avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate ana1234maria

Activitate ana1234maria

Răspuns la discuția Probleme de drept
florinraican a scris:

1. Nu mai exista cale de atac.
2. Executare silita a bunurilor mobile, imobile sau infiintarea unei popriri pe veniturile prezente si viitoare.

M-am lamurit
Era vorba de inlocuire pedeapsa amenda cu inchisoare
Răspuns la discuția Speta - somatie de plata
Cred ca nu ne-am inteles. Reprezentantul creditoarei a invocat-o dar nu a specificat exact "exceptia lipsei de interes"; iar din punct de vederea al debitoarei care a mai solicitat inca un termen nu inteleg cum creditoarea a pierdut procesul?
Debitoarea a mai solicitat un nou termen nu creditoarea.
Cum am mai spus, creditoarea a spus ca e lipsa de interes din partea debitoarea sa solicite un nou termen pentru studiul dosarului. Asa ca nu vad cum ar fi putut pierde creditoarea.
Buna ziua
Daca se poate sa ma lamureasca cineva cu urmatoarea speta:
X depune in instanta cerere privind emiterea somatiei de plata fata de debitoare.
La primul termen debitoarea depune cerere pentru acordarea unui nou termen in vederea angajarii unui aparator. Se accepta de catre instanta si creditor. La al doilea termen, avand in vedere distanta foarte mare intre locul desfacurarii procesului si sediul creditoarei, dupa ce avocatul debitoarei depune cerere in vederea acordarii unui termen pentru studiul dosarului, reprezentantul creditoarei ridica exceptia lipsei de interes.
Ulterior instanta solutioneaza cauza astfel: admite exceptia lipsei de interes invocata din oficiu. Respinge cererea ca lipsita de interes. Irevocabila.
Intrebarea mea este: si cu ordonanta de plata ce se intampla? Nu exista un nou termen pentru fond?
multumesc frumos dar cred ca vom sta la coada pentru ca sunt foarte multi
1.A fost respinsa de tribunal
2.Are o sentinta penala de condamnare cu plata unei sume de bani
buna ziua
As avea doua intrebari:
1. Ce cale de atac as mai putea folosi impotriva unei decizii date de tribunal prin care mi se respinge plangerea formulata impotriva unui proces-verbal de amenda?
2. In cazul in care, intro sentinta penala se acorda unei societati despagubiri civila in cuantumul unei sume de bani, iar pers. condamnata nu-si achita obligatiile (nici fata de stat nici fata de partea vatamata), care ar fi modalitatea condamnarii efective la infrac. savarsita, asta in cazul in care se poate.
Multumesc
Răspuns la discuția plata concediu
da a incetat prin demisie, imediat dupa terminarea concediului de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani
Discuție plata concediu
Buna ziua. Am o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care e reglementarea legala privind dispozitia conform careia angajatorul este obligat la plata concediului de odihna neefectuat anterior suspendarii contr. indiv. de munca privind concediul de crestere a copilului pana la 2 ani. Multumesc
buna ziua. Asa ca o paranteze, ati verificat cartea funciara daca este intabulat noul proprietar? Daca nu, si pt va minte notati in cf antecontractul de vanzare-cumparare
Răspuns la discuția plata zile concediu neefectuat
care zile lucrate efectiv pe anul acesta? Cand eu am fost in concediu de crestere a copilului din 15 iunie 2008 pana in 15 iulie 2010 data la care mi-am dat demisia?