avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate liveomars

Activitate liveomars

Intrebam de baza legala avand in vedere ca unele institutii accepta si dosare ale candidatilor in curs de avizare, mai ales ca postul este debutant/fara experienta, iar pentru avizare, la fel, nu este nevoie de experienta.

Multumesc!
Buna ziua,

Am depus dosarul la DGASP pentru un post vacant de asistent social, mentionez ca anterior am depus dosarul pentru obținerea avizului de exercitare a profesiei de asistent social, iar la dosarul pentru concursul organizat de DGASPC am depus o adeverinta eliberata de Colegiul Asistentilor Sociali-cu specificatia ca sunt in curs de avizare.
Sedinta de avizare a Colegiul Asistentilor Sociali are loc in perioada desfasurarii concursului pentru postul vacant, deci voi intra in posesia avizului pana la finalizarea concursului DGASPC, doar ca DGASPC a spus ca imi vor respinge dosarul de inscriere, deoarece nu detin acest aviz.
De la Colegiul Asistentilor Sociali mi s-a comunicat ca sunt institutii care accepta dosarul de concurs, dar depinde de institutii (mi-a exemplificat ca penitenciarele si spitalul accepta).
Ce as putea face ca DGASP sa imi admita dosarul de concurs, iar pana la finalizarea concursului sa aduc si avizul? Exista o baza legala?

Va multumesc!
Sunt obligati sa afiseze, la anunt, si fisa postului?
Am constatat ca perioada de desfasurare a concursului se intinde intre datele 01.01.2024-27.01.2024 (comunicarea rezultatelor finale este la o diferenta de 6 zile lucratoare de la ultima proba-adica interviul!!!)

Multumesc!

Buna ziua,

Am depus dosarul pentru un post de secretar al unei institutii in subordinea Consiliului Judetean. Cand am fost sa depun dosarul, d-na respectiva s-a uitat la mine ca la un extraterestru, i-am dat actele (le aveam in ordinea solicitarii din anunt) si a zis "in regula".
Am rugat-o sa imi dea GDPR-ul si cerererea de inscriere la concurs sa le semnez si depun la dosar, ca asa se procedeaza, mi-a dat o coala alba si mi-a zis sa scriu cererea, am intrebat-o daca nu au un formular, cu antetul, etc. pt acest concurs, a dat un telefon, am primit cererea, mi-a dat nr. de inregistratre si am depus dosarul.
Acasa am observat ca pe cererea de inscriere la concurs, era alta data specificata pt sustinerea probei practice-defalcata cu 2 zile peste cea oficiala.
Am fost si am dat concursul la data scrisa oficial pe site-ul posturi.gov-de unde am aflat si de post. Contracandidatul meu a scris incontinuu, nu a ridicat privirea din hartie, e incredibil cat de bine a fost pregatit!

Inainte de a incepe concursul mie si contracandidatului meu ni s-a dat o "erata" cu defalcarea orei de sustinere a probei interviului.

Contracandidatul meu este sotul unei functionare de la Consiliul Judetean-numele noastre au fost trecute pe erata, este consilier la o primarie comunala.

1. Unde pot face sesizare, am vreo sansa? Ma simt umilita.
2. Proba interviu cum poate fi contestata, daca nu este inregistrata?

Multumesc!

Inca nu s-au afisat rezultatele la proba scrisa, dar voi face contestatie-doar ca este dreptul meu.

Mentionez ca institutia respectiva abia dupa ce a postat pe 'posturi.gov' anuntul cu postul vacant au inceput sa faca site, este in lucru, desi institutia functioneaza de 9 ani. Nu sunt actualizate toate informatiile.
Concurs post vacant in sistemul bugetar.
Organizarea unui concurs nu ar trebui sa aibă o metodologie, un orar al derulării probelor (interviu, proba scursa bibliografie și limba straina).
Nu este transparentă in privința concursului.
Nu este informare privind contestații.
Mulțumesc!

