Buna ziua! am o nelamurire coasiguratul inseamna persoana aflata in intretinere? daca un salariat solicita sa-i fie coasigurata mama fara nici o sursa de venit, dar care are domiciliul in alt judet, trebuie mai intai sa o ia in intretinere, dar cum daca nu au acelasi domiciliu. Exista o solutie legala si corecta pentru astfel de cazuri? in ce lege as putea gasi conditiile de a deveni coasigurat pentru a-i putea refuza solicitarea angajatului, oferindu-i si o baza legala? multumesc foarte mult pentru eventuale raspunsuri
Buna ziua! 24 ianuarie va fi zi libera legala sau nu? in contractul colectiv de munca care, inca, nu a intrat in vigoare, zilele libere nu sunt actualizate. Nu stiu ce sa cred, 24 ianuarie zi lucratoare?multumesc
Buna seara? Am urmatoarea problema : cumpar un apartament prin programul prima casa, apartament mostenit de fiu in urma decului tatalui, dar intabularea pe numele fiului nu este inca facuta; platesc avans si facem antecontractul, iese intabularea la 10 zile dar pe un alt numar de strada decat cel pe care se afla apartamentul, aflam de la proprietar ca , cadastrul este facut pe numarul corect numai restul actelor au un alt numar de strada, solutie: solicitare de primarie a confirmarii de numar postal si refacerea cadastrului si atuturor actelor. Eu acum sunt putin confuza apartamentul pe care-l cumpar nu se afla, de fapt, la numarul care se regaseste pe antecontract, mostenire si contract c-v anterior, nefiind familiarizata cu aceste tipuri de acte, la ce ar trebui sa mai fiu atenta? Ce acte suplimentare sa mai cer? multumesc foarte mult pt un eventual raspuns
Buna seara! stiti in cat timp iese intabularea la urgenta, dupa aceea pentru a avea un extras de carte funciara trebuie sa mai astep alte zile, cate? multumesc
multumesc pt raspunsuri, situatia e urmatoarea: fiul, dupa moartea tatalui, a facut succesiunea, iar cele 2 surori au cedat partea lor fratelui; din cate am inteles, in cartea funciara exista, numai ca nu au avut bani sa scoata intabularea cam 600ron pe care o poate achita doar dupa ce-i dau eu avansul. E in regula.nu? multumesc foarte mult
Buna ziua! Pot semna antecontractul daca vanzatorul nu are inca intabularea facuta, mentionez ca vreau sa cumpar cu credit prima casa. multumec pt eventuale raspunsuri.
Buna ziua! Revin cu intrebarea:ce trebuie sa fac, sa astept pana e gata intabularea si apoi sa fac antecontractul sau sa trec in antecontract o clauza care sa-l oblige pe vanzator sa-mi puna la dispozitie intr-un termen x acest act. Si am mai aflat ceva despre apartament, are un balcon inchis si o debara daramata fara autorizatie. Ce sa fac in acest caz? multumesc foarte mult pt. eventuale raspunsuri
Buna ziua! Vreau sa cumpar un apartament care are urmatoarea situatie: a fost dobandit acum 3 ani de catre tatal 90% si10 % fiul.Dupa un an moare tatal si se face succesiunea pe partea tatalui, cele doua surori cedeaza partea lor fratelui care devine unic mostenitor. Problema e ca nu au facut intabularea, eu cumpar cu prima casa si peste 2 zile semnam antecontractul. Intrebarea mea este daca semnez antecontractul inainte de intabulare sau intabularea se poate scoate si dupa, adica nu exista nici un risc pt mine? Si la ce trebuie sa fiu atenta cand semnez antecontractul, se poate specifica pe antecintract ca,, daca nu sunt actele in regula" sa se anuleze actul? Multumesc foarte mult
la firma unde lucrez exista urmatoarea situatie: sunt 30 de angajati si inca nu am semnat contractul de munca colectiv; unul dintre angajati se casatoreste si solicita 5 zile de concediu cu aceasta ocazie; in codul muncii nu exista o lista a concediilor speciale, exista, in schimb, in contractul colectiv de munca. Intrebarea mea este se aplica prevederile contractului colectiv de munca daca nu a fost semnat la nivelul societatii noastre si daca, pana la urma, angajatul poate solicita cele 5 zile. multumesc