avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters94396

Activitate ContSters94396

Răspuns la discuția hartuire telefonica
Potrivit articolului 206 din noul Cod penal, "fapta persoanei care, în mod repetat, urmăreşte victima ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă".

De asemenea, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care prin frecvenţă sau conţinut alarmează victima, se pedepseşte cu...

închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă".

dumneavoastra trebuie sa faceti plangere penala la politie pt a se pune in miscare actiunea penala.
Răspuns la discuția Desfintare post
desfiintarea postului,intr-adevar e o solutie valabila,insa daca se intampla acest lucru angajatorul nu mai are voie pe o perioada de 9 luni sa angajeze pe acel post. În cazul în care concedierea intervine pentru unul dintre motivele prevăzute la art. 61 lit. b)-d), angajatorul are obligaţia de a emite decizia de concediere în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării cauzei concedierii.
(11) În cazul în care concedierea intervine pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. a), angajatorul poate emite decizia de concediere numai cu respectarea dispoziţiilor art. 263-268.
(2) Decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă.
nu ati mentionat mediul in care lucrati si din acest motiv nu-mi pot da seama de ce va este interzis sa ascultati muzica.
pe de alta parte ati mentionat ca un motiv al concedierii ar fi ca nu acceptati sa efectuati ore suplimentare.textul de lege il aveti aici:,,(1) Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal, prevăzută la art. 109, este considerată muncă suplimentară.
(2) Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident. "

Răspuns la discuția recuperare garantie materiala
cand v-ati angajat ati semnat intre dumneavoastra si angajator un contract de constituire a garantiei materiale?
intr-un contract de constituire a garantiei materiale se specifica :,,3.3. a) Angajatul-gestionar consimte ca garanţia în numerar să fie folosită de angajator pentru acoperirea pagubelor produse în gestiunea ce i s-a încredinţat.",asta in cazul unor pagube,adica soldurile magazinelor inchise despre care v-a vorbit angajatorul dumneavoastra.
Răspuns la discuția Demisie impusa?
NU semna niciodata o demisie impusa !!!Angajatorul poate concedia un angajat sau un grup de angajati,dar este obligat ca pe o perioada de 6 luni de la concediere sa nu mai angajeze alta persoana in postul ramas liber.Daca angajatorul nu s-a pronuntat ca v-ar fi concediat,NU SUNTETI OBLIGAT SA SEMNATI DEMISIA.aceasta cauza poate fi si un conflict de interese intre dumneavoastra si angajattor.mai sunt totusi cazuri cand angajatorul completeaza o cerere falsa e demi9sie in numele angajatului.daca este si problema dumneavoastra.o puteti contesta in instanta in 30 de zile de la emiterea demisiei.

d.p.d.v legal nu ma incadrez in categoria mamicilor salariate care beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului.insa mai este cealalta varianta,indemnizatia pentru studente.pe data de 25 martie anul curent am nascut.licenta urmeaza sa o sustin pe 4 iulie anul curent.am inteles ca daca am diploma de licenta ulterior pot depune dosarul pentru indemnizatie(nu este o sursa oficiala).am observat ca in functie de om si de localitate fiecare interpreteaza legea cum vrea....
ce ma sfatuiti sa fac?beneficiez de indemnizatie pentru studente?depun dosarul?
ultima mea speranta era sa trimit o scrisoare domnului avocat al poporului pt a primi un raspuns oficial cu care sa demonstrez ca pot sau nu beneficia de aceasta indemnizatie.problema ar fi ca nu stiu in cat timp mi se da raspunsul.,....iar cineva de la primarie mi-a recomandat sa depun dosarul in urmtoarele 2 saptamani...#-o:(