Buna ziua,
Sunt angajata care are 20 zile de concediu odihna neefectuate de dinainte de a intra in CCC, iar SRL-ul urmeaza sa isi suspende activitatea. Nu mai exista alti angajati.
As vrea sa stiu daca:
- imi afecteaza cu ceva indemnizatia (sunt doar in primul an din cei 2 alesi) faptul ca voi inceta contractul de munca cu acordul partilor?
- pot primi banii pe CO dupa incetarea contractului?
- afecteaza cu ceva indemnizatia daca primesc banii pe CO?
Imi puteti spune ce variante am ca asociatie care organizeaza evenimente muzicale (cu dj, live, interpreti etc.) pentru a intra in legalitate in relatia cu acesti interpreti ( sa-i spun asa). Ce fel de contracte trebuie sa fie intre asociatie si respectivii artisti, persoane fizice, in amble cazuri:
- cu renumeratie
- fara renumeratie (voluntariat)
pentru a fi legal acoperita asociatia?
Se poate considera activitate ocazionala activitatea unui barman timp de 4 zile in cadrul unui eveniment (festival) organizat in parteneriat asociatie -srl ?
multumesc
Se poate incheia contract de prestari servicii intre persona fizica si SRL pt activitati de barman (prepararebauturi si incarasi)?
Ce taxe ar trebui sa plateasca SRL-ul?
As vrea sa stiu ce variante am pentru ca o persoana sa poata desfasura activitati de barman (preparare bauturi dar si incasari) timp de doar 4 zile pentru un SRL.
Contract d emunca cu perioada determinata mi se pare f costisitor si complicat, fiind vorba doar de 4 zile.
Mai exista varianta de contract de colaborare sau prestari servicii, sau zilier?
Imi poate spune cineva ce variante si implicatii sunt?
Multumesc mult
Care este procedura de angajare pentru o persoana cu cetatenie romana care are domiciliu stabil in Germania, iar pentru Romania are doar pasaport nu si buletin?
Multumesc
va rog sa ma ajutati cu sfat si informatii in urmatorul caz.
Mama mea, varsta 51 ani, 29 ani vechime in munca, mama a 3 copii, a primit in 2009 decizia asupra capacitatii de munca de la CNPAS cu grad de invaliditate 2, urmand revizuirea peste 1 an. A primit o pensie mizera fara nici un fel de sporuri timp de 1 an, dar asta este alta poveste.
Anul a trecut si in 31 oct.2010 s-a prezentat la comisie, unde se pare ca a fost si o supracomisie de control. Doctorul de comisie, de frica probabil, a respins atat dosarul ei cat si al altor zeci de persoane din acea zi, acordandu-i o decizie noua pe care scrie "Neincadrabil" in dreptul zonei de grad invaliditate.
In acelasi timp, a sfatuito sa faca contestatie daca vrea, pt ca ea trebe sa faca asta, ca nu e decizia ei si nu are incotro.
Intrebarile mele sunt:
- care e procedura de realizare a contestatiei si ce ar trebui sa contina aceasta pentru ca dosarul sa fie acceptat si reaprobat?
- este legal ceea ce s-a intamplat? dupa 1 an de pensie sa fie respinsa?
Ce sfaturi legale ne puteti da?
Ce ar trebui sa facem.......multumim anticipat.
Eu am o nelamurire in ceea ce priveste dreptul de autor asupra unui text de prezentare compus de o companie si postat pe propriul website.
Acelasi text, si paragrafe identice au fost descoperite pe un site din acelasi domeniu de activitate, fara a exista un parteneriat sau colaborare intre cele doua companii.
Dovada ca acest text exista de mai bine de 1an pe websiteul companiei si ii apartine pe deplin poate fi facuta cu ajutorul e-mailului ce contine semnatura digitala (textur respectiv a fost trimis intre angajati, pentru a cere feedback inainte de a fi postat pe site).
Poate fi acuzata compania ce a copiat textul, de plagiat sau incalcare a dreptului de autor, daca se face dovada ca acest text exista deja pe website-ul original, iar ei l-au "furat" cu copy/paste?
Companie este inregistrata la OSIM, dar nu si continutul site-ului (texte si imagini)