Exista un articol/lege pe care sa o mentionez in cerere? Daca responsabilul comisiei nu este de acord sa semnam un astfel de acord, ce pot face? Sunt obligati sa semneze?
Buna ziua,
Are dreptul un candidat pentru un post vacant sa solicite institutiei semnarea unui acord referitor la proiectul prezentat?
Pentru participarea la postul vacant, candidatii trebuie sa prezinte un proiect. Acest acord sa specifice ca proiectul/informatiile nu va fi folosit ulterior. Sau este de ajuns GDPR-ul?
Multumesc!
Nu aveam nevoie de astfel de sfat, dar multumesc oricum!
Ce exemplu las scopiilor mei prin astfel de atitudini? Ca, mai bine fug din tara asta, in care daca nu ai pile, nu te poti angaja?
Multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri!
Revin cu alte intrebari:
1. Este in regula ca subiectele la proba scrisa sa nu fie din tematica, doar din bibliografie?
2. In HG nr. 286/2011 la art 21 alin 6 se specifica ca subiectele vor fi prezentatae candidatilor, oare nu ar fi trebuit sa ne prezinte si subiectele din celalalt plic?
3. In ceea ce priveste interviul, la art. 24 alin 8- se specifica ca "Întrebările şi răspunsurile la interviu se înregistrează sau se consemnează în scris în anexa la raportul final al concursului, întocmită de secretarul comisiei de concurs, şi se semnează de membrii acesteia şi de candidat". Oare, candidatul nu ar trebui sa semneze?
Buna ziua,
Am participat de mai multe ori la concursul pentru anumite posturi vacante, in cadrul aceleiași instituții, iar ultimul a fost amânat, deoarece s-a autosesizat o instituție și verifica-nu știu ce.
Întrebări:
1. Este obligatoriu ca candidații sa fie puși in bănci in funcție de numarul dosarului înscris? Sau pot fi puși aleatoriu?
2. Este obligatoriu ca comisia sa deschidă ambele plicuri? Întotdeauna deschide doar un plic.
3. La proba interviu este în regula sa fie subiecte diferite, nu același subiect pt toți candidații?
4. La interviu nu se consemnează nicăieri, adica candidatul nu semnează nimic? Interviul nu ar trebui sa fie înregistrat sau consemnat in scris, iar candidatul sa semneze?
5. Nu ar trebui sa fie afișat pentru transparentă , comisia de evaluare?
6. Un candidat poate cere ca comisia sa fie schimbată, in ce condiții?
7. Cum poate fi prevenita situația de favoritism fata de un candidat, care lucrează in acea instituție și a candidat pt ultimul post vacant-care s-a amânat, dar a avut nota cea mai mare. La unul dintre posturi, aceasta persoana a fost supraveghetor, iar la ultimul concurs a fost candidat-cu nota la proba scris, cea mai mare.
Buna ziua,
Am participat la un concurs pentru un post vacant, la o institutie care funcţionează după modelul regiilor autonome, in colaborae cu unul dintre Ministerele RO, am facut contestatie si nu am primit niciun raspuns.
Ce pot face in situatia asta? Ei functioneaza fara respectarea unor drepturi?
1. Dar eu, pana sa amâne concursul, am făcut contestație la proba scrisă și nu au afișat absolut nimic referitor ma contestația mea/altora. Nu ar fi trebuit sa afișeze?
2. Exista vreun termen maxim de amânare a concursului, sau se amâna pe perioada nedeterminata, cât vor ei?
Nu au comunicat o data când se va derula următoarea proba. Este specificat ca, doar din motive obiective se amâna, fără vreo prevedere legal, pana când, etc.
Eu am trimis o cerere in care am informat ca doresc sa particip in continuare la următoarele probe, sa-mi comunice data.
Am participat la un concurs la stat, am dat doar proba scrisa, la care am fost 2 candidati admisi, din 10. Primul admis a luat nota 9.90, al doilea candidat a luat nota 7.50, restul au fost respinsi.
Am facut contestatie la proba scrisa si am primit raspuns ca la sediu este afisat faptul ca conform Hotararii 1336/2022, s-a amanat concursul, fara alte informatii, articole, data cand se va relua concursul, etc.
Intrebari:
1. Pot solicita ca comisia sa fie inlocuita, sa continue desfasurarea concursului? Este clar ca, persoana admisa cu nota 9.90 nu putea sa stapaneasca bibliografia la etapa interviului si este nevotie de timp.
2. Neoficial mi s-a spus ca secretarul comisiei este in medical. Ce pot face in situatia asta?
3. Initial, cand am depus dosarele- afost o comisie, ulterior, la inceperea concursului- a fost alta comisie.
Mentionez ca este al doilea concurs la care particip in ultimele 3 luni si aveam experienta primului concurs cu anumite etape: nu au vrut sa imi primeasca/inregistreze dosarul, la sediu acolo nu era nimeni-era campanie electorala.
Buna ziua,
Am discuții cu o companie din Olanda ( ma aflu in căutarea unui lic de munca), iar oferta lor presupune ca eu sa le facturez lunar pentru serviciile prestate-deci nu au sediul in RO, va trebui sa-mi înființez firma.
Mi-au cerut sa semnam un ‘memorandum de înțelegere’.
Intrebare: acest document se înregistrează undeva? Exista o instituție europeană? Care este rolul lui?