Sunt de acord si astept ziua in care pe forum vor dialoga numai utilizatori inregistrati.
Forumul este greu accesibil. Administratorii ar putea vedea avocatura.com
Oricum apreciez informatia vasta, variata si actuala pe care o ofera avocatnet.ro
Un anonim ( ce misto` suna) ma intreaba de studii. Nu fac efortul de a raspunde. Cu privire la topic am aratat legatura spre o hotarare CEDO.
Incadrarea juridica este mai putin importanta si va fi facuta atunci cand se va intocmi rechizitoriu. Daca se ajunge acolo. Eu am dat exemple de posibile fapte infractionale, ipotetic vorbind.
Mandatul de aducere este o institutie procedural-penala. Probabil ca a fost emis intr-un dosar penal ce are ca obiect sustragerea de la incorporare. In acest caz a fost emis de catre un organ de cercetare penala speciala (din cadrul CMJ) si urmeaza a fi adus la indeplinire prin agentii fortei publice (politie). De regula se indeplineste la termen dar nu este exclus ca el sa fie indeplinit si ulterior.
Mandatul de aducere nu este similar mandatului de arestare. In virtutea lui politia va insoteste pana la organul de cercetare penala. In cazul ca nu poate fi executat organul de politie intocmeste un proces-verbal cu consemnarea celor intreprinse si motivele pentru care a fost imposibila indeplinirea.
In general o astfel de expertiza se efectueaza cand in dosar exista doua sau mai multe expertize care au concluzii diametral opuse si nu se pot concilia.
Raspunsurile de mai sus sunt corecte si complete, instanta retinand acele concluzii care emana adevar, se coroboreaza cu restul probelor de la dosar si au fundament stiintific.
Chiar daca in noua expertiza nu se face referire la consumul dea alcool, acest aspect este deja materializat la dosar si organele judiciare vor tine cont de aceasta.
In ceea ce priveste lovitura se pot ridica obiectii cu privire la expertiza, urmand ca organul judiciar sa ceara lamuriri suplimentare sau chiar refacerea lucrarii.
Cum spui ca ai probe înseamnă că şi câştigi. Faptele pe care le reclami sunt în concurs : văt.corp. cu abuz în serviciu cu purtare abuzivă şi altele.
Ai şanse. Urmează legătura şi vezi o sentinţă CEDO împotriva a doi poliţişti care au acţionat abuziv.
Continuă ce ai început. Avocatul cunoaşte ce are de făcut.
Pe scurt :
O plângere la ITM . Poate chiar şi una penală pentru evaziune fiscală. De ce nu ? Pe cale civilă vezi "obligaţia de a face" şi daune interes
Cercetarea penală se efectuează în termen de 30 zile. Termenul poate fi depăşit.
Dacă cercetarea penală a fost efectuată de poliţie, plângerea împotriva actelor respective se face la procuror. Dacă procurorul a efectuat cercetarea te vei adresa procurorului ierarhic.
Soluţia finală poate fi atacată chiar şi în instanţa de judecată în termen de 20 zile.