avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate ciprianj

Activitate ciprianj

Sunt parte intr-un proces de iesire din indiviziune a unui imobil cu 5 proprietari, din care unul decedat. Fiul unuia din cei 4 proprietari in viata, mi-a facut o oferta de a-mi cumpara drepturile litigioase. Aceasta trebuie facut la notar, sau avocat? Sau e destul cu 2 martori?
Si care este cea mai buna metoda de aplicat acuma? In care varianta pot obtine despagubiri? Cu atacarea in contecios, sau la CEDO?
aceasta procedura cu codul penal este obligatorie, inainte de a ma adresa CEDO?
ok, se obtin despagubiri, dar asta nu imi este clar, incepand de cand mi se vor acorda despagubirile?
pot ataca la CEDO statul roman pentru ca o primarie nu respecta o hotarare definitiva si irevocabila din 2005? Mai mult, de anul trecut am introdus la executor, care le-a dat termen 10 zile, dar nu au facut nimic.
Multumesc!
Buna ziua!
Am o problema. In 2005 s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila, prin care primaria X a fost obligata sa-mi dea un teren intravilan (nu se specifica exact locatia, deoarece nu se poate pe vechea locatie). M-au tot amanat, iar in 2008 am fost la executor, care le-a dat somatie de 10 zile, dar nu au respectat-o nici pana in ziua de azi.
Ce mai pot face???
Spunea cineva sa atac in contecios, persoanele din comisia respectiva si voi primi daune pe zi de intarzaiere, incepand de cand introduc actiunea. Asa e?
Multumesc!
eu am o intrebare, mai ales cand vad situatia penibila pe care o creaza magistratii, de ce o meserie trebuie mai bine platita decat alta??? sincer, nu inteleg. si nu pun aceasta intrebare pentru cei care isi vad doar interesul lor, o pun celor care au capacitatea sa se puna in pielea oricarui muncitor, sau profesor, sau maturator, sau astronaut, sau gunoier, cum poti sa afirmi ca o meserie e mai importanta decat alta???
Răspuns la discuția principii de drept
angajatorul, cel putin cel privat, are la ora actuala posibilitatea intreruperii activitatii fara plata salariilor, sau doar reducerea actvitatii, pe o perioada de timp!!! deja exista variante. Una ar fi somajul tehnic, daca o firma de productie nu are comenzi, poate, legal, sa ii trimita pe angajati in somaj tehnic, pe o perioada de timp.
De aia am zis, ca m-as mira ca statul sa aiba contracte cu angajatii care sa nu ii permita neplata unei perioade de 10 zile. Deci ideea mea era, ca nu este nevoie de alte legi, pentru ca se pot aplica cele existente.
Cat despre intrebari, asta inseamna economia de piata, da, se poate ca maine firma la care lucrez sa imi spuna ca urmatoarea perioada, cat o fi ea, stai acasa, fara salar. Si mai ales daca stiu ca, intradevar nu are posibilitati, asta e..... Noi romanii, in general, nu suntem obisnuiti cu ideea ca azi lucrez intr-o parte, maine in alta, si nu stiu de ce, este pana la urma un lucru absolut normal intr-o economie de piata. Astazi firma poate sa mearga f bine, iar maine sa nu mai mearga.....
Cred ca aceasta idee a romanului ca isi pierde locul de munca o luam prea in tragic. Si mai ales bugetarii. Pentru ca ideea mea este una simpla, un angajat care isi face treaba profesionist, nu ii va fi nicioadata frica de asa ceva, si e constient ca daca la un moment dat se intampla sa fie dat afara, din diverse motive, care nu au legatura cu profesionalismul lui, atunci isi va gasi foarte rapid un alt job. Aceasta frica romaneasca de a-ti pierde locul de munca pleaca de la neprofesionalismul romanului la locul de munca, aici e de fapt esenta problemei. Romanul inca nu a scapat de mentalitatea ca merge la lucru doar sa ia salar, inca nu intelege ca merge la munca ca sa lucreze, si abia apoi sa fie renumerat.
Si cunosc foarte multi oameni, si mai ales in perioada asta subiectul e discutat cam de toata lumea, si am observat aceasta diferenta intre profesionistii, care nu isi fac griji si persoanele care merg la job doar sa ia un ban.
Este o parere personala, nu am intentia sa jignesc pe cineva.
Răspuns la discuția principii de drept
pai intradevar, probabi; ca nu este corect, dar ce mi se pare mie ciudat, de ce guvernul nu a gasit alte metode legale de a reduce cheltuielile. Ca de fapt asta este scopul celor 10 zile, sa taie din cheltuielile guvernului. Ei, dar asta o pot face prin "n" metode perfect legale, fara a schimba legea sau a adopta legi noi. Nu cred ca in acele contracte de munca incheiate de bugetari nu exista clauze, prin care statul sa dispuna o perioada de "concediu fara plata", tot asa cum un SRL, din diverse motive isi poate intrerupe activitatea, sau se poate reorganiza, sau altele. Imi vine foarte greu sa cred ca acele contracte sunt chiar asa "beton" facute, incat angajatorul (statul) sa nu poate impune, respectand legea, o asemenea masura.
Daca sunt chiar asa bine facute, oricum guvernul are si alte parghii la care poate apela, daca nu vor 10 zile libere, atunci le reduce programul de lucru la 4, sau 6 ore pe zi, si atunci statul face aceleasi economii, iar bugetarii nici nu se mai bucura de 10 zile libere, caci vor trebuie sa mearga zilnic la lucru.
Oricum, eu personal, zic ca aici trebuie inteles guvernul, este clar ca este criza, este clar ca trebuie impuse niste masuri mai drastice decat deobicei, ar putea si bugetarii sa inteleaga treaba asta. eu in locul lor, nu mi-ar fi frica de cele 10 zile, ci de anul urmator, sa nu fiu dat afara. daca sunt destepti, merg la guvern si zic ok, ma duc 10 zile acasa, dar imi garantezi ca cel putin pana la finalul lui 2010 nu imi pierd jobul si nu imi scade salarul. Ar avea mult mai mult de castigat. Si in primul rand ce trebuie ei sa inteleaga, bugetarii, e faptul ca statul e inglodat in datorii, si nu mai poate acoperii toate gaurile proprii, trebuie sa se restructureze complet, de sus in jos, sau invers, dar trebuie sa devina productiv acest stat, altfel....
Răspuns la discuția principii de drept
are logica ce zici, e absolut imposibil pentru o persoana sa cunoasca intreaga legislatie, chiar daca e cel mai mare avocat, volumul de legislatie e absolut imens....dar din pacat intradevar, in Constitutie scrie negru pe alb, ca respectarea legilor este obligatorie.....acuma si eu cu logica mea mi se pare normal ca pentru a putea respecta legea, intai si intai sa o cunosc, dar trebuie sa ma dau batut pentru ca oricata bunavointa as avea, imi este absolut imposibil sa cunosc toata legislatia, nu pentru ca as fi eu mai greu de cap, dar volumul ei, si rapiditatea cu care se modifica, creaza aceasta imposibilitate. cred ca ce lipseste legiuitorului este in primul rand logica, este impotriva oricarei logici sa obligi pe cineva sa cunoasca ceva cu un volum atat de imens ca legislatia romanesca, si care se mai si modifica in ritmul pe care o face. poate pentru cei ce lucreaza in domeniu juridic, este mai usor, asta le e meseria, dar pentru un cetatean care trebuie sa lucreze 8 ore pe zi pentru a supravietui, este bataie de joc sa ai asemenea pretenti.... Ciudata tara mai avem.....