avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Activitate dragosm1969

Activitate dragosm1969

Buna seara !
Am avut infatisare, la instanta de judecata, privund plangere impotriva mea, avand ca cerere pretentii, din cauza ca am depus o petitie la prefectura cu anumite plangeri.
Dupa judecarea pe fond, Judecatoarea a spus ca putem depune notificari, in termen de 15 zile.
Intrebarea mea este cum se procedeaza? Pot depune si alte inscrisuri sau pot face decat o notificare scrisa, ca o concluzie?

Multumesc !
Discuție Grupe de munca
O parte din colegi, au initiat actiune in instanta pentru obtinerea grupei 1 de munca.Din anumite motive, o parte din noi am fost omisi in aceasta actiune. Au castigat, dar s-a facut recurs de catre angajator.
Intrebare: cei care nu am fost parte din actiunea in instanta, putem fi introdusi, adaugati la acest dosar, bineinteles, sa se faca expertiza necesara si pentru noi si tot ce trebuie. Ma intereseaza, daca legal, mai putem fi adaugati in dosar?
Precizez ca ne desfasuram activitatea in aceleasi conditii de munca.
Multumesc anticipat!
Am o Sentinta Civila ramasa definitiva si irevocabila cu privire la dobandirea a 2 ha teren intravilan in statiunea Cheia,din 27.05.2009. Instanta hotaraste: ,,...obliga Comisia Locala de fond funciar sa intocmeasca propunerera de stabilire a dreptului de proprietate si documentatia aferenta cu privire la terenul in suprafata de 2 Ha ce a facut obiectul cererii de reconstituire".,,Obliga ...la plata de daune cominatorii in cuantum de 200 lei/zi de intarziere de la data ramanerii definitive si irevocabile"(27.08.2009).
In data de 08.07.2009,comisia locala imi trimite o adresa prin care ma instiinteaza:-cererea formulata la 12.09.2005 in baza legii 247/2005,a fost respinsa pe motiv ca nu fac dovada proprietatii in perioada 1945-1990 si nici dovada de preluare de catre stat a terenului.
Comisia Locala considera ca Instanta, prin hotararea data,pe care v-am citat-o,a dispus analizarea cererii depusa de mine la data 12.09.2005.
In baza acestei decizii a Comisiei Locale imi este refuzata punerea in posesie.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect ca o hotarare a Comisiei Locale,anuleaza Sentinta susmentionata! Ce pasi ma sfatuiti sa urmez.
Răspuns la discuția Contract colectiv de munca
Multumesc!
Pe ce temei legal?
Putem obtine reluarea negocierii ca fiind neconforma mandatului dat?
Putem cere despagubiri pentru prejudiciul adus?
De la cine trebuie sa cerem recuperarea pierderilor,de la administratie sau de la membrii comisiei de negociere care au incalcat mandatul dat?
Am mandatat reprezentantii sindicali cu mandat scris pentru negocierea CCM,mandatul fiind explicit si cu obiectiv clar. Am intocmit tabele cu semnaturi in acest sens,tabele in care salariatii respectivi au optat in proportie de peste 80 la suta intr-un anumit sens. Acest mandat a fost incalcat in totalitate,in sensul ca nu s-a respectat vointa data prin mandat scris de catre salariati. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pentru a repara aceasta situatie,care sunt optiunile legale de a contesta in instanta CCM-ul, care a fost semnat si inregistrat la ITM.
Mentionez faptul ca nu toti liderii mandatati au semnat, dar ca au fost majoritari cei care au semnat,desi mandatul a fost acelasi pentru toti.
Am facut mai multe cereri in acest sens, cereri facute in dublu exemplar cu nr. de inregistrare pe ambele cereri, pentru a avea dovada depunerii acestora, dar facute numai catre Primarie.
Multumesc pentru raspuns!
Am o Sentinta Civila din 2009, definitiva si irevocabila, de punere in posesie a unei suprafete de padure, cu emiterea Ordinului Prefectului de aprobare pentru punere in posesie de catre Primarie.Fara motive, m-au amanat atatia ani.Acum mi-au spus ca printr-o Hot. Guvernamentala punerea in posesie s-a amanat pana in 2014, desi la ultima cerere scrisa pe care am trimis-o mi-au raspuns ca lotul este deja atribuit de catre cei de la Ocolul Silvic si urmeaza sa fiu pus in posesie.
V-as ruga sa-mi spuneti daca are temei legal raspunsul lor!
In cadrul aceleiasi Sentinte si cu aprobarile necesare, trerbuie sa fiu pus in posesie si cu o suprafata de teren pasune. Am refuzat cateva propuneri ale Primariei, deoarece loturile nu erau in zone care sa-mi convina. A fost intocmita anexa 23, in care se specifica faptul ca Primaria nu mai are teren, cu propunere de despagubire financiara, desi Primaria mai are teren in proprietate si care coresounde cerintelor mele.Am facut o notificare prin care imi exprim dorinta de a fi pus in posesie cu teren aflat la dispozitia Primariei in zona respectiva.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie! Este legal sa fiu trecut la despagubiri daca mai au terenuri ce pot fi atribuite fostilor proprietari?
Terenurile respective au mare cautare si valoare, mai stiu ca s-a promis teren daca se castiga (povestea e lunga si intortocheata).
De fapt pe mine ma interesa daca pot cere sau nu un teren al Primariei care este liber, avand o hotarare a Tribunalului ce imi da dreptul sa fiu pus in posesie pe un teren de aceeasi categorie de folosinta ca acela pe care l-am avut, aflat la dispozitia Primariei, in ce text de lege pot gasi acest aspect.
Aceasta hotarare urmata de doua decizii ale Tribunalului au fost castigate de tatal meu in 2008, care a murit asteptand sa fie pus in posesie. De aici vine furia mea. Obarsia familiei mele este in aceasta localitate si nu pot obtine un drept al nostru chiar daca am obtinut acel drept in instanta. Nu este mult teren 0,25ha...Nu inteleg de ce mi-a mai luat banii?pe consultatie in aceste conditii, consider ca face de rusine breasla dvs.
Este posibil ca in acet caz, din cate am auzit, si alte organe ale statului sa urmareasca situatia, pentru ca este vorba de dare si luare de mita, multi bani.
Oricum ar fi, va multumesc pentru interes.
Nu am fost singur in cabinetul acelui ,,avocat", deci am un martor, am chitanta cu care am platit consultatia, intrebarea este cum sa fac acea plangere? Sa ma adresez altui avocat pentru a fi facuta de un profesionist, pentru a avea sorti de izbanda?
In plus de asta, m-am mai interesat si am mai aflat ca mai este o persoana care a patit aproximativ acelasi lucru cu acest avocat (tot pentru zona respectiva), si care este dispus si chiar pornit sa faca plangere. Macar sa primeasca o mica sanctiune...
Pot face o plangere la Baroul Avocatilor Prahova impotriva avocatului care stiind cum este situatia si avand interes, m-a indrumat pe un drum gresit, desi i-am achitat taxa de consultatie?
Nu vreau sa pierd timpul degeaba dar nici asa nu pot ramane lucrurile, pentru ca in felul acesta cineva va fi mereu pacalit. Eu m-am dus de buna credinta la acel cabinet.