Buna ziua,
Pot detasa cetateni non UE, din Europa ( a se preciza ca nu sunt nepalezi, philipinezi, etc.), angajati pe firma din Romania, pentru un proiect pe care il avem in Polonia?
Daca da, care este perioada, care sunt conditiile?

Multumesc!
Buna ziua,
Primaria comunei a demarat un proces amplu de asfaltare stradala, iar in zona locuintei noastre, a asfaltat in jos (este domeniu public), pana la podul nostru (constructie proprie din 1996, din ciment, cu placa facut-nu am avut probleme niciodata).
In partea dreapta a raului-partea spre drumul stradal, la fel, a placat cu constructie ciment, astfel ca cursul apei si-a modificat traseul, in conditii meteo de ploi, apa se umfla catre curtea noastra.
Anul trecut, in urma unor rafale puternice de ploaie, placa turnata de primarie (cea care este pana in podul proprietate personala, a dezafectat podul nostru, astfel ca podul s-a miscat, si este cu aproximativ 30 cm deplasat, sub nivelul placii turnata de primarie, adica este groapa intre ele.
A fost bunicul la Primarie, anul trecut cand s-a intamplat acest lucru, a lasat o cerere, nu i s-a dat numar de inregistrare, in schimb au venit de la Primarie si au turnat niste piata+nisip, pe bucata pana in pod-cea pe care au asfaltat-o initial-proprietate domeniu public.
Mentionez ca, la ora actuala noi nu mai putem intra in curte cu masina,
Podul este, ca nivel, sub partea asfaltata de ei, este diferenta intre pod si acest ambrasament.

Ce putem face in situatia data?
Pot cere primariei ce studii au facut? Cum au rezolvat ei aceasta situatie?
Multumesc!
Buna ziua,
De exemplu ‘cod COR 334303- Asistent Manager’, in unele CIM-uri așa este trecut, in altele este trecută ‘Asistent Manager conform COR’, și atât, dar este aceeași funcție in toate CIM-urile, Asistent Manager.

Sau operator date, cod COR 423302.

Mulțumesc!
Buna ziua,

Mi-am încetat activitatea la actualul loc de munca, iar pe adeverința de vechime este specificat ‘vechime in munca și in specialitatea studiilor…’, deși eu am alte studii fata de munca Office desfășurată, dar sunt studii superioare cu mulți ani in urma.
Am verificat și alte Adeverințe de vechime și nu este specificat acest aspect, nici in CIM nu scrie de studii medii/superioare. Ma interesează sa aflu cum am fost încadrată la celelalte joburi, pentru ca mi s-a cerut la un potențial loc de munca vechime pe studii superioare.

Cum pot afla cum am fost încadrată ca studii- medii sau superioare la celelalte locuri de munca, dacă pr adeverințele de vechime nu este specificat?

Mulțumesc!
Buna ziua,

Am participat la un concurs pentru un post, la stat, lipsesc proceduri, sunt greșeli inclusiv la nr. de cod ai candidaților, de exemplu: un cod a fost admis/respins la selecția dosarelor, plus alte 2 coduri au apărut admise după contestația dosarelor, deși, pe prima lista a selectiei dosarelor verificare nu figurau :), la proba scrisă am fost repartizăti in 2 sali, s-a întârziat cel puțin o jumătate de ora, pe motiv ca in cealaltă sala erau 2 candidați prezenți, dar nu figurau cu codul nicăieri in documentele lor, și a trebuit sa se lămurească.

In ziua când m-am dus sa certific documentele in original ( pt ca trimisesem dosarul vis mail), persoana respectiva nu știa ce sa facă, ii spuneam eu: buletinul, originalul certif căsătorie, etc.

Este o instituție de stat, unde s-au făcut angajări in perioada pandemiei, fără examene.

Am fost respinsă la proba scrisă, cum ar trebui sa ‘sune’ contestația mea, mai expert așa, am dreptul sa solicit dacă persoanele care se ocupa de contestații, sa fiu informata dacă sunt din domeniu, au experiența? Sau care și cum a fost comisia?
Menționez ca rezultatele afișate pe site, nu au nr de înregistrare, nu sunt semnate, nici măcar blurat.

Mulțumesc!