Legat de ce s-a vorbit pe acest topic.
Daca vezi un diplomat in fata blocului pe trotuar, care e acolo de 3-4-5 ore si decizi sa-l deschizi gasind inauntru un laptop pe care-l pastrezi.
Este insusirea bunului gasit sau este furt?
Intre timp pentru mine s-a terminat totul cu bine.
Am fost scos de sub urmarire penala, fiind sanctionat cu amenda administrativa de 1000 lei si 1000 lei cheltuieli de judecata.
Nu am inteles totusi de ce mi s-a aplicat aceasta amenda administrativa eu fiind nevinovat. Am avut intentia de a face plangere la prim-procurorul parchetului, dar ma gandeam la vorba mamei mele "nemultumitului i se ia darul" asa ca m-am lasat bagubas.
Multumiri celor care mi-au raspuns
Daca nu aveti nici un venit, se poate plati amenda in rate, mergeti la Fisc si vorbiti cu un functionar de acolo care o sa va sfatuiasca cum trebuie sa procedati.
"vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter ADMINISTRATIV a amenzii de 500 ron" - adica ati primit o amenda ADMINISTRATIVA (care NU apare in cazier), deci nu o sa aveti nici un fel de probleme la registru comertului. Bafta
Pot spune...ca si off topic: de ce nu va invatati minte? , ( eu la 21, aproape 22 ani STIU), de ce nu se invata nimeni minte ca, daca vrei sa strici o prietenie, o relatie (cu sau fara grad de rudenie), da bani imprumut sau ia bani imprumut.
Inteleg ca, in cazul dvs. e vorba de o suma "relativ" considerabila de bani.
De ce acel inscris de mana nu l-ati facut cu 2 martori (in principiu adusi de dvs), care sa semneze si ei, si sa va puteti baza pe dumnealor "in caz de necaz".
Daca nu e bine ce spun scuze.
Un stundent la drept (mai am de invatat).