asa este,
cum ar trebui sa procedez in cazul de fata, sa depun o plangere penala sau direct o plangere la judecatorie pentru a fi pedepsite faptele? sau sa-mi vad de treaba cum face tot ramanul?
ave-ti perfecta dreptate, nu de executare imi fac griji ci de pedepsirea angajatorilor care cosidera ca angajatul este sclav pe plantatia lor, se intampla foarte des aset lucru binenteles mascat, si pe fondul lipsei de locuri de munca uni angajati acepta multe lucruri nelegale, iar patroni prin aceste fapte si prin evaziune ajung sa prejudicieze angajatul din salriu si din pensie, si binenteles si statul prin nepata darilor corecte. Eu despre asta vorbeam ca nu sunt pedepsiti din oficiu ca sa nu stam noi pana ne lipsim pe usile tribunalelor, ca nu castigam nimic si ne lipsim ........cu respect
a durat 18 luni numai la prima instanta la Tibunal, ca sa demonstrez ca eu salariatul am fost pagubit, acum astept sa-l execute silit deoarece nu vrea sa-mi plateasca drepturile salariale, ce sa vorbim sa mai fie si pedepsit, cine il pedepseste? sa mai pierd alti vreo 6 ani prin instanta, ce castig din asta? nervi si timp pierdut. ....romania...... oricum multumesc pt interventie
Sa presupunem ca un angajat isi pagubeste societatea la care lucreaza intentionat cu suma de 10000 lei. rezultatul este: Angajatul este dat pe mana legi, iar instanta hotaraste sa restituie suma societatii si va fi si pedepsit cu ...................
Întrebarea mea este: de ce instanta care hotaraste, ca salariatul a fost obligat sa lucreze mult peste norma de ore, mai este si pagubit de angajator prin neplata salriilor corecte conform unui contract de munca, nu duce pana la capat si pedepsirea administratorului, sau alfel spus cum pedepsim aceste firme care incalca legea astfel?
multumesc
crEd ca nu ai inteles:
Hotararea , primei instante, intr-un litigiu de munca este executorie. Ea poate fi pusa in executare, sub risul intoarceri executarii silite daca angajatorul va castiga la instanta superioara.
pe mine ma inereseaza CE PERIOADA DE TIMP ARE ANGAJATORUL SA-MI VIREZE BANI, INAINTE DE A MA ADRESA EXECUTORULUI DE LA SOLICITAREA MEA DE A PRIMI BANI CONFORM HOTARARI?
Dupa ce mi-a fost comunicata o hotarare civila (prima instanta), intr-un dosar de drepturi banesti, a doua zi, am solicitat in scris (prin posta cu confirmare) angajatorului sa-mi dea bani, din hotarare, stiu ca am avut un patron incapatanat si o sa traga de timp.
În cat timp este obligat sa-mi dea bani, sau dupa cat timp trebuie sa ma adresz unui executor judecatoresc?
multumesc
deoarece ma judec inainte de 15 februarie 2013 acum calea de atac este Recursul. nu cunosc nimic in domniu: ce trebuie indeplinit ca sa fac recurs. termenul este de 10 zile, si ce taxe. motive sunt suficiente deoarece nu sau pus in discutie anumite probe si automat sau omis anumite cereri care acum apar nefondate.......
Buna ziua, sunt in proces cu o firma cu care ma judec pe drepturi salariale, am depus probe, si am cerut o expertiza contabila, sa depus raportul de catre expert la care eu nu am avut obiectii, reclamanta a avut. Raspunsul la obiectii a venit de la expert, dar acest (raspuns) al doilea raport nu-mi convine deloc deoarece se bazeaza doar pe preuzumti si declarati nefondate ale reclamantei, intrebările mele:
1. ce fac impotriva acestui (raspuns) nou raport la obiectiile reclamantei?
1. ce mai urmeaza?
2. mai pot aduce si eu obiecti care mi-au scapat in prima faza si nici nu am precizat subiectul, adica am crezut ca se va tine cont in expertiza ca am cateva state de plata nesemnate, mai pot face ceva deoarece eu nu am cerut acest lucru la inceputul expertizei?
Multumesc
multumesc frumos, eu sunt salariatul
Daca instanta (tribunalul) va hotatra ca angajatorul trebuie sa plateasca drepturi banesti salariatului in urma unui raport de expertiza juridica suma de 1 leu, de exemplu.
intrebare: Suma este cu drept executoriu sau suma va vi platita cand devine definitiva? adica dupa apel? (cauza se judeca din mai 2012), si multumesc aticipat ptr raspuns