avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Activitate Florin Dragomir

Activitate Florin Dragomir

Buna ziua!
Spuneti-mi, va rog, ce se intampla cu salariatii aflati in concediu medical in cazul transferului de afacere, respectand prevederile L.67/2006?
Cum se declara in REVISAL, atat din punctul de vedere al cedentului, cat si a cesionarului? La ce data se declara incetarea CIM la cedent, data incheiere CIM si incepere activitate CIM la cesionar?
Va multumesc pentru sprijin. =D>
Buna ziua. Care sunt conditiile de studii pentru angajarea unui muncitor calificat? As dori, daca se poate, si temeiuri legale in sustinerea raspunsurilor
va multumesc de sprijin; astept sa treaca cele 45 de zile
in caz de instanta, se poate lega in anularea deciziei, de dovada "necomunicarii" acesteia? de la data deciziei, daca trec 45 de zile, se mai poate contesta decizia in instanta?
singurul mod ce comunicare, ramane executorul judecatoresc sau, din practica, cunoasteti si alte cai?
Buna ziua.
In urma unor abateri disciplinare ale unui salariat (nemotivate, alcool), s-a procedat la incetarea CIM cu art. 61. lit a din Codul Muncii - Republicat. Problema a aparut in momentul COMUNICARII. In ziua incetarii, s-a "constituit" o comisie de inmanare a deciziei de incetare din patru persoane, salariatul a refuzat sa semneze faptul ca i s-a comunicat decizia de incetare, s-a facut proces verbal a celor intamplate. S-a procedat la comunicarea deciziei prin posta cu confirmare de primire, care s-a intors, de asemenea, cu mentiunea refuzului de a primi plicul cu decizia de incetare. Ce cai legale de comunicare mai putem executa pentru inmanarea deciziei de incetare, intrucat, nefiind comunicarea efectuata, nu poate curge termenul de contestare a deciziei?
Va multumesc pentru ajutor
si cum reglementeaza Codul Muncii invoirile fara plata (concediile fara salariu)?
freeelis a scris:

dr.florin a scris:

invoirile fara plata nu sunt echivalentul suspendarilor prin acordul partilor?


Nu sunt echivalentul suspendarilor , intrucat invoirea nu este reglementata de Codul Muncii ... de fapt, invoirea reprezinta o absenta motivata de la locul de munca ..

@ simonapopbarnescu
O singura zi de suspendare inregistreaza programul .. chiar daca se selecteaza doua zile ...



invoirile fara plata nu sunt echivalentul suspendarilor prin acordul partilor?
buna ziua.
pe langa multele probleme ridicate de noua versiune a REVISAL-ului, poate cea mai fierbinte, pentru entitatile non-bugetare, cu repartizarea programului de lucru inegal, este raportarea cuantumului sporurilor de week-end, de noapte, care, luna de luna, se modifica in functie de nr. de ore lucrate efectiv in luna respectiva, conform unui grafic de lucru, a concediilor de odihna sau de boala, ori alte evenimente care apar in cursul lunii. sa presupunem ca pt. firmele cu un nr. redus de personal, se poate rezolva intr-un fel sau altul. dar pt. firmele cu mii de salariati. este o munca titanica, daca nu imposibila. are cineva un raspuns motivat legal privind transmiterea acestor modificari? mentionez ca in cartile de munca, acestea se treceau procentual la inceputul anului, ori in cazul modificarii programului de lucru de zi in tura sau invers.
va multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul mediu pe unitate ... Depinde de politica fiecarei unitati economice cum interpreteaza calculul acestei medii: fie la salariul tarifar, adica suma salariilor tarifare pentru salariatii PLATITI in luna imparitita la total salariati platiti in luna; fie suma salariilor brute a salariatilor PLATITI in luna la total salariati platiti in luna; fie total salarii brute impartite la numarul mediu din cursul lunii de salariati sau la numarul existent la sfarsitul lunii ... TOTUL depinde de interpretare, pentru ca legea nu "distinge".