avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate adrian nicolae

Activitate adrian nicolae

Răspuns la discuția retinere pensie
Va multumesc ?
Discuție retinere pensie

Stimati utilizatorii rog o indrumare.
Singurul meu venit lunar este 380 ron, PENSIA DE INVALIDITATE gradul I (care necesit o ingrijire speciala pentru afectiuni speciale ) si indemnizatia de insotitor. Acestea sunt trimise lunar de casa de pensi prin cont deschi la banca(prin card).
Aceste venituri a fost blocate de banca(card blocat) la solicitare adresa executor judecatoresc, pentru achitare cheltuieli de judecata (9400 ron)( proces evacuare din locuinta nationalizata L 10/2001 fara prelungire contr. inchiriere).
Este legal aceasta executare ? sa raman fara mancare,medicamente si insotitor.
VA MULTUMESC pentru indrumare :((

Rog un raspuns pensia de invaliditate gradul I si indemniyatia de insotitor
Primesc aceste venituri de la casa de pensi prin cont bancar .
Execut judecatoresc a trimis adresa la banca sa mi se retina din cont o treime.
Este legal ? sau aceste venituri se incadreaz la (indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.)
VA MULTUMESC!
Răspuns la discuția POPRIRE CHELTUIELI DE JUDECATA
Va multumesc!
Va multumesc! pentrun raspuns.
MOSTENIREA A FOST LASATA PRIN TESTAMENT OLOGRAFIC NEPOTULUI MEU.
AM FOST CHEMAT LA NOTARIAT PENTRU SUCCESIUNE SI AM DAT DECLARATIE CA, SUNT DE ACORD CU TESTAMENTUL SI DE ASEMENEA, RENUNT PUR SI SIMPLU LA PARTEA CE-MI REVINE DIN MOSTENIRE.
VA MULTUMESC!
NU, TREBUIE SA DAU O DECLARATIE LA NOTARIAT CA NU AM DETINUT, NU DETIN ,NU AM INSTRAINAT,NU AM CEDAT O LOCUINTA PROPIETATE PERSONALA DIN 1990 PANA IN PREZENT.
ACEASTA ESTE NECESARA LA PRIMARIE PENTRU O LOCUINTA SOCIALA PENTRU CA AM FOST EVUACUAT DINTR O CASA RETROCEDATA (l10 2001).
SUNT BOLNAV CU HANICAP GRAV GRADUL UNU (NU MA POT DEPLASA)
IAR PENSIA PE CAZ DE BOALA ESTE DE 360,00 RON. VA MULTUMESC
STIMATI UTILIZATORI, PRIN MOSTENIRE MI A REVENIT 1/3 DINTR O LOCUINTA ( PRIN REZERVA SUCCESORALA) COMPUSA DIN UNA CAMERA ,BUCATARIE SI BAIE.
LA SUCCESIUNE AM RENUNTAT LA PARTEA CARE IMI REVENEA ( 1/3 DIN LOCUINTA ) IN FAVOAREA NEPOTULUI MEU.
-- ACESTA SITUATIE INSEAMNA CA, AM RENUNTAT LA O LOCUINTA ?
RENUNTAREA LA1/3 DINTR O LOCUINTA NU INSEAMNA O LOCUINTA.

Multumesc anticipat tuturor ce vor intra in dialog...

ROG UN SFAT, Dupa decesul mamei (2009) sa facut in termen de 6 luni succesiunea la notariat ,masa succesorala un imobil compus una camera,bucatarie si baie, . Natura succesiunii - testamentara in baza testamentului olograf prin care ii revine intreaga masa succesorala unui nepot de fiu. Prin declaratie nu am contestat testamentul si am renuntat la succesiune (REZERVA SUCCESORALA). Mama a avut 2 copii care am fost la succesiune.
In 2011 am fost evacuat din locuinta ,locuinta a fost retrocedata propietarului ( L.10 /2001).Lam rugat pe nepotul meu sami inchirieze locuinta care o mosteneste dela mama mea prin succesiunea de mai sus pentru un an,pana cand primaria imi va repartiza o locuinta sociala si a fost de acord.
Sunt cu handicap grav gradul 1,am o pensie pe caz de boala de 360,00 ron.
Am solicitat de la primaria sector 5 sa mi acorde o locuinta sociala si un ajutor financiar pentru plata chiriei lunar pana la rezolvarea locuintei .Primaria a respins cererea pe motiv ca, am renuntat la o locuinta in 2009 la succesiune locuinta mamei si ca trebuia sa atac in instanta testamentul mamei.
CE AM DE FACUT IN ACEASTA SITUATIE. VA MULTUMESC!
BUNA ZIUA,
Va rog sa imi spuneti daca este legal , societ. sa refuze restituirea garantiei retinuta ptr. gestiune si daca rezultatul de la inventar care urmeaza sa l faca (NU SA INCEPUT INVENTARUL PANA ACUM),mai are efect asupra mea.
Mentionez ca, societ. a refuzat sa faca inventarul in prezenta mea (gestionarului).
La 28.09.2010 am intrat in posesia deciziei de iesire la pensie (limita de varsta).
Pe 29.09.2010 am depus cu nr. de inregistrare o adresa catre conducerea societ.in care am specificat ca, am primit dec. de pensionare, iar in cazul in care se dispune incetarea activitati mele de lucru ,in perioada de pana la incetarea activitatii mele,sa se dispuna formarea unei comisii de predare -primire a gestiunii conf ,H 2230/69 art 4.
PE 01. 10 .2010 sa emis decizie in care se arata ca, incepand cu 04.10.2010 se inceteaza activitatea mea.
CONSIDERATI CA , ACESTA DECIZIE SE INCADREAZA LA LEGEA 22/69 ART 29 ,PCT." c " pentru ca angajatorul (CONTRAR LEGI ) a refuzat sa faca inventarul si procesul verbal de predare -primire a gestiunii in prezenta si la cererea gestionarului asa cum prevede si in H 2230/69 CAP.1 astfel accepta tacit gestiunii in situatia care se afla, cand sa decis desfacerea contractului de munca a gestionarului.

MULTUMESC ANTICIPAT!