Buna ziua,
Am participat la un concurs pentru un post vacant, la o institutie care funcţionează după modelul regiilor autonome, in colaborae cu unul dintre Ministerele RO, am facut contestatie si nu am primit niciun raspuns.
Ce pot face in situatia asta? Ei functioneaza fara respectarea unor drepturi?
1. Dar eu, pana sa amâne concursul, am făcut contestație la proba scrisă și nu au afișat absolut nimic referitor ma contestația mea/altora. Nu ar fi trebuit sa afișeze?
2. Exista vreun termen maxim de amânare a concursului, sau se amâna pe perioada nedeterminata, cât vor ei?
Nu au comunicat o data când se va derula următoarea proba. Este specificat ca, doar din motive obiective se amâna, fără vreo prevedere legal, pana când, etc.
Eu am trimis o cerere in care am informat ca doresc sa particip in continuare la următoarele probe, sa-mi comunice data.
Am participat la un concurs la stat, am dat doar proba scrisa, la care am fost 2 candidati admisi, din 10. Primul admis a luat nota 9.90, al doilea candidat a luat nota 7.50, restul au fost respinsi.
Am facut contestatie la proba scrisa si am primit raspuns ca la sediu este afisat faptul ca conform Hotararii 1336/2022, s-a amanat concursul, fara alte informatii, articole, data cand se va relua concursul, etc.
Intrebari:
1. Pot solicita ca comisia sa fie inlocuita, sa continue desfasurarea concursului? Este clar ca, persoana admisa cu nota 9.90 nu putea sa stapaneasca bibliografia la etapa interviului si este nevotie de timp.
2. Neoficial mi s-a spus ca secretarul comisiei este in medical. Ce pot face in situatia asta?
3. Initial, cand am depus dosarele- afost o comisie, ulterior, la inceperea concursului- a fost alta comisie.
Mentionez ca este al doilea concurs la care particip in ultimele 3 luni si aveam experienta primului concurs cu anumite etape: nu au vrut sa imi primeasca/inregistreze dosarul, la sediu acolo nu era nimeni-era campanie electorala.
Buna ziua,
Am discuții cu o companie din Olanda ( ma aflu in căutarea unui lic de munca), iar oferta lor presupune ca eu sa le facturez lunar pentru serviciile prestate-deci nu au sediul in RO, va trebui sa-mi înființez firma.
Mi-au cerut sa semnam un ‘memorandum de înțelegere’.
Intrebare: acest document se înregistrează undeva? Exista o instituție europeană? Care este rolul lui?
Intrebam de baza legala avand in vedere ca unele institutii accepta si dosare ale candidatilor in curs de avizare, mai ales ca postul este debutant/fara experienta, iar pentru avizare, la fel, nu este nevoie de experienta.
Am depus dosarul la DGASP pentru un post vacant de asistent social, mentionez ca anterior am depus dosarul pentru obținerea avizului de exercitare a profesiei de asistent social, iar la dosarul pentru concursul organizat de DGASPC am depus o adeverinta eliberata de Colegiul Asistentilor Sociali-cu specificatia ca sunt in curs de avizare.
Sedinta de avizare a Colegiul Asistentilor Sociali are loc in perioada desfasurarii concursului pentru postul vacant, deci voi intra in posesia avizului pana la finalizarea concursului DGASPC, doar ca DGASPC a spus ca imi vor respinge dosarul de inscriere, deoarece nu detin acest aviz.
De la Colegiul Asistentilor Sociali mi s-a comunicat ca sunt institutii care accepta dosarul de concurs, dar depinde de institutii (mi-a exemplificat ca penitenciarele si spitalul accepta).
Ce as putea face ca DGASP sa imi admita dosarul de concurs, iar pana la finalizarea concursului sa aduc si avizul? Exista o baza legala?
Sunt obligati sa afiseze, la anunt, si fisa postului?
Am constatat ca perioada de desfasurare a concursului se intinde intre datele 01.01.2024-27.01.2024 (comunicarea rezultatelor finale este la o diferenta de 6 zile lucratoare de la ultima proba-adica interviul!!!)
Am depus dosarul pentru un post de secretar al unei institutii in subordinea Consiliului Judetean. Cand am fost sa depun dosarul, d-na respectiva s-a uitat la mine ca la un extraterestru, i-am dat actele (le aveam in ordinea solicitarii din anunt) si a zis "in regula".
Am rugat-o sa imi dea GDPR-ul si cerererea de inscriere la concurs sa le semnez si depun la dosar, ca asa se procedeaza, mi-a dat o coala alba si mi-a zis sa scriu cererea, am intrebat-o daca nu au un formular, cu antetul, etc. pt acest concurs, a dat un telefon, am primit cererea, mi-a dat nr. de inregistratre si am depus dosarul.
Acasa am observat ca pe cererea de inscriere la concurs, era alta data specificata pt sustinerea probei practice-defalcata cu 2 zile peste cea oficiala.
Am fost si am dat concursul la data scrisa oficial pe site-ul posturi.gov-de unde am aflat si de post. Contracandidatul meu a scris incontinuu, nu a ridicat privirea din hartie, e incredibil cat de bine a fost pregatit!
Inainte de a incepe concursul mie si contracandidatului meu ni s-a dat o "erata" cu defalcarea orei de sustinere a probei interviului.
Contracandidatul meu este sotul unei functionare de la Consiliul Judetean-numele noastre au fost trecute pe erata, este consilier la o primarie comunala.
1. Unde pot face sesizare, am vreo sansa? Ma simt umilita.
2. Proba interviu cum poate fi contestata, daca nu este inregistrata?
Multumesc!
Inca nu s-au afisat rezultatele la proba scrisa, dar voi face contestatie-doar ca este dreptul meu.
Mentionez ca institutia respectiva abia dupa ce a postat pe 'posturi.gov' anuntul cu postul vacant au inceput sa faca site, este in lucru, desi institutia functioneaza de 9 ani. Nu sunt actualizate toate informatiile.
Concurs post vacant in sistemul bugetar.
Organizarea unui concurs nu ar trebui sa aibă o metodologie, un orar al derulării probelor (interviu, proba scursa bibliografie și limba straina).
Nu este transparentă in privința concursului.
Nu este informare privind contestații.
Mulțumesc!