avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate maria iordache

Activitate maria iordache

Buna ziua!Am un baietel de 9 ani si as dori sa plec cu el in vacante in afara tarii dar din pacate nu am reusit sa obtin procura pentru eliberare pasaport de la tatal lui.Mentionez ca nu am fost casatorita cu tatal copilului acesta fiind in grija si intretinerea mea dar custodia o avem impreuna.Din diverse motive tatal ne tot promite ca ne va da acordul pentru obtinerea pasaportului dar din pacate nu s a tinut de cuvant nici nu mai raspunde la telefon.As dori sa stiu daca exista vreo alta cale de a obtine aceasta procura eventual sa il chem in instanta.Va multumesc!
Discuție Ajutor de deces
Buna ziua!
As dori si eu un raspuns in legatura cu intrarea in posesia ajutorului de inmormantare.
Mama mea pensionata fiind s-a ocupat de tot ce tine inmormantarea fratelui ei.
In ce conditii poate sa primeasca ajutor de deces,precizez faptul ca raposatul ei frate si totodata unchiul meu nu a fost asigurat si nici pensionat.
Autoritatile nu stiu ce sa ne raspunda pe de o parte spun ca mama ar trebui sa primeasca de la casa de pensii de unde apartine ea jumatate din ajutorul de deces iar in momentul in care am luat legatura cu cei de la casa de pensii acestia au spus ca nu poate primi nimic.As vrea daca se poate un raspuns mai concludent .Va multumesc
Buna ziua!
Am si eu o intrebare si totodata astept un raspuns de la dvs.
Mama mea in varsta de 63 ani are domiciliul stabil in Curtea de Arges.
Din anul 1999 detine si o garsoniera in Bucuresti drept pentru care plateste impozit pentru ambele locuinte.
Problema este urmatoarea;am fost sa platesc impozitul pentru garsoniera iar cei de la directia generala de impozite si taxe mi-au spus ca mama este pasibila de amenda si plata din urma a restantei impozitului care trebuia sa fie cu 65
% mai mare pentru ca nu declarase garsoniera ca o a doua proprietate.
Ce poate face mama atata timp cat nu a fost informata de aceasta lege care am inteles ca dateaza din anul 2003,iar cei de la taxe si impozite nu i-au trimis niciodata nici o instiintare precum ca trebuie sa plateasca mai mult.
Va multumesc!
Am o matusa care are 63 de ani si 27 de ani in campul muncii.Deocamdata are de vreo 10 ani o pensie de invaliditate de 450 ron deoarece sufera de schizofrenie .In tot acest timp nu a mai fost chemata la comisie pentru reexaminare constatandu-se astfel pensia definitiva.Ulterior am fost la casa de pensii pentru a depune dosarul de pensie la limita de varsta deoarece am cosiderat ca are si varsta si ani de munca pentru a beneficia de acest drept.Intrebarea mea este:poate sa primeasca atat pensie de invaliditate cat si pensie de drept?
As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in conditiile in care in ultimul an premergator nasterii nu am lucrat nicaieri dar in schimb mi-am platit cum se spune cartea de munca din mana.Va multumesc!
M-ar interesa sa stiu cand ar trebui sa ma intorc la munca dupa incheierea concediului postnatal. Mentionez fapul ca la data de 6 martie 2012 copilul implineste varsta de 2 ani.Revenirea mea la serviciu se va face incepand cu a doua zi de cand copilul va avea 2 ani sau din ziua in care mi-a fost incetat contractul contractul de munca respectiv acesta fiind intrerupt la data de 22 martie.
Sunt o tanara mamica si am un copilas de 2 anisori in intretinere.Mentionez faptul ca nu sunt casatorita dar copilul a fost recunoscut de tatal lui.Din cauza unor neintelegeri in privinta copilului respectiv modul in care tatal urma sa-l viziteze am cazut de acord ca acesta sa-si ceara drepturile in instanta fapt care s-a si intamplat.As dori si eu sa aflu daca am dreptul sa lucrez in strainatate cu contract de munca pentru o perioada determinata in acest caz pot lua si copilul cu mine?Multumesc.