copilul s-a lovit la coborarea din masina, dar soferul nu a stiut decat dupa ce au venit la el politia si l-a anuntat
Am un prieten ,sofer de peste 25 de ani care in urma cu cateva zile in timp ce transporta copii la scoala (lucreaza pe "transport elevi") ,la terminarea cursei copii sau imbulzit sa coboare din masina si unui copil i-a fost prinsa mana de catre ceilalti copii din spate care-l impingeau sa coboare mai repede.Copilul nu a acuzat pe moment nici o durere dar ulterior in timpul orelor nu s-a simtit tocmai bine, motiv pentru care a plecat la spital unde s-a constatat ca mana sa este fisurata si i-au pus-o in ghips.
prietenul meu a plecat acasa nemai avand alta cursa de efectuat.Acasa acesta a baut o tuica si a mancat Nu stiu de unde si ce a auzit politia, cert este ca sau prezentat la domiciliul prietenului meu si l-au luat sa dea sange si lau anuntat ca a fugit de la locul accidentului.I s-a intocmit dosar penal si asteapta....cum astept si eu de la dumneavoastra o parere , o opinie.
multumesc
Sunt nascut pe 02.101966 si sunt cadru militar in activitate.Lucrez de 25 ani in conditii speciale.Conform anexei 6 din legea 263 parca, pot iesi la pensie la 58 ani si 7 luni.Reducerea varstei de pensionare este de 12 ani si dupa toate calculele as putea iesi la pensie pentru limita de varsta din luna mai 2013.Intrebarea mea este daca beneficiez de salarii compensatorii sau ajutoare in cazul iesirii la pensie la limita de varsta? Daca da in baza carei legi ca eu imi prind urechile in legislatia asta "facuta pe genunchi" astazi dau o lege, maine o modifica si poimaine o abroga
am semnat ca fraierul un contract la o firma de telefonie. Totul s-a intimplat in graba mea de a ajunge la destinatie.Cum pot rezilia acest contract? nu au trecut 24 ore ......eu acum am citit actele.Am crezut ca primesc un telefon ieftin cu o suma de bani pentru care nici chitanta nu mi s-a eliberat. help mee please
eu nu sunt expert, dar am patit aceeasi situatie. Eu am procedat in felul urmator:
1. am vorbit cu baiatul si i-am atras atentia ca fata e minora ( pana la varsta de 18 ani indiferent daca fata recunoaste ca a vrut de bunavoie sa intretina relatii sexuale TOT CORUPERE de minori se numeste si se incadreaza) si sa o lase sa termine liceul, iar apoi daca o iubeste sa faca ce vor ei.Eu m-am bazat ca timpul le va rezolva pe toate
2 Am discutat cu fata ( fetele intre 16-20 ani au mintea-n .....) si i-am explicat cateva cazuri concrete de esecuri intre cuplurile cu diferente mari. Trebuie punctat in discutia asta posibilitatea ca ea sa nasca si imposibilitatea cresterii copilului fara sa ai o sursa de venit sigura
3 Am discutat cu un politist care mi-a acordat ajutorul printr-o discutie cu fata la domiciliul meu.
CONCLUZIE: Puneti-va in locul iubitului fiicei dumneavoastra si vedeti ce repede ati da bir cu fugitii cand ar afla ca exista o plingere la politie ca fata dumneavoastra nu mai e fata mare desi nu are 18 ani. In orice caz tineti minte ca rau se poate face usor,... bine foarte greu
Sunt barbat, nascut pe 02.10.1966, cadru militar activ.As dori sa stiu daca indeplinesc conditiile de iesire la pensie pentru limita de varsta in conditiile in care am lucrat din anul 1988 in acelasi loc de munca .Acest loc este incadrat acum la conditii speciale, iar inaintea aparitiei legii 263/2010 era considerat grupa II de munca (respectiv la 1 an lucrat se mai adaugau 6 luni la vechime).Scoala militara efectuata intre 1985-1988 se asimileaza la vechime?
