Buna ziua,
am inteles ca pentru infiintarea unui srl este nevoie ca actul constitutiv si declaratiile asociatilor si a a administratorului trebuie sa aiba data certa data de catre un avocat.
Intrebarea mea este daca respectivii trebuie sa se prezinte fiecare personal in fata avocatului sau e suficient sa fie duse actele de catre o persoana?
Buna ziua,
as avea si eu nevoie de o lamurire.
Un Srl cu 3 asociati, din care unul este administrator, va presta servicii informatice clientilor. Administratorul stiu ca nu poate fi salariat, dar daca are un Pfa, poate presta petru srl servicii informatice prin pfa-ul sau?
Dar ceilalti asociati?
Buna ziua,
am si eu o nelamurire cu calculul contributiilor de asigurari de sanatate pentru perioada concediului de boala.
Pana acuma s-a calculat asa: sanatate angajat = (venit realizat ore lucrate+concediu medical din fond unitate) * 5,5%
Din ian. 2011 cum se va calcula? sanatate angajat = (venit realizat ore lucrate+salar mediu * 35%*zile bo/zile luna) * 5,5%? sau se va calcula cass doar la venitul efectiv lucrat? Caci din declaratia unica publicata pe anaf (pdf inteligent) reiese ca sanatatea se calculeaza doar la venitul realizat din orele efectiv lucrate.
Poate fi o greseala in program, sau s-a modificat ceva in legislatie?
Va rog sa ma ajutati!#-o:stunned:
Multumesc.:D
Buna ziua,
am si eu o nelamurire cu calculul contributiilor de asigurari de sanatate pentru perioada concediului de boala.
Pana acuma s-a calculat asa: sanatate angajat = (venit realizat ore lucrate+concediu medical din fond unitate) * 5,5%
Din ian. 2011 cum se va calcula? sanatate angajat = (venit realizat ore lucrate+salar mediu * 35%*zile bo/zile luna) * 5,5%? sau se va calcula cass doar la venitul efectiv lucrat? Caci din declaratia unica publicata pe anaf (pdf inteligent) reiese ca sanatatea se calculeaza doar la venitul realizat din orele efectiv lucrate.
Poate fi o greseala in program, sau s-a modificat ceva in legislatie?
Va rog sa ma ajutati!#-o:stunned:
Multumesc.:D
Va multumesc pentru raspunsuri.
As mai avea o rugaminte, mi-ati putea spune o baza legala unde sa pot citi si eu despre cinventiile astea dintre state referitoare la pensii?
Buna ziua,
m-ar interesa si pe mine cum se poate lua o pensie ca urmare a anilor lucrati in stainatate, si anume in Spania.
Am inteles cum se calculeza vechimea, dar ca aferent contributiilor plateste fiecare stat in parte, deci vechimile se insumeaza, dar nu si contributiile.
Deci se pot primi 2 pensii, una de la statul roman si cealalta de la cel spaniol. Dar in acest caz pentru a avea minimul de vechime de ex. in Romania, se ia in calcul atat cea di Ro cat si cea din Spania, si se primeste o pensie di Ro, aferenta contributiilor platite in RO? Si respectiv in Spania se ia in calcul si vechimea din Ro, si se iau in calcul contributiile din Spania pentru calculul pensiei?
Adica ar trebui avut in fiecare tara minimul de 15 ani, pentru a primi de la fiecare pensie sau daca se insumeaza vechimea este suficient daca de ex. in RO sunt 14 ani si in Spania 12, deci impreuna 36, sa zicem.
Sper ca ati inteles intrebarea mea si sper sa primesc un raspuns.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
am si eu o intrebare in legatura cu un contract de prestari servicii pe care l-am incheiat eu, ca si pfa cu o alta firma....
plata se va face prin cont bancar, asa ca va trebui sa deschid un cont separat pe pfa, sau pot incasa banii in contul personal pe care il am deja deschis?