avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Dany

Activitate Dany

Abonamentul medical plătit de angajat la un preț preferențial se impozitează? Art 77 și 78 cod fiscal nu-mi este în clar. Dacă da, cota este 10% sau 14%?
Discuție Succesiune
Se mai poate deschide succesiune dupa o persoana decedata acum 7 ani daca nu a fost data nicio declaratie prin care sa se precizeze daca se renunta sau nu ? nu este cazul nici de acceptare tacita.

Se poate conexa un dosar deschis la notar pentru o succesiune in termen (2013- decedat- 2013 deschis dosar) cu un alt dosar deschis tot acum (2013) la notar pentru o succesiune (decedat acum 7 ani) pe motiv de drept de autor al decedatului in 2013? Ce este acest drept de autor si prin ce lege e reglementat ?

Este obligat notarul public sa arate dosarul tuturor mostenitorilor la cerere acestora pentru a se vedea actele ce sunt depuse in vederea deschiderii succesiunii?

Bunicul a decedat (2013) a avut 5 ha de teren dar nu a putut intra in posesia lor pentru ca nu a depus cererea in termen la legea 18 si 247. Este inscris in registrul agricol cu aceasta suprafata. Daca acestea nu putut fi luate si nu s-au putut face actele (titlu de proprietate) acestea mai intra la succesiune? Cum ?

Daca i-am ingrijit pe bunici si am incheiat cu dansii un contract de intretinere la baza careia sta o hotarare judecatoreasca cu clauza de intretinere, pentru ca asa se facea acum 12 ani, + intabulare pe numele meu, aceasta mai poate intra in procesul de succesiune daca fiul bunicului are pretentii la casa? Care sunt drepturile lui ? In plus totate cheltuielile din timpul vietii + inmormantare au fost achitate de catre mine.

Multumesc.
Discuție succesiune
Daca o persoana a decedat (mama) in 2006 iar acum unul dintre mostenitori a deschis succesiunea, mai are vreun drept? , in conditiile in care nu a facut niciun demers pana acum, iar celalalt mostenitor a dat declaratie in 2006 in termenul de 6 luni ca nu renunta la avere. Succesiunea a fost deschisa acum dupa moartea celei de-a doua persoane ( tatal, 2013) de catre mostenitorul ce nu a facut nimic in care isi cere partea dupa ambii. Din 2006 si pana la moartea mamei, tatal a facut un contract de V-C cu intretinere (uzufruct viager) prin care a lasat toata averea nepotilor.
Discuție Curs BNR+1%
As dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema.

Mai nou toate preturile sunt exprimate in euro dar plata se cere a se face in lei. Cand se doreste a se face plata, cursul de schimb se calculeaza la cotatia BNR+1% sau 1,5%. Cat de legal este acest lucru, de a practica un curs mai mare decat cursul BNR? Exista vreo metoda de a refuza acest schimb valutar? ( exemplu: doresc sa-mi achizitionez o masina noua dar nu pot plati pretul in euro ( 15000) echivalent in lei pentru ca mi se cere bnr+1% ceea ce inseamna mai mult de 15000 euro).
Cum se poate intra in posesia unui teren agricol in cazul in care nu exista acea cerere de retrocedare in baza legii?
In cazul in care cererea a fost facuta de mai bine de 10 ani si nu se mai gaseste care este procedura? ( primaria nu mai recunoaste)
Răspuns la discuția Infiintare cabinet psihologic
1. Care sunt mai exact actele necesare pentru declararea sediului secundar in cazul unui cabinet psihologic ? din ce se constitui dosarul ce trebuie depus la ANAF ?
2. In cazul depasirii termenului de 30 zile prevazut pentru declararea sediului, exista vreo modalitate prin care se poate evita amendarea ?
1.) In contractele de inchiriere ale caminelor este introdusa mai nou prevederea atat ca drept cat si ca si obligatie, ca un student cazat are voie sa primeasca vizite zilnic cel tarziu pana la orele 23. Se poate considera aceasta o prevedere abuziva si care ar fi incadrarea juridica care ar putea inlatura aceasta prevedere ? Care este mai exact regimul juridic de inchiriere a unui loc intr-un camin studentesc ? In contract se precizeaza doar legea educatiei,

2.) La intrarea persoanelor ,,vizitatori,, in camin se solicita si retine cartea de identitate. Daca cumva ,,vizitatorul,, nu se incadreaza in ora 23, studentul care a primit vizitatorul este sanctionat. Se poate invoca OUG 97/2005 art 25 alin 1 si 2 ? Dupa legitimare sa se primeasca cartea de identitate inapoi iar vizitatorul sa primeasca un ecuson.....
Suntem despartiti de vecinii din spatele casei de un gard de placi de beton de 3m inaltime si 20m lungime. Pe o lungime de 15m, lipindu-se de gardul nostru, au ridicat o locuinta, fara autorizatie de constructie, pe care au si intabalat-o in urma unei succesiuni, si acum exntind constructia tot lipindu-se de gard. Acoperisul in doua ape de pe casa lor se scurge pe acoperisul meu si in curte la mine.Cum pot sa opresc extinderea constructiei ?