avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate ioana dimassi

Activitate ioana dimassi

Buna ziua,

De aprox 9 luni ne-am mutat intr-o zona cu case . La doua case locuieste un vecin care la inceput a fost neasteptat de binevoitor insa cu timpul aceasta masca i-a cazut . Noi am racit relatiile cu ei treptat . Vazand ca ii indepartam si fiicele noaste nu se mai joaca prea des, masculul a inceput sa imi adreseze nenumarate injurii acum vreo luna jumatate,de fata cu toti vecinii, motivand ca este din cauza noastra ca fiica noastra nu este educata si o loveste uneori pe a lui.
Dupa acest conflict toata familia noastra l-a ignorat iar copii nu au mai avut intalniri. Astazi insa a venit foarte amenintator in fata portii mele adresandu-mi nu doar injurii ci si amentari(sparg geamurile casei, iti dau foc la casa.. etc) pentru ca nici un copil de pe strada nu se joaca cu fiica lui. L-am sfatuit sa plece ca nu e sotul acasa si sa revina. Desigur ca din cauza galagiei au iesit vecinitoti spunandu-i si acestia plece. Cand sotul a venit in jur de ora 23 l-a asteptat pe strada si a continuat cu amenintarile.

Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot face in acest caz, deja ma tem pentru viata familiei mele dupa toate aceste amenintari. Mentionez ca am inregistrat o parte pe telefon.

Multumesc frumos pentru indrumari si sfaturi.

Cu stima,
Am urmatoarea problema: fostul angajator inca refuza dupa 5 luni de la data incheierii contractului de munca sa imi elibereze adeverinta de vechime. Mai jos este ultima noutate prin care imi explica de ce nu imi elibereaza documentul.

Dupa cum am vorbit in luna iunie in legatura cu adeverinta dumneavoastra de vechime, aceasta nu poate fi scoasa, deoarece la firma X ati lucrat cu norma intreaga, si potrivit ultimelor reglementari ITM nu mai elibereaza adeverinte de vechime pentru cei cu norma intreaga. De aceea fie va cumparam carnet de munca in cazul in care firma la care lucrati nu va cumparat deja. Iar in cazul in care aceasta firma va achizitionat carnet, il solicitati de la firma si noi il ducem la ITM pentru a va trece vechimea acumulata la firma X.

Va rog mult sa ma ajutati sa le raspund cat mai curand.

Va multumesc

Răspuns la discuția prenatal - cat mai repede
Va multumesc pentru rapuns si as dori sa mai aflu o informatie: cum se calculeaza
indemnizatia primita de la stat pentru cei 2 ani de crestere a copilului? Se calculeaza impreuna cu venitul din peroada prenatal-postnatal sau ultimele 12 luni pana la intrarea in concediul prenatal?
Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai repede?

va multumesc!
Am o suspiciunea ca angajatorul are probleme financiare si nu mai plateste datoriile pe care le calculeaza din salariu (somaj, sanatate....). Sunt insarcinata si nu vreau sa constat ca nu au fost platite contributiile si nu pot benficia de indemnizatia de la stat.
Va rog sa imi spune-ti unde as putea sa verific daca totul e ok.

Multumesc
Va multumesc pentru interesul cu care ati tratat problema mea.

Documentul care mi-a fost eliberat in care se mentioneaza ca nu am debite fata de fostul angajat este o decizie semnata si stampilata, inregistrata la ITM.

Adeverinta de vechime imi este necesara deoarece eu am avut CIM iar angajatorul actual imi va completa in CM in baza acestor adeverinte.
Buna ziua,
Am urmatoarea problema: la aprox 3 luni de cand am plecat din firma unde lucram am primit un telefon de la fostul meu sef conform caruia imi spunea ca sunt acuzata de furtul unui telefon mobil din firma. in timpul cat am fost angajata acolo am achizitonat doua telefoane de la compania de telefonie mobila cu care lucrau cu ajutorul punctelor de loialitate. Ambele telefoane au fost luate pe numele firmei de catre mine fiind imputernicita sa fac lucrul acesta. La momentul incheiereii contactului de munca firma mi-a dat o hartie prin care spunea ca nu am debite fata de ei.
Eu nu am primit nici un telefon din cele doua pe care le-am luat la momentul respectiv si nici nu exista un document conform caruia am predat firmei aceste telefoane si ei le folosesc si acum. Ambele tel au fost luate pentru actionarii firmei. Datorita acestor intamplari nu vor sa imi elibereze adeverinta de vechime...

Ce as putea face in acest caz sa demonstrez ca nu sunt vinovata si cum as putea sa obtin acesta adeverinta pe cont propriu?
Va multumesc