avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Activitate in2ition

Activitate in2ition

Buna ziua,

Doresc parerea dumneavoastra in legatura cu urmatorul aspect.
In complexul in care locuiesc sunt instalate camere video care acopera aproximativ 90% din spatiul public (scara blocului, parcarea privata, etc).

In mod constant, presedintele complexului posteaza - cam saptamanal filmari din lift, din scara blocului sau din parcare cu diverse incidente ce au loc.

In aceste filmari apar si persoanele in cauza, evident.

Personal, ma simt ca la Big Brother, consider ca aceste incidente nu ar trebui facute publice pe grupul de facebook al blocului, sau mai mult decat atat chipul persoanei in cauza ar trebui blurat.

Doresc sa ii fac plangere administratorului, pentru incalcarea dreptului la intimitate ale persoanelor. Inteleg ca poate se doreste educarea locatarilor dar acest lucru ar trebui facut intr-un mod discret, nicidecum prin postarea publica a imaginilor pe grup.

Voi ce parere aveti? Catre ce autoritate trebuie sa ma indrept si ce castig de cauza as avea?

Multumesc!
Buna ziua,

Zona pe care este amplasat este in proprietatea comuna a locatarilor blocului.
Buna ziua,

De curand , pe zona exterioara a gardului ce imprejmuieste complexul in care locuiesc a aparut un easybox al unei firme de curierat.
Desi unii vecini sunt de acord, la o simpla discutie, il consider nepotrivit si inestetic, in plus cauzeaza aglomeratie in zona.
Avand in vedere ca se afla in afara complexului, dar pe spatiul comun ce il deserveste, nu trebuia supusa la vot aceasta decizie? Mentionez faptul ca nu ni s-a cerut parerea sau nu ne-am dat acordul, pur si simplu ne-am trezit cu el.

Multumesc.
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie :

In urma cu 2 ani am achizitionat un apartament si un loc de parcare suprateran, in promisiune este specificat "Locul de parcare 25-26" cu suprafata de 12 mp.

La ultima discutie cu dezvoltatorul acesta mi-a relatat faptul ca va exista un sistem "Klaus"

Ceea ce cred ca s-a intamplat este ca, in acte, pentru obtinerea autorizatiilor, acestia au specificat un nr de locuri de parcare, care puteau fi acoperite doar prin folosirea acestor sisteme "klaus".

Dezvoltatorul urma de dezafecteze aceste sisteme la receptia blocului, urmand sa rezulte parcari simple, supraterane. Se pare ca ceva "atentii" nu au functionat si acum sunt obligati sa puna acele sisteme pentru a putea obtine autorizatia finala.

Evident, costul acestora incearca sa ni-l impute noua, promitentilor-cumparatori, invocand faptul ca ne vom putea bucura de 2 locuri de parcare la pret de unul + pretul sistemului Klaus (5000 euro)

Altfel, suntem amenintati cu reziliera contractului de vanzare cumparare pt parcare.

Avand in vedere ca pretul sistemului nu e deloc de neglijat (aproximat 5000 de euro), ce solutii am si cum as putea aborda aceasta situatie ?

Mentionez ca in antecontract nu am nicaieri mentionat ca vor exista doua locuri de parcare, ci doar "loc parcare nr 25-26"

Multumesc!
Multumesc, este normal ca respectivul administrator sa posteze pe grupul de facebook detalii cu privire la numarul ap la care locuiesc precum si detalii despre bunurile pe care le detin ? nr boxa, etc? Intentionez sa ii deschid actiune in instanta.
Buna ziua.

Detin in complexul in care locuiesc un apartament si mai multe boxe/ parcari pe care le am inchiriate persoanelor din afara complexului.

Presedintele complexului m-a notificat public, prin intermediul grupului de facebook ca nu am comunicat datele personale ale chiriasilor locului de parcare.

Este acest lucru legal ? Sunt obligat sa inchiriez un loc de parcare doar persoanelor din complex? Si trebuie sa comunic numele chiriasilor, chiar daca vorbim de un loc de parcare sau o boxa?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema in actuala asociatie de proprietari in care locuiesc.

Apometrele individuale (apa rece, apa calda, caldura) se afla pe scara blocului si citirea lor cade in sarcina unei firme de administrare care face si listele de intretinere ulterior.

De aproximativ 2 ani contorul de apa calda a fost blocat fara ca acesta sa inregistreze consum desi am locuit fizic in apartament, insa pe lista de intretinere a aparut consum 0 fara ca eu sau firma care emite facturile sa ne sesizam.

Recent am sesizat acest fapt si am instiintat firma de administrare care insista sa imi impute perioada aferenta lipsei consumului cu un consum lunar mediu x nr de luni in care apometrul nu a functionat.

Intrebarea este: in sarcina cui cade mentenanta acestor aparate de masura in conditiile in care in regulamentul de condominiu nu se specifica nimic legat de acest aspect si de regula asociatia a efectuat astfel de lucrari de inlocuire cand au existat situatii similare?

Multumesc.
Va multumesc.

Din pacate contractul nu a fost suficient detaliat in ceea ce priveste plata utilitatilor si a intretinerii.
Este mentionat urmatorul paragraf :

Cheltuielile pentru intretinerea, administrarea si efectuarea reparatiilor imobilului revin proprietarului sau chiriasului in conf. cu prev. stabilite de Legea 114/1996 a locuintei, cu modificarile si completarile ulterioare.


In acest caz, dat fiind lipsa de claritate a contractului in ceea ce priveste obligativitatea obligatiei platii utilitatilor si a intretinerii, credeti ca voi avea castig de cauza in cazul unei actiuni in instanta?
Buna ziua,

Am urmatoarea speta:

- apartament de 3 camere inchiriat cu contract inregistrat la anaf
- chriasii lucreaza in parchetul de pe langa judecatorie, decontandu-li-se chiria de catre stat
- utilitatile sunt platite de catre mine (proprietar) si decontate ulterior impreuna cu plata chiriei - plata cash


Chiriasul refuza decontarea/plata intretinerii pe motiv ca nu recunoaste sumele mari asociate cu consumul si sustine ca el nu a facut acel consum.

Ce parghii legale am pentru a-mi recupera daunele si a-i forta sa plateasca intretinerile restante ?