avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Radu Palu

Activitate Radu Palu

Răspuns la discuția Concediu din 2015, pierdut?
Deci: Nu mi-am luat concediul in 2015. Lucrez la acelasi angajator pe acelasi CIM pana in 2025, moment la care inceteaza CIM si se naste dreptul la actiune. Pot cere compensarea in instanta pana in 2028. Corect?

gi-jane2 a scris:

puteati cere evacuarea lui ca doar dvs aveati drept de folosinta


Un (co)proprietar poate fi impiedicat sa-si foloseasca proprietatea pana este actuala reglementarea de uzufruct?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Liliana Gradinaru a scris:


Privitor la paternitate, va recomand sa negociati cu mama copilului toate aspectele privitoare la minor si, in functie de planurile ambilor pe termen scurt si mediu, sa vca ganditi cum sa procedati sa ii fie mai simplu copilului. Ganditi-va si la nevoile copilului, si la ale mamei, dar si la ale dv.,


Omul a fost de buna credinta pana la naivitate si a fost "recompensat" iar dvs. il sfatuiti sa ia in continuare in considerare interesele mamei si ale copilului? De ce? La unele persoane e bine sa tii un singur lucru: distanta. Pun pariu ca de la bun inceput au existat "red flaguri" mai multe decat la o parada comunista.
Omul sa vada cum iese cat mai repede din belea si sa-si vada propriul interes, nu sa repete greseala. Dupa aia incetat orice contact, la ce l-ar mai continua?
Răspuns la discuția Declarație la notar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


gi-jane2 a scris:

Asa cum nu ati așteptat hotatarea pana sa primit-o sultaa, mergetia orice notar și dati declaratie ca ati primit, are nevoie pt a nu avea sarcina în carte funciara.
Sunteți obligat sa o dati,


Din faptul ca parata a platit sulta inainte de a fi obligata s-o faca, nu decurge in nici un fel ca are dreptul la declaratie inainte de a fi publicata hotararea judecatoreasca.

Declaratia este interesul paratei. Daca afirmati ca este o obligatie sa se dea aceea declaratie, puteti sa mentionati legea care obliga pe cineva sa actioneze in conformitate cu interesele altcuiva? Dovada exonerarii de obligatii nu cade in sarcina celui catre care s-au platit obligatiile. Este grija celui obligat la plata daunelor sa dovedeasca aceasta plata. In fapt prin detinerea dovezii ca a transferat banii, parata are toate actele necesare dovedirii ca s-a exonerat de plata obligatiilor. Ca ea are acum nevoie de dovezi care sa-i foloseasca intresului ei (de ex. de a nu avea sarcina in cartea funciara) il ating pe OP la fel de mult precum ca s-a rasturnat un sac de orez in China.

Nu ii datoreaza paratei absolut nimic, ar fi si mai frumos ca interesul cuiva sa ne oblige la a-i satisface acest interes. Dar cum scriam, daca e alfel, mentionati articolul de lege.
Răspuns la discuția Declarație la notar
Ce legatura au sustragerea de la rechizitii militare si probatiunea la minori (art. 507 si 508) cu ce discutam aici? Intr-adevar notarul si avocatul google ar fi de preferat fata de sfaturile date de dvs.
Deci te-ai mutat la om in casa si e fain sa stai gratis, dar cand te roaga sa-l ajuti sa termine ratele mai repede deja nu-ti mai convine. Desigur nu chiar asa tare incat sa nu te muti.
Apoi mai vin si multi destepti aici sa-ti dea sfatul de a te casatori cu el, ca asa mai obtii si jumate din casa cadou.

Omul te-a luat la el. (Editat - atentie la limbaj)
Răspuns la discuția Concediu din 2015, pierdut?
Deci datul zilelor e la latitudinea angajatorului insa compensarea la incetarea CIM este obligatorie pt. el si dupa 20 de ani sau doar 3 ani dupa ce a aprut dreptul la acele zile de concediu?
Răspuns la discuția Acuzare furt din magazin
Legea germana prevede ca nu se pot face perchezitionari la nimereala conform ideii "sa vedem ce gasim". Mandatul de perchezitie emis trebuie sa specifice concret ce se cauta si la fata locului nu este permis sa se caute dupa altceva.

Politistii is smecheri, daca le zici ca vrei sa vezi un mandat de perchezitie te mint ca este "Gefahr in Verzug" adica ca daca nu actioneaza pe loc ar putea disparea dovezile. Dupa care asa ca si cum ar fi doar o forma de politete te intreaba daca pot intra. Si omul speriat zice ca da. Presupun ca asta s-a intampla si in cazul OP-ului.
Răspuns la discuția Acuzare furt din magazin
Cati ani ati trait in Germania?
Daca era personal instruit asteptau pana trece de casa. Si in majoritatea cazurilor fix asa si fac, astia insa clar erau niste amatori. Cel putin daca OP-ul ne spune adevarul.
Eu tot nu inteleg. Sa lasam la o parte ce poate face angajatorul pt. ca e clar ca el nu vrea sa face, deci vorbim doar de partea la ce poate fi obligat. (Si anume in instanta, ca la mine -de aceea ma intereseaza cazul aici de fata- raspunsul standard al juristei ITM-ului este "noi nu putem face nimic, trebuie sa va adresati instantei". Desi teoretic ma intereseaza si ce puteri are ITM-ul legat de aceasta obligare. Amenda?)

Angajatul n-a fost in concediu in 2017, 18, 19. Teoretic daca ar actiona in instanta in anul 2021 ar putea obliga (daca castiga procesul) angajatorul la compensarea concediului pe 2018 si 2019, dar nu pe 2017?