avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate Scorpionul

Activitate Scorpionul

Vă mulțumesc de răspuns.
Divorțul sa produs în România. Problema este ca...în Australia o cheamă într-un fel și în românia numele de fata...altfel..dar pe buletin ca pe mine....durere de cap. Dar Dca nu este nevoie de buletinul ei k am procura? Poate decât certificatul de naștere o fi deajuns?
Buna Ziua
Doresc sa fac copilului meu certificat de nastere romanesc si nu prea stiu ce acte sunt necesare pt asta. Situatia sta c-am asa....Amandoi parintii suntem cetateni romani cu domiciliul in Bucuresti.....Copilul este nascut in Australia. Suntem divortati si custodia exclusiva o are mama dar doresc sa ma ocup eu de asta , ea fiind inca in Australia.
Ce fel de acte sunt necesare pentru asta? Din ce am gasit pe net , rezuma asa...
.Procura din partea mamei precum ma imputerniceste pe mine sa ma ocup de asta si declaratie ca nu a mai fost inscris in registrele romane (o merge scrisa declaratia in procura asta?)
2.Certificatele de nastere parintii si buletine(legalizate+apostila in cazu mamei care nu este de fata?)
3 Certif. Australian original si copie legalizata(legalizarea cu apostila o pot face si in Romania sau numai in Au?)+traducere legalizata.
4. Trebuie si declaratie de la mama referitor la unde va fi domiciliul copilului??
5.Hotararea de divort.....ea a cerut sa revina la numele anterior casatoriei dar inca nu a schimbat buletinul....este o problema asta?
Dupa aceasta transcriere , primeste un certifcat de nastere roman ca cele ce le avem noi?
Referitor la cetatenie , trebuie sa fac ceva?
Imi scapa ceva??? Vreau sa imi trimita actele necesare odata , nu sa ma trezesc ca mai am nevoie de cine stie ce, caci dureaza pana le primesc in Romania.
Multumesc si astept raspunsurile Dvs .
Răspuns la discuția Pensie alimentara si salariu
Pai iti va plati pensia atata timp cat esti in scoala
Răspuns la discuția Hotararea de divort
Va multumesc pentru raspunsuri. Deci sa inteleg ca nu sunt decazut din drepturile parintesti dar este un echivalent adica nu am niciun cuvant de spus . Care este procedura sa obtin custodie cumona. Mentionez ca divortul sa desfasurat in lipsa mea sau unei apararii.
Buna ziua
Vreau sa ineleg si eu ce vrea sa spuna in aceasta decizie si mai exact ultima fraza unde spune de autoritatea parinteasca si despre ultimul termen , ce vrea sa spuna cu indreptarile alea ?
Va Multumesc

Ora estimata: 8:30
Complet: CAMERÃ DE CONSILIU pt. C2-FAMILIE
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: admite in parte cererea. dispune indreptarea sentintei. respinge cererea de indreptare a deciziei tribunalului. cu apel
Document: Încheiere - îndreptare eroare materială 23.10.2013


20.03.2012
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt.jud. P
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: . Dupa divort, autoritatea parinteasca cu privire la minora va fi exercitata exclusiv de catre mama, reclamanta D.
Răspuns la discuția Document fara apostila
Multumesc pentru raspunsuri
Dar vedeti Dvs. am facut foaia acea ca retrag recursul nestiind ca defapt eu eram la apel. Oricum sa judecat ,dar numai ca mi-a fost respinsa cererea de apel. Ce ma intereseaza pe mine este daca acea foaie desi a fost depusa la dosar in timpul apelului ma poate afecta daca fac recurs ca sunt in termen. Foaia nefiind apostilata, are vreo valoare fara apostila? Sau are vreo valoare daca declar recurs acum, ea fiind depusa pentru a retrage defapt apelulul.
Poate nu ma exprim bine
Buna Ziua
Puteti sa imi spuneti si mie daca o declaratie facuta in strainatate este valabila intr-un tribunal romanesc fara apostila? Desi procesul de divort era la stagiul de apel am fost un pic fortat sa merg la un notar din Melbourne unde am scris asa " Retrag recursul procesului de divort si D-na x nu ma mai reprezinta in acest proces". Apelul sa judecat caci foaia nu era buna ( nu stiu motivele) . Dar acum m-am razgandit si a-si dori sa fac recurs. Ma va afecta foaia aceasta la recurs sau nu va fi buna ca nu are numarul de dosar si apostila? #-o#-o#-o
Multumesc mult de tot
Răspuns la discuția Apel
Dosarul este la tribunalul bucuresti si sa udecat pe data de 8 oct. Divortul a fost judecat dar nu mi-a convenit decizia si am facut recurs/apel ( nui tot una?) . Da a-si dori redactarea recursului , motivele sa vad daca imi aproba sau nu .
Discuție Apel
Buna ziua
Am facut si eu un apel la divort si judecatoarea nu a lasat reprezentantul meu sa vorbesca pe semne ca nu este buna procura . Ia sa lasat 5 zile termen sa depuna motivele de recurs.
Multumesc.


[Mesaj editat - În forum nu se stabilesc relaţii profesionale]
Buna.....
Va rog sa ma luminati si pe mine.....sotia a bagat divortul in Timisoara desi trebuia in Bucuresti unde aveam resedinta pentru a putea chema in instanta doi martori de acolo. Dosarul a fost mutat la Bucuresti dar intrebarea mea este.....cum pot reclama si unde acesti doi martori mincinosii? Spun asta pentru ca ei nu ma cunosc (ei in Timisoara si eu in Bucuresti)si au mintit foarte mult in marturia lor. Se poate face ceva in sensul asta?.
Multumesc