avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate monicaelena

Activitate monicaelena

Eu am trecut prin aceasta situatie,imi permit sa-ti raspund cum a fost in cazul meu.Nu mai e valabila chestia cu 6 luni in care nu au voie sa te concedieze. Exista art.65 alin. 1 in Codul muncii prin care ti se desfiinteaza postul si te trimit in somaj :).BAFTA!
Ma aflu impreuna cu sotul si copilul in UK si am vrea sa renuntam la alocatia de stat pt copil din Romania . Cum se procedeaza ( in lipsa).?
VA MULTUMIM.
Daca ma aflu in concediu crestere copil pot fi si cenzor la o asociatie de priprietari?
Multumesc.
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea situatie: am nascut pe 17.11.2009 iar din ianuarie 2010 beneficiez de indemnizatie crestere copil. Zilele trecute am primit un telefon de la serviciu in care mi s-a spus mai "voalat" ca daca nu ma intorc la munca imi voi pierde postul.Eu chiar nu am cu cine lasa copilul si nici bani de bona (sincer,nici nu l-as lasa cu o necunoscuta),la cresa nu il primeste.As avea 2 intrebari :
1. Care sunt riscurile daca raman in concediu pana in nov?Vor fi obligati sa ma mai tina 6 luni cf vechii legi?
2. Daca ma intorc mai repede nu as putea avea surpriza sa ma dea afara dupa 1 luna?
Va multumesc.
Legea spune ca indemnizatia va fi "in cuantum de 85% din media veniturilor profesionale realizate in ultimele 12 luni din ultimul an anterior datei nasterii copilului."Intrebarea este : Veniturile reprezinta venitul net inainte sau dupa scaderea impozitului de 16%??Angajatorul mi-a trecut pe adeverinta veniturile nete realizate cu tot cu suma reprezentand impozitul de 16%, Este corect?VA multumesc.

Ma aflu in concediu de maternitate de pe 21 septembrie 2009.Am nascut pe 17 nov. La sfarsitul anului tuturor salariatilor firmei la care sunt angajata li s-a acordat cel de-al 13 lea salariu conform contractului la nivel de societate. Intrebarea mea ar fi daca nu am si eu dreptul la acesti bani corespunzator perioadei lucrate din 2009?
Va multumesc.
As dori sa intreb daca exista obligativitatea instiintarii in scris a angajatorului despre dorinta de a sta acasa 2 ani in concediu de crestere copil, si daca da, cand trebuie facuta aceasta instiintare? Sunt insarcinata in 7 luni si mi se cere sa fac aceasta instiintare de pe acum.
Va multumesc!
Aha. Am inteles. Multumesc frumos!
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. Sunt insarcinata in 4 luni. In cazul in care voi lua concediu prenatal din luna a 7a ,avand in vedere ca in cele 2 luni ramase pana la data nasterii nu voi realiza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, cum se va calcula indemnizatia pt CIC? "Conditia pentru a obtine indemnizatia pentru CIC este : in ultimele 12 luni din ultimul an anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit."
Va multumesc!