avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate MMV

Activitate MMV

Intrebarea ar fi de ce au nevoie cei de la crese la inscrierea copilului de adeverinte de venit( sunt prevazute in HG 1252/2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare si functionare a creselor si a altor unitati de educatie timpurie anteprescolara) in conditiile in care salariul este confidential si declar pe proprie raspundere ca achit contravaloarea mesei si nu am nevoie de subventionarea din partea primariei ? Ce se intampla daca nu le duc adeverinta? Multumesc anticipat de eventualele raspunsuri.
Buna ziua,
In situatia in care in contractul de franciza se specifica clar ca am exclusivitate pe o anumita zona, pot cere daune morale detinatorului francizei care doreste sa deschida si el un birou, fara a ma notifica in prealabil si cu incalcarea termenilor contractului intre mine si el.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Salutare, intrebarea ar fi daca Administratia creselor poate solicita testarea psihologica a copiilor *(intre 2-4 ani) fara acordul expres al parintilor si daca da in ce conditii si care este baza legala.
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția angajare asistent personal
Deplasarea o va face pe cheltuiala lui. Voiam sa stiu daca normele metodologie prevad aceasta obligativitate, sau depinde de dep. de asistenta sociala.

Multumesc
Buna ziua!
Va rog sa -mi oferiti sprijinul dvs in urmatoarea problema:
Este obligatoriu ( conform legii) ca asistentul personal care ingrijeste persoana cu handicap, sa aiba domiciliul in aceeasi localitate ca a persoanei cu handicap?

Multumesc.

Buna ziua,
am o polita de asigurare casco la o societate de asigurare, in concediu mi s-a fisurat parbrizul dar dosarul de dauna l-am intocmit doar la intoarcere. Dupa o luna de zile de la intocmirea dosarului raspunsul sosit de la asigurator este ca se refuza plata despagubirii deoarece nu a fost anuntat in termen.mentionez ca in conditiile de asigurare dauna trebuie anuntata in 3 zile termen care a fost depasit. Care este solutia?
Răspuns la discuția Garantie produs electric
Multumesc de raspunsuri, certificat de garantie au spus ca nu au, am doar bonul fiscal, dar in legea privind protectia consumatorului este stipulat.
Multumesc
Am cumparat o pompa electrica de la un supermarchet, binenteles la prima folosire s-a defectat, cei de la magazin cind am intrebat de garantie mi-au spus ca in 48 de ore de la cumparare daca nu functioneaza se schimba. Problema este ca am plecat in concediu si am folosit- o doar dupa o saptamana, cind ma intorc in oras vreau sa trec pe la magazin si as avrea sa stiu daca vinzatorii sunt obligati sa schimbe produsul sau sa restituie contravaloarea produsului.
Multumesc.
Un raspuns asemanator i-am dat si eu, insa avind in vedere ca valoarea bunului mostenit este redusa (sub 1.000 euro)am dorit si un raspuns avizat. Oricum multumesc.
Salutare, un prieten ar dori sa acceseze un credit ipotecar prin programul Prima casa insa in anul 1995 dupa moartea unuia dintre parinti a fost facut un act de succesiune(la cabinet notarial) prin care este proprietarul a 1/4 dintr-o casa la tara . Intrebarea este daca se mai incadreaza la acest program, sau daca aveti cunostinta despre eventuale propuneri de modificari ale legii in acest sens( clarificare situatiei in cea ce priveste mostenirile).
Multumesc anticipat.