avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate alina1977

Activitate alina1977

Discuție import servicii
O firma neplatitoare de tva din Romania achizitioneaza servicii de consultanta si marketing de la o firma extracomunitara. Trebuie sa plateasaca tva si sa depuna decont 301?
Care sunt notele contabile in cazul in care societatea cumpara materiale, le da unei croitorii, aceasta imi taie factura pt serviciul prestat, imi da produsele finite (rochiii, fuste) pe care eu le vand im magazinul propriu alturi de alte marfuri cu bon fiscal?
Răspuns la discuția obligatii pfa
in sistem real si facturile sunt pe pfa
Discuție obligatii pfa
Pt un pfa care are un contract de agentie prin care i se opreste impozitul de 16%, ce registre sunt obligatorii si daca poate sa-si deduca cheltuieli cu activitatea pfa(tel, utilitati, etc). Prin declatatia 200, daca si-a dedus cheltuieli va avea impozit de recuperat (impozitul retinut fiind la venitul brut)?
Discuție vanzare on-line
La vanzarea pe internet ce documente trebuie emise pe numele clientului, persoana fizica in situatia cand se trimite marfa prin curier si cand se livreaza personal cu masinile firmei? Incasarea se face cash. Va multumesc.
Răspuns la discuția perisabilitati
Si cum se trateaza cele cu termen expirat?
Discuție perisabilitati
Cum se aplica procentul la perisabilitati din HG din 2004? Din valoarea stocului de marfa? Daca se face inventarul de mai multe ori pe an se accepta de fiecare data procentul? De exemplu daca am produse cu termen expirat si am dovada ca le-am dat la rebu se accepta la deducere?
Am platit un avans catre SUA, dar nu am primit factura de avans. Marfa va veni cu DVI peste 2 luni cu valoarea totala a marfii (respectiv suma avansului platit). Sunt obligata sa emit autofactura pana in 15 a lunii urmatoare sau e valabil decat la achizitii intraconumitare?
Care este plafonul pt plati din casierie catre persoane fizice (administratori)?Acestia au creditat firma pe baza contractului de imprumut si acum vor banii cash din casa. Va multumesc
Răspuns la discuția tva achizitie mijloc fix din UE
Inca nu a cumparat laptopul, m-a intrebat ce trebuie sa faca sa fie ok. Multumesc pt ajutor.