avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate programmer

Activitate programmer

Buna ziua,
Problema d-vostra o puteti rezolva apeland la primarie,departament <Directia juridica si de administrare publica locala> serviciul < Relatiile cu asociatia de proprietari>. Acest serviciu se ocupa printre altele de rezolvarea conflictelor intre proprietari si reprezentantii conducerii asociatiei,organizeaza sedinte de mediere, verifica contabil administrarea asociatiei etc..
Se discuta mereu numai de scutirea/recuperarea de la plata CASS a pensiilor mai mici 740 lei.Or ptr.pensii mai mari 740 lei , sarcina fiscala de 5.5% este stabilita asupra diferentei dintre cuantumul pensiei si suma deductibila de 740 lei, Intrebarea mea este:se poate (legal vorbind) recupera CASS-ul platit la intreaga pensie si ptr. ce perioada???
Răspuns la discuția Testament
multumesc
Da, ceea ce v-am scris este real.Ce inseamna testament legal? Banuiesc ca vorbiti de un testament autentificat de un notar si NU de un testament olograf (care are multe incoveniente) !!Spun bine?
Inteles , testamentul poate fi atacat.!!! Dar in situatia mea nu am rezervatari legali. Nu am/nu am avut sot, nu am descendenti (copii), nu mai am ascendenti (parinti) ,am frati care au copii, bunuri mobile/imobile cumparate de mine (nu mostenire de la parinti). Daca eu fac testament , poate cineva sa il conteste (legal vorbesc).Pe nicaieri nu am gasit acest scenariu!!! multumesc....
Am polita de asigurare pentru un credit ipotecar. Acopera aceasta asigurare , asigurarea obligatorie (PAD)?. Poate puteti sa-mi dati si legislatia unde este stipulat acest lucru... multumesc
sant nascuta in 03.1951
Am 2 probleme:
1.Din lege varsta standard de pensionare este noiembrie 2009.Am depus cerea de recalculare in termen mentionand ca in noiembrie am ajuns la varsta standard. Cand am primit decizia(in 25.01.2010) imi spune ca din decembrie 2009 am pensia ptr.limita de varsta(adica te mai paseaza o luna ca sa pierzi ceva bani).
2. Desi decizia este in ianuarie, in luna urmatoare (februarie) ar fi trebuit sa primesc diferenta de bani dar nu am primit. Peste cate luni voi primi pensia recalculata ?
Răspuns la discuția pensie anticipata
Multumesc mult,mult
Stiu ca raspunsurile in a ceasta comunitate au titlu informativ.
Puteti va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari ?
1. Ma pot pensiona anticipat ?
2. Daca pot pastra biroul individual pe numele meu ?
3.Concediile fara plata asigura continuitate ptr.vechime ?
Date de analiza:
a) Sant nascut pe 4.12.1954 (55 ani impliniti)
b) Perioada 1973 -1976 am urmat facultatea (3 ani)
c) Perioada 7.11.1976-15.11.2002 am fost angajat cu program 8 ore/zi( 26 ani).In aceasta perioada de 26 ani am avut si concedii fara plata aproximativ 1 an
d) Perioada 15.11.2002-15.11.2008 ( 6 ani) am fost angajat cu program 2 ore/zi
(am lucrat efectiv 18 luni in program de 8 ore)
e) Perioada 15.11.2008-01.07.2009 - nu am lucrat
f) Perioada 01.07.2009 pana in prezent am fost angajat cu program 2 ore/zi
(am lucrat efectiv 8 luni in program de 8 ore)
Per total ca angajat platitor de CAS program 8 ore/zi , am lucrat 27 ani si 2 luni (am scazut acel aproximativ un an de concediu fara plata)
OBS: Din 11.2002 pana in prezent am birou individual de arhitectura fara a fi platitor de CAS.
Multimesc anticipat !!
Răspuns la discuția cedare bunuri mobile/imobile
Multumesc mult.Deci(daca am inteles bine) din cele 4 forme de transmitere a bunurilor (donatie,testament,contract de intretinere si contract vanzare/cumparare cu clauza de intretinere) singurul care NU poate fi atacat este ultimul adica vanzare/cumparare. Banuiam dar asteptam sa-mi certifice un om autorizat.Nepoata este casatorita, are si ea copii deci nu se pune problema unei infieri