avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate ellada

Activitate ellada

Răspuns la discuția Datorii pe SRL, pot deschide PFA?
Multumesc de raspuns.

SRL-ul nu este bagat nici in faliment nici in insolventa. Momentan nu am banii necesari pentru inceperea procedurilor.

PFA-ul este deschis, insa urmeaza sa preiau o comanda a carei plata se va face prin intermediul trezoreriei. Nu vreau sa ma trezesc ca voi ramane fara bani.

Nelamurirea mea provine de la imposibilitatea de a-mi crea un cont bancar la BCR. Am inceput procedura la doua filiale insa niciuna nu a fost capabila sa-mi deschida un cont bancar pentru respectivul PFA. Angajatii nu au stiut sa-mi spuna de ce, motivand ca ar fi o problema din compania centrala unde se fac deschiderile de conturi. Desi am depus actele de mai bine de aproximativ o luna, nici pana in ziua de astazi nu am primit raspuns pentru acel cont, cu problema ori macar o informatie.
Banuiala mea este ca din cauza datoriilor acumulate prin SRL fiscul nu-mi permite deschiderea acestui cont, asta desi o alta banca mi-a acceptat "contractul" si mi-a deschis contul. Ba chiar am avut si activitate pe acesta si nu mi-a luat nimeni banii.

Am sa scot un cazier fiscal si am sa ma duc sa vad cu exactitate si ce datorii a acumulat acel SRL. Insa inainte de astea ar trebui sa ma tem de plata facuta prin trezorerie sau este destul deposibil sa mi se permita sa-mi desfasor activitatea normal?

Pe langa toate acestea "probleme", din punctul meu de vedere mi se pare o prostie sa-i iei banii omului din cont. Inteleg ca iti recuperezi o parte din datorie, dar daca ii iei banii, acel om probabil nu va mai avea cum sa plateasca diferenta, pe cand daca il conditionezi sa-ti plateasca in limita posibilitatilor ai avea mai multe sanse sa recuperezi intreaga suma.
Intrebarea in mare este cea din titlu.
Daca am un SRL prin care am acumulat datorii pe parcursul mai multor ani(cu penalizarile de riguare), mai pot deschide un PFA? Si daca deschid PFA-ul iar persoana in cauza este aceeasi de pe cea cu SRL-ul dator, viitoarele incasari(ale pfa-ului) vor fi preluate de fisc? Aici ma refer la incasari primite atat prin trezorerie cat si prin cont bancar. Prin contul bancar ma indoiesc, insa prin trezorerie nu stiu.

Multumesc frumos.
Discuție Facturi online
Buna ziua,

Ma poate lamuri si pe mine cineva cu privire la aceste facturi? Am un PFA si nu stiu foarte exact cum sa procedez.

Deci sa zicem ca fac un sistem automat prin care sa generez facturi pe baza carora clientul imi trimite banii - totul online. Dupa aceea, eu trebuie sa printez inca doua facturi, una o stampilez si semnez s-o bag in contabilitatea iar alta o semnez si stampilez si i-o trimit clientului?

Eu am cumparat mai multe produse / servicii online pe sistemul asta, insa nu mi-a mai trimis nimeni factura stampilata si semnata, doar acel model online cu numarul facturii, datelel firmei, produsul, data etc.

Cum se procedeaza pana la urma?
Daca se poate sa-mi explicati dupa aceea si care este procedura pentru plati de avans dintr-o lucrare as fi recunoscator.

Multumesc.
Multumesc.

Am fost la ORC si am luat acele cereri, insa se pare ca pe langa dovada competentelor in domeniu trebuie sa mai fac o facultate numai sa pentru a le putea completa

Ma poate ajuta cineva cu o cerere deja completata, ca model?

De exemplu la punctul IV la 1 unde scrie "in calitate de:" completez cu persoana fizica, nu? Eu sunt persoana fizica si fac cerere de PFA.
La 4 nu am completat cu nimic, iar la 5 nu stiu daca trebuie. La 6 completez cu adresa sediului profesional, adica cel care ar trebui sa fie pe raza judetului unde depun cererea - eu voi avea punctul de lucru in alt judet, deci va trebui sa completez pe spate la VI cu infiintare punct de lucru, nu?
La 7.6, 7.7, 7.8, 8, VII, VIII, IX nu am nicio idee ce sau daca sa completez.

La declaratia aceea in care se presupune ca "declar pe propria raspundere" iar nu stiu cum sa completez.

Ma poate ajuta cineva? Mersi
Buna ziua,

Imi poate spune si mie cineva care este codul caen potrivit pentru un pfa care va produce obiecte din fier forjat si alama? Balustrade, porti, candelabre, lustre.. etc

Am cautat in acea lista, insa nu sunt in tema si nu imi dau seama unde s-ar potrivit. Multumesc frumos
In cazul unui SRL cu datorii la stat(impozite si penalizari) pe care nu le mai poate plati din cauza intreruperii activitatii, care sunt solutiile si care este raspunderea materiala a actionarilor?
Răspuns la discuția Ce statut ar trebui sa aleg?
Exact, de aceea eram foarte mirat.
Pana la urma din ce m-am interesat, cel mai convenabil ar fi un pfa. Ce cod caen ar trebui sa aleg pentru aceasta activitate?
Daca am doua site-uri de acelasi tip(anunturi), pot utiliza acelasi pfa? Cu facturile cum se procedeaza?

Multumesc pentru raspunsurile primite pana acum.
Răspuns la discuția Un alt dealer neserios
Dar nu se poate cere sa fie livrata alta masina? Eu unul nu as cumpara o masina noua dar care prezinta reparatii. Motivul pentru care cumpar o masina noua este tocmai pentru ca este garantat ca vine in stare de functionare din fabrica, fara reparatii si alte prostii. Altfel ai putea la fel de frumos sa cumperi o masina SH pe bani mai putini.

Ai putea incerca sa vorbesti cu managerul dealerului. Ii explici ca ai ales sa cumperi o masina noua pentru ca este un produs nou, nerulat, fara reparatii .. etc. Daca te refuza ii spui politicos ca apelezi la "firma mama", daca tot te refuza chiar asa si faci.
Multumesc. Dar site-ul se incadreaza ca agentie de turism?
Eu nu am legatura cu "beneficiarul". Adica anuntul il publica direct cel ce ofera servicii, cumparatorul trateaza direct cu el .. nu inchieie vreun contract cu mine. Eu vand doar pachete de publicitate pe un site, nu vad ce legatura as avea cu turismul.

Practic agentiile de turism vin si vand pachete turistice pe site-ul meu.
Este ca si cand administratorul acestui site(avocatnet) ar trebui sa aiba studii juridice.
Este in domeniul turismului, insa nu vad ce legatura as avea eu cu asta. Eu doar fac site-ul si il administrez, mi se pare o imbecilitate chestia asta.

Nu as putea face niste cursuri? Am bacalaureatul dat la Geografie, insa mai departe am mers pe o facultate de mediu. Nu pot face nimic cu acea diploma de bac?