avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate nikitta_1972

Activitate nikitta_1972

Buna seara,
As dori sa stiu ce reglementare legala stabileste pretul pentru mp. construit aferent spatiului tehnic al unei constructii. La vanzarea unei locuinte ANL se ia in calcul de catre evaluator si pretul pe mp construit aferent spatiului tehnic, chiar daca inaltimea acestuia este sub 1.8 m.

Multumesc.
Multumesc mult pentru raspuns !
Buna seara D-le Tatu,
Multumesc mult pentru raspunsul Dvs.
Aveti dreptate, sucursalele nu au personalitate juridica, dar le-au fost delegate competente pentru a putea face angajari. In CIM la angajator apare "Sucursala X", iar viitorul angajator este compania mama.
Totusi, daca sucursala X este parte din compania mama, nu inteleg de ce trebuie incheiat CIM de la sucursala? Nu reprezinta un risc pentru salariat ca semneaza o cerere de incetare a raporturilor contractuale cu sucursala X, fara a avea in prealabil semnat un acord cu compania mama?
Ce alta forma legala ar putea exista?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca este "necesara" incetarea, cu acordul bilateral al partilor, a raporturilor contractuale de munca, in situatia in care, sunt angajat al unei companii nationale cu capital majoritar de stat, la o sucursala din Romanaia a acesteia, si mi s-a propus sa ocup o alta functie in cadrul companiei, dar functia se afla in structura organizatorica a companiei si nu a sucursalei din care fac parte la acest moment.

Ar fi posibila trecerea pe alt post doar printr-un act aditional la actualul contract individual de munca?
Mentionez ca , incheierea contractului de munca s-a facut la sucursala unde actualmente lucrez, iar noul job este in structura companiei, nu a sucursalei.

Multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde!

Nikitta
Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti daca auditorii interni de calitate, mediu si sanatate-securitate in munca pot beneficia de sporul de 25% (in conditiile in care au competenta de a audita toate cele 3 sisteme ), la fel ca si auditorii publici interni.

Multumesc frumos!

Probabil ca la ora asta sunt obosita, sau... chiar nu vad unde sa semnez pentru "Initiativa-Legislativa.ro". Nu exista nici un buton, iar acolo unde este barometrul pentru semnaturi, link-ul pe "semneaza" nu este activ.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune cu cedare
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Succesiune cu cedare
Si o oltima intrebare: care este cadrul legal care reglementeaza modul de impartire al unei mosteniri?
Multumesc mult pentru raspunsurile clare si f. rapide !

Va doresc o noapte cu somn odihnitor!
Răspuns la discuția Succesiune cu cedare
Sa presupunem ca eu si Y dupa succesiune donam mamei partea noastra. Dupa decesul acesteia cum se imparte mostenirea? Se iau in calcul si nepotii?
Răspuns la discuția Succesiune cu cedare
Sa inteleg ca daca acceptam succesiunea fiecare din noi primeste 25%, iar daca nu atunci se va imparti 50% mama si 50% X ?