avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Petrache

Activitate Diana Petrache

Răspuns la discuția Proprietate cu act de mana
Buna ziua,

Banuiesc ca pentru cei 7 ari nu exista carte funciara deschisa.
Sfatul meu este sa contactati un avocat din zona dvs. si sa incepeti o actiune in uzucapiune, avand in vedere situatia descrisa de dvs. (stapanirea continua timp de 40 de ani a bunului de catre vanzatorul dvs. si apoi de dvs.).
Opinia corecta si-o va forma avocatul ales de dvs. dupa ce va studia si toate actele.
Nu uitati ca aici primiti doar sugestii formulate in baza sustinerilor dvs.
Succes!
Răspuns la discuția Atacarea actului de donatie
Buna seara,

Declaratia de renuntare la succesiune a fost urmata de emiterea unui certificat de mostenitor?
Fratele dvs. a dat declaratie de acceptare a succesiunii?

Daca acestea lucruri nu s-au intamplat, aveti posibilitatea sa revocati renuntarea dvs. in interiorul termenului de acceptare (1 an de la deces).

Daca s-a dezabtut deja succesiunea dupa tata, mama dvs. poate solicita revocarea donatiei in numele sau, pentru cota sa de 1/2.

O seara buna!

Buna ziua,

Concret, dvs. ce doriti?
Terenul inapoi sau plata impozitelor restante?

Daca doriti terenul, aveti la indemana o actiune in revendicare, dvs, fiind proprietarul deoarece prin antecontract nu s-a instrainat bunul.

Daca doriti ca promitentul vanzator sa plateasca impozitul, propuneti-i incheierea actului in forma autentica cu obligatia sa de a achita acest impozit.

Expertiza medico-legala se poate face chiar daca persoana a decedat, pe baza istoricului medical al acesteia, insa nu vad relevanta acesteia. Mama dvs. nu a vandut cand era in viata, banii din antecontract recunoasteti ca i-a primit...

O zi buna!
Răspuns la discuția Proprietate cu act de mana

In urma cu 40 de ani o casa si 10 ari din totalul de 17 ari au fost vanduti cu chitanta de mana.In 2002 s-a eliberat titlul de proprietate pentru casa si cei 10 ari.Restul de 7 ari au fost folositi fara intrerupere pana astazi de noul proprietar..In urma cu doi ani am cumparat casa si suprafata din noul act de proprietate si am platit fara act si cei 7 ari care au continuat sa fie inscrisi in registrul agricol pe numele a 3 mostenitori,altii decat de la cine am cumparat


Buna ziua,

1. In urma cu 40 de ani, cui a fost vanduta casa? Dvs. sau unui tert de la care dvs. ati cumparat acum doi ani?
2. Titlul de proprietate pe numele cui a fost eliberat? Proprietarului de acum 40 de ani sau tertului de la care ati cumparat dvs.?
3. Cei 7 ari au fost folositi numai de dvs. si autorii dvs. inca de acum 40 de ani?
4. Cine a platit impozitele pentru cei 7 ari?
5. Gradina comuna se refera la suprafata dvs. de 10 ari + cei 7 ari?


Din mesajul dvs. eu inteleg ca ati cumparat initial pe chitanta de mana, ca acum doi ani ati facut actele in forma autentica pentru suprafata din titlu si ca ati dori sa aveti acte si pentru cealalta suprafata.

Este posibil sa obtineti un drept de proprietate prin uzucapiune asupra celor 7 ari daca au fost folositi doar de dvs. si de autorii dvs.
Răspuns la discuția Furt de identitate pe Facebook
Buna ziua,

1. Nu este furt de identitate.
2. Nu cred ca se poate dispune scaderea notei la purtare, fiind o fapta savarsita in afara scolii si in afara orelor de program scolar. Cu toate astea, ar trebui vazut regulamentul scolii, unde este posibil sa fi fost incluse clauze privind conduita profesorilor si a elevilor in afara programului.
3. Nu sunteti scutit de raspundere, fiind totusi o fapta ilicita, care este posibil sa fi produs o vatamare profesorului in cauza. Dreptul la imagine este protejat de lege, iar cadrele didactice au obligatia unei conduite ireprosabile inclusiv in timpul liber. Daca respectivul profesor a suferit o vatamare, pe care o poate dovedi, poate cere despagubiri dvs. direct pentru ca sunteti major.

O zi buna!
Clauza despre care v-a spus notarul este, probabil, un privilegiu, institutie juridica ce are prioritate fata de ipoteca.
Concret, daca nu vi se plateste pretul, banca nu v-a putea executa ipoteca.

"viitorul cumpărător care ,are deja un credit cu ipoteca aprobat" Avand in vedere ca sunteti inca proprietarul imobilului, banuiesc ca nu ati semnat contractul de ipoteca dvs...Nu stiu care este contractul aprobat al cumparatorului...
Buna seara,

Ar trebui sa scrie in contract ca se transmite dreptul de propietate in momentul in care se plateste pretul.
Buna seara!

1. Termenul de prescriptie este cel aplicabil pentru prescriptia raspunderii penale, respectiv 10 ani in cazul dvs.

2. Dosarul dvs. se poate solutiona in doua variante:
a) se intocmeste rechizitoriu, ajunge in instanta unde vi se va aplica probabil o condamnare cu suspendare si se va dispune anularea permisului.
b) faceti un acord de recunoastere a vinovatiei la parchet si solicitati in instanta renuntarea la aplicarea pedepsei. In masura in care se va admite aceasta cerere, nu va mai fi anulat permisul.
Pentru cea din urma varianta ar trebui sa intruniti mai multe conditii.

O seara buna!

Buna seara!

Un contract incheiat in forma autentica (la notar) are avantajul ca poate fi pus rapid in executare, insa nu este obligatoriu pentru a face dovada unui imprumut.
Aveti posibilitatea sa chemati debitorul in instanta pentru a se pronunta o hotarare care sa il oblige sa va restituie banii.
Succes!
Buna dimineata!

Da (acest raspuns fiind sub rezerva faptului ca nu am citit hotararea instantei).

O zi frumoasa!