Buna ziua
Daca donez (la notar) 10 ha teren agricol catre o persoana, iar pamantul este arendat pe 30 de ani (in 2020) si s-a incasat arenda (de la arendas) anticipat (la semnarea actului de arendare)
INTREBARE:
-cum afecteaza actul de arenda (inregistrat la Primarie) pana la maturitatea acestuia peste 30 de ani
-cum afecteaza plata efectuata in avans de arendas pentru cei 30 de ani?
Multumesc
Punctual:
- pe 1 martie cumparator poate fi decat mama mea (chiar daca intial promitenti cumparatori am fost 2: eu si mama)?
- pe 1 martie se poate semna contractul de vanzare-cumparare (si suma sa fie achitata integral) pe 55.ooo euro apartament nefinalizat la "cheie" in loc de 60.ooo la "cheie" cum era stipulat in promisiunea de vanzare-cumparare?
Multumesc
Buna ziua
Mama me si eu am semnat o promisiune de vanzare-cumparare imobil in constructie. (la notar)
Finalizarea imobilului este 1 martie 2018.
Cladirea este finalizata, iar apartamentul este in faza de finisaje (acum se pune gresia-faianta, urmand usile, parchetul sanitarele si zugravitul).
Mai avem de dat la semnarea contractului de vanzare-cumparare o suma mica (6000 euro) din pretul convenit pentru vanzarea acestuia.
In acest moment vanzatorul (constructorul) taraganeaza finalizarea acestuia si probabil la 1 martie nu o sa fie la "cheie".
Noi cum procedam in acest caz la 1 martie?
Trebuie sa ne prezentam la notar pe 1 martie ptr semnalarea acestui aspect ca proprietarul nu ne poate vinde apartamentul deoarece inca nu este la cheie?
Putem finaliza incheierea contractului de vanzare-cumparare pe 1 martie cu apartamentul nefinalizat "la cheie" pe un pret mai mic decat in promisiunea de vanzare-cumparare? (de exemplu pe o valoare de vanzare mai mica cu cei 6000 euro pe care inca nu i-am achitat si din care sa ne terminam noi apartamentul?) Ce costuri notariale implica aceasta modificare de suma de vanzare-cumparare?
Daca intre timp noi ne-am razgandit si nu mai vrem sa fim 2 cumparatori (eu si mama), iar cumparator sa fie doar mama (si eu si mama suntem de acord, iar vanzatorul nu are motive sa nu fie de acord)? Se poate? Si ce costuri suplimentare ar fi?
Multumesc
Poti fi la tejghea daca esti asociat, chiar daca nu ai carte de munca. In zona mea era control de la ITM, lua declaratii de la vanzatori si date buletin, la mine cand au aflat ca-s asociat nu s-au mai deranjat. Am carte de munca si le-am zis sa le dau date, dar m-au refuzat, ca nu e nevoie. Nu stiati ca legal daca ai vanzatori la care nu vrei sa le faci carte de munca ii faci asociati cu 1% si pot vinde fara sa iti faci probleme cu ITM-ul in ceea ce priveste Catea de Munca?
La financiar se depune ceva (referitor la noul sediu social sau daca s-a deschis punct de lucru}?
As dori sa stiu, daca am contract de comodat pe 3 ani ptr sediul social (cu posibilitatea de prelungire prin act aditional), la expirarea celor 3 ani, cand se face actul aditional de prelungire, aceasta prelungire trebuie anuntata si inregistrata la Registrul Comertului (altfel firma apare cu sediu social necunoscut)?
Multumesc
Sunt asociat unic intr-o societate comerciala
La Reg Com trebuie sa modific sediul social, sa mentionez inchiderea unui punct de lucru desfiintat si sa mentionez deschiderea unui alt punct de lucru?
Cum procedez?:
- Fiind asociat unic trebuie sa fac un Act aditional in care sa mentionez acestea? Neaparat autentificat la notariat?
- Trebuie sa actualizez Actul Constitutiv (coduri CAEN, etc) Inainte era Statut. Il redenumesc Act Constitutiv (trebuie sa adaug si mentiunea: ACTUALIZAT?)? Il modific pe cel vechi: actulizat coduri CAEN, noul sediu social (trebuie sa adaug in Actul Constitutiv si punctul de lucru nou?). Neaparat autentificat la notar?
- Ma prezint la Reg Com fac cerere de modificari si urmez mersul. Corect?
Multumesc
Sunt din Craiova si in 2011 s-a aprobat de Primarie o Taxa de Parcare pt toate autovehiculului pe raza municipiului Craiova (vigneta).
In "Regulamentul de aplicare a taxei pt parcarea curenta pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova" de spune
"Art 5 Vinieta pentru parcarea curenta a vehiculelor se aplica in cazul opririi sau stationarii in mod obisnuit a unui autovehicul intr-un loc public din Municipiul Craiova unde se afla sediul, domiciliul sau rezidenta utilizatorului si care atesta achitarea taxei de parcare
Art 6 Vinieta pt parcarea ocazionala a autovehiculelor reprezinta documentul ce se elibereaza utilizatorului unui autovehicul, ce opreste sau stationeaza intr-un loc public situate in Municipiul Craiova, atesta achitarea taxei de parcare [....]"
(Hotararea 201/2011 emisa de Consiliul Local al municipiului Craiova).
Intrebare:
Conform art 5 mai sus amintit sa inteleg ca subsemnatul (ca platitor de taxa de parcare pe anul in curs) am dreptul la un loc de parcare in fata imobilului unde locuiesc in detrimentul altor locuitori ai municipiului (chiar daca locuiesc peste strada? (si ceilalti locatari ai imobilului in care locuiesc au aceleasi drepturi in parcarea din fata blocului, in limita locurilor disponibile?)
(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului forumului. Multumesc)
Cum se procedeaza sa fac separatie la apa rece si bineinteles sa procedez la furnizor direct (am centrala deci nu am apa calda)?
Anunt asociatia de proprietari, fac contract cu furnizorul de apa rece, aduc teava de apa direct din subsol pe verticala, cine pune contorul: eu sau furnizorul?
Si cam cat ar costa acest lucru.
Problema este ca eu am vazut pelicula de apa acuma dupa verificare (in prima zi nu a fost apa de loc in aceasta zona, la 2-3 zile era cam 30%apa, iar acum la o saptamana pelicula de apa ocupa deja minim 50%din zona mentionata). Si intr-o saptamana de cand a fost remontat apometrul dupa verificarea metrologica mi se pare ca apometrul imregistreaza cam cu 25-30% mai mult.
Acum am vazut prima data apa in zona respectiva in 2 ani jumate de cand locuiesc in acest apartament. Vechiul proprietar a pus in apt. un singur apometru de apa rece (am centrala termica) si toata apa se duce in apartament prin acest apometru.