarea contractului de munca vor primi amenda pentru inregistrare tardiva
Răspuns la discuția concediu de odihna
pentru a beneficia de concediu de odihna trebuie sa faceti o cerere in acest sens, mentionand perioada de CO, adresata superiorului dumneavoastra
In timpul concediului medical contractul este suspendat de drept si nu poate interveni nicio modificare (inclusiv incetare asupra acestuia) cu exceptia incetarilor de drept- si nu este cazul aici.

Angajatorul dumneavoastra nu va poate obliga sa va dati demisia in conditiile in care, aceasta modalitate de incetare a contractului apartine exclusiv salariatului. Dupa terminarea concediului medical si intoarcere la munca, angajatorul poate apela la concediere pentru a va inceta contractul de munca dar chiar si atunci, indiferent de tipul de concediere (pt motive imputabile salariatului sau pt motive neimputabile salariatului) aceasta trebuie justificata si trebuie indeplinite anumite proceduri conform Codului Muncii.