avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate ioana_cristina2004

Activitate ioana_cristina2004

Răspuns la discuția Ce inseamna?
Multumesc pt raspunsul prompt. As dori sa mai stiu eu, in calitate de proprietar, ce drepturi am de fapt, daca imi sunt ingradite de catre XsiY? Practic nu am nici un drept, nu?
Si inca ceva: cum pot face ca sotul meu sa devina co-proprietar la imobilul respectiv, desigur fara acordul expres al lui XsiY?
Trebuie sa existe ceva ... chiar daca e pe "muchie de cutit". Trebuie sa ma si eu niste drepturi ca si proprietar. Pe mine nu ma favorizeaza nici o lege, nu am nici un "ass in maneca"? Imposibil ....
Discuție Ce inseamna?
Buna seara! As dori sa va intreb ce inseamna urmatoarea fraza (extrasa dintr-un act de donatie): subsemnatii donatori instituim in favoarea XsiY, parintii donatarei drept de uz viager asupra garajului cat si interdictia de instrainare si grevare a intregului imobil, fara acordul expres a lor, pe durata vietii acestora.

1. Ce inseamna "grevare" in acest context?
2. Cum se poate "scapa" legal de aceste sarcini, in conditiile in care donatorul a decedat (excluzand cererea acordului lui XsiY) iar sarcinile sunt trecute in CF?
3. Daca nu respect sarcinile impuse, poate afla XsiY? Daca da, cum?

Va multumesc anticipat!
Discuție Anulare donatie
Buna seara!
As dori sa intreb daca se poate anula o donatie in cazul in care nu sunt respectate sarcinile, DACA donatorul a decedat. Poate sa revoce donatia mostenitorul rezervatar; si daca da, cum?
Buna ziua!

As dori sa ridic urmatoarea problema: sunt gravida in luna a 7-a si nu doresc sa imi iau concediu prenatal. Dupa nastere este obligatoriu un concediu minim de 42 de zile, dar NU doresc sa imi iau in continuare concediul postnatal de ingrijire al copilului, ci ma intorc la munca. mentionez ca sunt bugetara. As dori sa stiu daca exista vreo indemnizatie sau daca am vreun drept financiar din partea statului in cazul in care ma intorc la munca fara sa cer concediu postnatal (in afara de cel de42 de zile obligatoriu). In afara de asta, as dori sa stiu ce drepturi financiare are copilul meu; ma refer aici la acea suma care o primeste fiecare nou-nascut; nu stiu daca mai e valabila treaba ....; copilul va beneficia de ceva alocatie lunara ... sau ceva de genul acesta?

In aceeasi ordine de idei, dupa concediul de lauzie de 42 de zile, pot sa imi iau concediul legal de odihna?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Medic pensionar?
va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Medic pensionar?
chiar nu stiu. are vreo importanta? va rog, puteti sa detaliati? deocamdata sunt la faza de planuri, sunt fff dezorientata.
va multumesc
Răspuns la discuția Medic pensionar?
primar
Răspuns la discuția Medic pensionar?
Am uitat sa mentionez ca medicul este pensionat de boala. In acest caz care este procedura ca el sa preia pacientura si sa profeseze cu norma intreaga? Trebuie sa renunte la pensia de boala daca doreste?
Buna ziua. As dori sa va expun urmatoarea problema: sunt persoana fizica si doresc sa deschid un SRL cu profil medical (mai precis un cabinet de medicina de familie organizat ca si SRL). Pot angaja un medic pensionar ca si administrator care sa preia praxisul si sa lucreze cu norma intreaga?
Nu stiu daca este categoria de forum potrivita pt acest gen de probleme. Daca nu, v-as ruga sa ma indrumati mai departe.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Va rog sa ma lamuriti!
@candidate_of_law

ce vrei sa spui cu "Unii sunt foarte ingusti cand vine vorba de acte cu care ei nu sunt obisnuiti... Le place sa fie totul dupa sablon"?