avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate pussycat_ing

Activitate pussycat_ing

Răspuns la discuția penalizare pentru preaviz
va multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua! As dori sa ma indrume cineva cu privire la urmatoarea problema:la locul de munca in care sunt foarte multe persoane isi scriu demisia pe care o lasa sefului de formatie si de a doua zi nu mai vin la munca,deci nu mai stau in perioda de preaviz, o situatie destul de neplacuta pentru angajator deorarece ramane fara oameni nemaiputand onora anumite comenzi din lipsa oamenilor.In aceasta situatie , am putea legal sa emitem un act aditional la contractul colectiv de munca pentreu penalizarea acestor salariati cu retinere din salariu de 500 -1000 lei (numai in cazul celor care nu stau in preaviz?Va multumesc!
Răspuns la discuția refuz calcul caldura
Nu este neglijenta din partea mea deoerece in luna ian 2010 dupa ce am primit acasa desfasuratorul cu calculul pe luna dec am mers la ei si mi-au spus ca a fost o greseala si ca luna urm se va face recalcularea.In luna feb cand am primit pentru luna ian am vazut ca nu s-a facut nimic .In acea luna au venit ei sa ia indexul si mi s-au dat asigurari ca nu este nici o problema ,se rezolva si bineinteles ca nu s-a rezolvat nici luna februarie cand a venit calculul a mesr sotul iar la firma si abia cand s-a ajuns la o discutie mai aprinsa am aflat ca mai am de plata .Deci nu a fost neglijenta din partea mea ci nu am instiintata de la inceput de ce nu mi se calculeaza caldura.Oricum multumesc pentru raspuuns.Eu stiam ca pentru a aplica niste masuri trebuie sa ai specificat in contract care sunt acestea nu sa faca fiecare ce vrea si pentru 80 de lei ramasi neachitati sa platesc la pausal cadura mai mult cu 400 lei.Dar in Romania torul este posibil!!!!!!!!!!!!!!
Răspuns la discuția refuz calcul caldura
Multumesc pentru raspuns dar nu mi se pare ca este corect sa nu mi se ia in calcul consumul si sa se faca presiuni asupra mea in felul acest a .Nu stiam ca mai am de plata deoarece pentru plata ultimilor rate a trebuit sa merg de 4 ori sa mi se i incaseze suma deoarece ba nu erau la birou,ba nu le mergea calculatorul si sincer nu mai stiam ca am de plata.In afara de acest lucru nu cred ca este normal sa nu ma instiintezi intai si apoi sa treci la masuri.Si de ce sa mai semnam contracte daca nu ne rezumam la acestea.Deci firma respectiva poate face ce vrea :o data nu imi calculeaza consumul de caldura iar apoi daca vreau sa platesc ratele restanta mai trebuie sa platesc si penalizari .Daca d-vs vi se pare normal si corect mie nu mi se pare.Si da bancile ma instiinteaza imediat daca mai am de plata
Buna ziua!Va rog sa ma indrumati ce pot face in urmatoarea situatie:desi am dat indexul pentru consumul aferent caldurii pe luna dec.209,ian si feb2010 firma care are contract cu asociatia pentru calculul caldurii refuza sa-mi calculeze caldura si ma trece la pausal pe motiv ca in urma cu doi ani si jumatate nu mi-am terminat de achitat ratele pentru plata repartitoarelor de caldura(in aceasta perioada nu am fost anuntata ca mai am ceva de plata)si ca nu imi va calcula caldura pana nu voi plati ratele aferent si penalizarile care mi le vor aplica pentru neplata celor doua rate.Va rog ce pot face pentru ca in contractul incheiat cu ei nu am nimic specificat ca pot face acest lucru ?!
Răspuns la discuția administrator si sudor
Va multumesc pentru raspuns si as dori daca se poate sa-mi dati si legea care reglementeaza acest lucru.
Buna ziua!Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti intr-o mica problema:daca la o societate cu raspundere limitata administratorul imputernicit prin act constitutiv poate fi angajat la aceeasi societate cu CIM in functia de sudor?
Daca se poate va rog sa-mi dati si baza legala.Va multumesc anticipat si va rog daca puteti sa-mi raspundeti cat mai urgent.

Va rog un raspuns!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Acum sunt lamurita! Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Multumesc pentru raspunsuri!Intradevar sotul meu a lucrat la Mittal Steel si dupa incetarea cim cu art 55 lit b primeste 14 luni salarii compensatorii .De la reserse umane i s-a comunicat in momentul in care a semnat fisa de lichidare ca trebuie depusa cartea de munca la casa de pensii (ceea ce a si facut) si a inceiat si un contact cu casa de sanatate.
Deci ar trebui sa inteleg ca aceasta perioada este considerata vechime in munca iar daca se angajeaza nu i se va intrerupe plata salariilor compensatori i(acestea sunt suportate de Mittal Steel) si beneficiaza si se servicii medicale gratuite.
Va rog poate sa-mi raspunda cineva?????????????