avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate eva_alexa29

Activitate eva_alexa29

Buna seara!
Imi puteti spune, va rog, daca angajatorul poate sa micsoreze salariul in aceasta perioada dificila? Este legal? Ce posibilitati are angajatul in aceasta situatie? Multumesc!
Buna ziua,

Pentru inscrierea in clasa 0 au cerut pe langa copii dupa certificatul copilului si dupa CI-urile parintilor, si o adeverinta de la medicul de familie cum ca este apt sa intre in comunitate dar cu o mentiune, pe spatele adeverintei sa fie notate vaccinurile facute. Este legal? Copilul este cu vaccinurile aproape la zi, nu ar fi o problema asta, dar nu mi se pare normala si legala cererea. Multumesc!
Răspuns la discuția Perioada de proba si preaviz
Multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti face asa ceva.

Codul Muncii
art.31
.....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....

Notificarea privind incetarea contractului individual de munca, in temeiul art. 31 alin.3 C.mun. trebuie depusa, cel mai tarziu, in ultima zi a perioadei de proba.

Buna seara,

Am un contract de munca pe o perioada determinata, unde este stipulat faptul ca in caz de concediere/demisie perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare, dar mai este notata si o perioada de proba de 15 zile lucratoare. Intrebarea este urmatoarea: daca eu ma incadrez in cele 15 zile lucratoare de proba pot sa ii anunt ca nu mai doresc sa continui fara acel preaviz de 20 zile lucratoare?
Multumesc,
Răspuns la discuția Anl
Este nevoie de acordul asociatiei de chiriasi si a 3 dintre chiriasi... vecini directi. Ideea era ca am acordul propietarului blocului anl, primaria, consiliu judetean sau ce denumire poarta, de ce mai cer si acordul celorlalti? Chiar daca este o simpla formalitate...
Multumesc!

Adam Grecu a scris:

Fiti mai clara - aveti acordul primariei? Ce are primaria cu ANL-urile despre care vorbiti?
ANL-urile sunt proprietatea statului care a delegat ca reprezentant in teritoriu, Consiliul local, care la randul sau are in subordine o structura care poarta tot felul de denumiri si care se ocupa de aceste cladiri.
In fine, sa zicem ca aveti acordul acestora, apai as. de chiriasi nu poate avea nimic contra. Mergeti acolo cu documentul si pentru presedinte sau ce-o fi el pe-acolo, este o simpla formalitate sa va d-a acordul. In definitiv nu-i deranjati cu nimic, avand in vedere ca la adresa dvs. o sa primiti doar corespondenta...
Este f. adevarat ca in zilele noastre ai nostri ca brazii, inca prefera inregistrarile pe hartie, ba si stampilate. Baietii acestia nu au auzit de internet, de telefonie mobila, documente.PDF...
Va doresc mult succes!

Discuție Anl
Buna ziua!
Stau in chirie intr-o propietate a primariei, Anl, si doresc sa-mi deschid o firma care sa aiba sediul social acolo. Am luat accordul primariei dar de la registul comertului imi cer accordul de la asociatie si chiriasi. Este legala cerinta lor, din moment ce am accordul primariei care este propietar??
Multumesc!
Se inchide firma. Se dau salarii compensatorii. Angajatele care sunt in crestere si ingrijire copil sunt chemate sa faca cerere de revenire la munca pentru a primi salariile compensatorii, apoi se incheie contractul de comun acord si fac cerere de reintrare in cic. Intrebarea este: Daca isi dau demisia mai pot reintra in cic?
Bun.. Si atunci ce se intampla cu cei in cic sau cu stimulent?

Cornel Vasile a scris:

Da, pot dizolva societatea chiar daca au salariati in CCC sau in plata stimulentului de insertie.

Buna ziua,
Firma la care lucrez se dizolva din proprie initiativa, se retrage din Romania, face concediere colectiva si ofera salarii compensatorii.
Eu sunt in crestere si ingrijire copil; in aceeasi situatie sunt alti cativa angajati. Din cate stiu dupa ce se iese din cic angajatorul este obligat sa te " tina" cat timp ai stimulentul de insertie plus 6 luni dupa. Din cate am inteles noi nu intram in concedierea colectiva avand in vedere statutul nostru..Intrebarea mea este: ce lege se aplica in cazul nostru? La ce ne putem astepta din partea angajatorilor? Sunt obligati sa ne de-a salarii compensatorii? Pot sa dizolve firma chiar daca au angajati in cic sau stimulent?
Multumesc!
Răspuns la discuția CIC si firma se inchide
1. Angajatii firmei primesc salarii compensatorii. Eu, daca sunt in concediu de crestere si ingrijire copil (contractul fiind suspendat) primesc?

2. Din cate stiu cat timp esti in concediu de crestere si ingrijire copil nu se platesc "dari" catre stat. Din aceasta cauza intreb daca o sa beneficiez de somaj.