Buna ziua,
Problema suna cam asa : S.C. cu sediul declarat si toate raportarile fiscale in alta localitate si vreau sa o transfer in Bucuresti. Ce pasi am de urmat ? Multumesc anticipat
O problema ar fi faptul ca pensionarul este nedeplasabil, este in varsta de 84 ani cu o stare de sanatate deteriorata si o viteza de reactie intarziata uneori chiar absenta , vis-a-vis de ceea ce se discuta cu persoana ei.
As vrea sa stiu din punct de vedere legal ce se intampla cu dreptul de a ridica pensia , necesara ingrijirii ei, daca notarul refuza sa ii intocmeasca procura.
Pensionarul poate beneficia de pensie pana cand survine decesul ? Daca imputernicitul ales nu mai poate ridica pensia (lipsa procurii) ce lege se poate aplica? #-o
Legat cumva de acest subiect, va prezint cazul concret cand : inchei un CIM cu un viitor salariat ATENTIE : cu 1(una) zi inainte de inceperea efectiva a activitatii si tot cu 1 (una) zi inainte de inceperea activitatii , il declar in registru electronic de evidenta a salariatilor prin protalul on-line al inspectiei muncii. A doua zi cand salariatul deja declarat trebuie sa se prezinte la lucru efectiv, nu mai apare si nu mai este de gasit.
Eu ca angajator am timpul necesar sa-l dau in judecata de nerespectarea termenelor de contract sau imi caut alt si alt viitor salariat si acesta situatie se poate lungi la nesfarsit? Sa nu mai vorbim ca trebuie sa intocmesc toate documentele aferente inchiderii contractului de munca .........birocratie, birocratie, birocratie.
In viziunea unora numai angajatorul poate fi acea parte contractuala din vina caruia nu se respecta clauzele CIM, dar la persoanele fizice care nu au habar de ceea ce insemna sa-si respecte angajamentele semnate prin CIM merge prezumtia de nevinovatie?
Buna ziua tuturor
As vrea sa dezbatem putin acest subiect deoarece dupa cum bine stim cu totii legea in Romania este interpretabila si ma refer aici la cazul Spiru Haret
Eu am absolvit anul acesta cu examen de licenta una din Facultatile acestei controversate (sa-i spunem asa) Universitati si vreau sa ma lamuresc ce am de facut in continuare pentru ca, as vrea sa urmez si un master dar......sincer imi este frica, atata vreme cat baza legala de functionare si acea acreditare este pusa sub semnul intrebarii. astazi este sau maine nu este.
As dori sa ma lamuresc odata pentru totdeauna ce am de facut mai departe
Va multumesc in primul rand pentru raspunsurile date
In al doi-lea rand as vrea sa fac si au o remarca pentru ca vad ca asa se procedeaza : Daca nu cunoasteti datele problemei in totalitate sau cu exactitate nu mai faceti aprecieri jignitoare.
Si ca sa intelegeti de ce am refuzat semnarea procesului verbal am sa va explic : Am avut anumite mentiuni pe care agentul de politie a refuzat categoric sa le noteze in PV. drept pt. care am refuzat semnarea celor scrise de dumnealui
In fapt agentul de politie dupa ce a scris procesul verbal a mai verificat odata inregistrarea video constatand ca au comis o gresala (un abuz), drept pentru care a considerat ca este injositor sa-si recunoasca gresala si sa anuleze PV. Urmarea a fost refuzul de a semna
Cred ca am fost destul de explicita
As vrea sa continui subiectul pentru ca am ajuns la faza in care am PV dar, datorita protestului personalului auxiliar al judecatoriilor nu am reusit sa depun contestatia SE POATE?
Multumesc
Buna ziua,
Urmarind subiectul acesta si altele de pe forum asemanatoare, mie-mi este neclar de ce pv il trimite in 30 zile la domiciliu si eu am dreptul la contestatie in 15 zile este adevarat de la data primirii dar,........ dovada imi expira in 15 zile? Deci eu tot nu voi putea conduce cel putin 15 zile de la expirarea dovezii!