Anul trecut unul din vecinii mei a facut carte funciara cu tot cu intabulare si ne-a cerut sa semnat un proces verbal de vecinatate cu schita, am fost de accord si am semnat. Anul asta a vrut sa facem si noi acelasi lucru si ne trebuia acelasi act, insa nu a vrut sa semneze pe motiv ca gardul nu e drept desi anul trecut era la fel, nu s-a modificat nimic de atunci. Vecinul ca si noi avem act de proprietate dar nu pe tot pamantul ca de asa se declara inainte ( de bunicii nostri ) sa plateasca mai putin.
Acuma nu stiu ce sa fac, omu s-a vazut cu sacii in caruta si eu nu pot face cadastru.
Acuma ce nu inteleg este de ce mai trebuie facut unu de mine daca deja s-a semnat intre noi un asemenea act ?
Ce ar trebui sa fac ? Dati-mi si mie un raspuns mai complet va rog.
Multumesc frumos.
Anul trecut unul din vecinii mei a facut carte funciara cu tot cu intabulare si ne-a cerut sa semnat un proces verbal de vecinatate cu schita, am fost de accord si am semnat. Anul asta a vrut sa facem si noi acelasi lucru si ne trebuia acelasi act, insa nu a vrut sa semneze pe motiv ca gardul nu e drept desi anul trecut era la fel, nu s-a modificat nimic de atunci. Vecinul ca si noi avem act de proprietate dar nu pe tot pamantul ca de asa se declara inainte ( de bunicii nostri ) sa plateasca mai putin.
Acuma nu stiu ce sa fac, omu s-a vazut cu sacii in caruta si eu nu pot face cadastru.#-o:O
Acuma ce nu inteleg este de ce mai trebuie facut unu de mine daca deja s-a semnat intre noi un asemenea act ?
Nu ar fi trebuit sa imi dea si mie un exemplar ?
Ce ar trebui sa fac ?
Multumesc frumos.
Ce acte imi trebuiesc pentru ca tatal meu sa imi vanda un teren primit ca donatie
Terenul este intabulat.
Va rog sa imi spuneti ce fel de copii imi trebuie (xerox, legalizata, original).
Un notar spunea ca trebuie sa ii las originalul ( actul de donatie ) si stau si ma gandesc dc oare petru ca i-am spus ca eu cred ca este de ajuns cel mult copie legalizata.
Lamuriti-ma si pe mine cum sta treaba.
Multumesc
Sa inteleg ca pot sta linistit cu actul de vanzare cumparare.
Nu mai exista nici o cale de atac nici al donatiei nici al actului de vanzare cumparare?
Mersi mult
O sora a decedat (Maria) insa fica altei surori (Angela) a tatalui care traieste spune ca o sa redeschida succesiunea. Acum are si procura de a actiona in numele mamai ei (Angela).
Si in acest caz raspunsul este acelasi ?
Multumesc.
Succesiune dupa bunici a fost facuta intre fratii tatalui meu inclusiv, in parti egale.
Dupa aceea fratii si-au donat fiecare partile lor tatalui meu prin act de donatie, asta acuma 15 ani. Tatal meu a facut intabularea si mi-a trecut mie prin act de vanzare cumparare.
Intrebarea este daca vreun frate sau vreo nepoata mai poate redeschide succesiunea ?
Mai poate cineva sa imi faca probleme in aceasta situatie ?
Am si eu problema urmatoare:
Dupa moartea bunicilor tatal meu si surorile lui au facut succesiunea unui pamant.
La cativa ani dupa succesiune surorile si-au donat fiecare partea tatalui meu, asta in 1996.
Acum tatal meu a a facut actiune in constatare si in loc de 600 de mp (atata a declarat bunicii mei) acum avem 1300, care de fapt este suprafata reala a pamantului.
Tatal meu a facut cartea funciara pe noua suprafata si mi-a trecut mie si fratelui meu prin act de vanzare-cumparare.
Acum cativa ani o sora a tatalui meu a decedat.
Acum o fica a unei surori a tatalui meu (care a si-a donat partea in 1996) ne tot ameninta ca o sa redeschida succesiunea.
Intrebarea este daca poate sa o faca ( pe tot pamantul sau doar diferenta capatata prin actiunea in constatare ) ???
Si ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ?
multumesc frumos.
Nu a facut nimeni cerere pentru el pentru ca nu avea cum deoarece el este imprejmuit de peste 40 de ani.
Tot ceea ce stiu este ca de cand a fost impartit pamantul in 3 bucati intre bunica mea si fratii ei nu a fost declarat decat 800 de mp, desi fizic era dublu. Iar pe actul de donatie a fost trecut tot 800 de mp odata ce atata era trecut pe actul de mostenitor, pur si simplu nimeni nu s-a deranjat sa il masoare. El a fost declarat de tatal meu la primarie 1600 de mp si platit impozit pe el de vreo 9 ani dar una e sa fie declarat alta e sa ai si act pe restul de pamant.
Din cate am inteles de la tatal meu, in urma unei legi aparute in 2001 sau 2002 primaria a cerut declararea pamantului si atunci a declarat tatal meu cei 1600 de mp.