avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate DANCAPITAN65

Activitate DANCAPITAN65

In dispozitivul sentintei de divort scrie ca pensia se plateste lunar si ca am dreptul in vacanta de vara ca o luna copiii sa stea la mine. Trebuie sa platesc pensia pe aceasta luna?
Va multumesc,
Dan
Va multumesc pentru raspunsuri!
Dupa divortul pronuntat in urma cu cateva luni si in urma caruia copiii au fost incredintati sotiei, obligatia mea fiind plata unei pensii de intretinere, sotia doreste sa plece in strainatate sa lucreze, lasand copiii in grija mea. Ce act ar trebui sa intocmesc care sa prevada obligatiile mele si ale ei pe durata plecarii? Va multumesc, Dan
Răspuns la discuția Dupa divort, lucrurile merg prost
Pana la deschiderea procesului de partaj, unde as putea sa ma plang referitor la comportamentul necorespunzator al sotiei fata de conditiile pe care le asigura copiilor? La autoritatea tutelara de la Primarie sau la protectia copilului? Multumesc!
Răspuns la discuția Dupa divort, lucrurile merg prost
Indines, multumesc pentru sfat, mi se pare cea mai buna solutie. Din pacate, sotia le spune copiilor ca daca incep partajul inseamna ca o dau afara din casa pe ea, mama lor... Lucrurile sunt destul de complicate, in sensul ca apartamentul este luat prin credit ipotecar, mai avem de platit 15 ani, rata o platesc eu. Dar se pare ca tot la partaj vom ajunge...
Răspuns la discuția Dupa divort, lucrurile merg prost
adutescu a scris:

In acest caz mama minorilor e in avantaj, pt ca schimbarea locului activitatii in imobil, alaturi de copii, pt a petrece mai mult timp cu ei este in interesul superior al minorului.


Nu stiu de ce am sentimentul ca orice instanta din tara ar gandi asa, desi aceasta activitate particulara a fostei sotii se desfasoara cu clienti si in timpul orelor dupaamiezii, deci e evident ca singurul avantaj ar fi, sa zicem, supravegherea copiilor. Dezavantajele: loc cu putin lumina pentru birou, camera comuna cu mama acces restrictionat in camera in timpul programului mamei si cred ca mai gasesc si altele. Puneti dumneavoastra in balanta cele de mai sus si vedeti care este interesul superior al minorului care are 12 ani, deci nu 4 sau 5 ca sa necesite supraveghere. Nu credeti ca un copil, si cu atat mai mult o fata la 12 ani are nevoie de o oarecare intimitate?
Dragi prieteni,
Am divortat la sfarsitul anului trecut iar cei 2 copii minori au ramas in ingrijirea sotiei care s-a angajat sa le asigure tot ceea ce au nevoie pentru crestere si educare, bineinteles cu sprijinul meu financiar. Avem un apartament de 3 camere pentru care eu platesc ratele, apartament in care stau acum sotia si copiii. In momentul divortului eu am plecat din casa, nu s-a facut partaj si am lasat casa in urmatorul fel: fiecare copil are cate o camera iar sotia sufrageria.Sotia avea si inainte de divort o activitate independenta pe care o desfasura intr-un spatiu, in oras. Acum, a mutat aceasta activitate in camera unuia dintre copii, fara scordul si stirea mea, mutand biroul copilului intr-un loc cu totul impropriu in alta camera. Eu consider ca nu acesta este modul in care s-a angajat sa aiba grija de copii, dand afara copilul din camera lui; acesta imi spune ca el a dorit mutarea biroului, insa sunt sigur ca nu este asa. Orice discutie lamuritoare cu fosta sotie este exclusa din capul locului. Exista vreun mijloc juridic pentru a o forta sa ii dea inapoi camera copilului? Ar trebui sa ma adresez la autoritatea tutelara de la primarie ori la protectia copilului? Sau poate imi trebuie o hotarare judecatoreasca care sa spuna explicit ce are voie si ce nu are voie sa faca in acel apartament pentru care repet, eu platesc ratele la banca?
Va multumesc,
Dan
Va multumesc de raspunsuri, intr-adevar m-am referit numai la obligatiile de ordin financiar, cele de ordin moral raman indiferent de situatia parintilor. Cu bine!
V-as ruga sa imi precizati daca, in cazul pierderii procesului de catre tata si incredintarea copiilor mamei acestora, plata pensiei alimentare stabilite de instanta este singura obligatie a sa? Nu ma refer la obligatii cum ar fi supravegherea starii materiale si de sanatate a copiilor, a rezultatelor la invatatura, etc. ci doar la obligatiile sale financiare. De asemenea, as dori s amai stiu daca, in cazul in in care mama doreste sa plece cu minorii in strainatate, este nevoie de acceptul tatalui. Va multumesc!
Răspuns la discuția Se poate considera calomnie?
Mi-au placut raspunsurile colorate, intr-adevar m-au inveselit si pe mine. Nu am de gand sa-mi dau in judecata sotia pentru calomnie, dar voiam doar sa vad cat de mare este responsabilitatea fiecaruia pentru ceea ce scrie. Apoi, ea poate spune chiar asa, orice, despre pozitii sexuale s.a.m.d.? Eu cred ca orice afirmatie pe care o faci trebuie dovedita. Asa incep sa spun si eu tot felul de minuni care imi trec prin minte si ii impui capul judecatorului cu aiureli fara sa pot dovedi nimic. Sau vine un martor care sustine ca sotia a sunat-o si i-a spus ca am batut-o, am injurat-o, etc., aceasta poate fi o proba in proces? Cu bine, Dan