am intrat intr-o casatorie eu cu o masina si el cu un apartament.In timpul casatoriei, sotul meu mi-a accidentat masina, si a achizitionat un imrumut de um miliard de lei punand gaj apartamentul.Cu banii luati s-a achizitionat un autoturism de 500 milioane.Acum in urma divortului ce s-a pronuntat acum un an vrea sa faca partaj.Mentionez ca masina si toate bunurile comune au ramas la el.Eu nu mi-am luat decat bunurile personale.Care sunt caile legale de aparare sa ies cat mai putin sifonata de aceasta situatie?
care ar fi conditiile. sunt nascut pe 02.10.1966. din 1985-1988 am facut o scoala militara, din 1988 la 01 iulie 2010 am fost in grupa 1 de munca. Din 01.07.2010 si pina azi in conditii deosebite conform legii 263/2010
Sotia mea are o fiica, care a implinit virsta de 19 ani si cu care locuim impreuna.Domnisoara este fata sotiei din prima casatorie, si conform unei sentinte judecatoresti are dreptul la o pensie de intretinere de 25% pina la implinirea majoratului.Pana aici toate ok, dar de 2 luni fata nu a mai primit pensia. Ne-am interesat la Inspectoratul Judetean de politie, unde lucreaza tatal fetei si ne-a spus doamna contabila ca tatal fetei a adus o adeverinta de la inspectoratul scolar precum ca fata nu mai este eleva de 2 ani si de aceea nu i s-a mai oprit pensie alimentara.Am informat-o pe doamna respectiva ca este o greseala deoarece fata este in clasa a 13 la Scoala de arte si meserii, si nu a intrerupt niciodata scoala.Mi-a spus sa aduc o adeverinta ca fata e eleva.Am luat de la scoala de unde este eleva o adeverinta, m-am dus la Inspectoratul scolar si am depus o cerere sa mi se elibereze o adeverinta precum ca ea este totusi eleva, mi s-a eliberat si cu ea m-am prezentat la politie.A luat doamna hirtia mea , a luat hartia tatalui, ambele eliberate de Inspectoratul scolar:intr-una este eleva, in alta nu e eleva.Dupa putina asteptare, jurista de la Inspectoratul de politie a concluzionat ca mai trebuie o hartie, un ordin judecatoresc sau o hartie de la tribunal pentru ca nu are nimic la mana sa-i opreasca pensie.Zice ca pana acum a avut hotaritrea judecatoreasca dar a expirat odata ce fata a implinit 18 ani.
Acum am niste nelamuriri:
1. Care este legea care (prin care) se poate retine pensie de intrtinere pana la implinirea virstei de 25 ani daca fata nu se poate intretine singura si urmeaza cursuri de invatamint?
2 Ce ar trebui sa intreprinda fata pentru a intra in posesia pensiei?
3 In concluzie am si eu o nelamurire; daca trec pe rosu la semafor politia are legea are si dovada (el insusi doar reprezinta legea) si o pune in aplicare si-mi ia permisul. Eu am legea (ca trebuie sa primeasca fata ajutor atita timp cat e eleva) am si dovada (anual de la secretariatul scolii unde e eleva) dar pentru a o pune in aplicare de ce trebuie sa-l dau in judecata ?Nu pricep.
cardul de cumparaturi de la rbs are o dobinda mare.Ce ai platit timp de un an (si cit vrei de acum incolo in cazul in care platesti doar 1 milion pe luna) este suma minima de plata, adica exact dobinda pe care ti-o ia banca sa te lase in pace.Datoria nu se stinge decit daca pe linga suma minima de plata pe care o ai de platit respectiv milionul de care pomeneai, mai pui ceva.
De exemplu inca un milion.Luna urmatoare ai sa sesizezi ca suma minima de plata scade putin datorita faptului ca nu mai platesti dobinda la 28 de milioane care este 1 milion , ci numai 960 mii care reprezinta dobinda la 27 milioane.