avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate ileanaema

Activitate ileanaema

Buna ziua!
In urma cu 2 ani mi-am deschis un pfa iar un inspector de la finante imi explica cum sa complectez registrul de incasari si plati trecand si creditarea societati exact ca la complectarea unui registru de casa sa nu am sold pe minus. Cand am completat declaratia 200 venitul din care se scade cheltuiala contine si creditarea societati .
Ce pot face ? Va multumesc! Si mia mai zis ca evidenta banilor adusi ca aport se tin pe un document cumulativ? este OK ?
Buna ziua!
Am o intrebare cumparat pe PFA o masina si as vrea sa suspend PFA-ul cum fac cu masina ?
Va multumesc !
Discuție monetar
buna!
am un pfa care are obiect de activ vanzari marochinarie, as dori sa stiu si eu dc seara dupa ce se taie raportul zilnic se mai face monetar cu contravaloarea rap.zilnic.
buna seara?
Am un pfa deschis in septembrie 2008 la momentul respectiv eram agent vanzari si avem nevoie sa mi de deconteze comisional lunar treba ca re a durat pina in feb 2009. in Decembrie 2009 am deschis un punct de lucu in urma unui spatiu inchiriat si as vrea sa stiu depun declaratie 220 sepat pt punctul de lucru separt pentru activitatea din sediul social chiar dc nu o mai desfasor? am nevoie de doua registre de incasri si plati?Am fost la finante cv ca de acolo aprtin si vreau sa va spun ca un pareri impartite si nu ma inteleg ci ei.
Răspuns la discuția urgent raspuns
buna seara!
am fost la asociatie astazi dupa- amiaza unde d-na admnistator nu a fost prea dispusa sa calculam intretinerea si mi-a zis sa mai trec pe la dansa sa stam de vorba ca astazi erau cateva persoane si nu puteau afla ce ilegalitetii face , ca stitii cum este foarte multe persoane platesc fara sa stie ce platesc se vaita doar dar nimeni nu face nimic, asa ca va mai tin la curent cu noile calcule efecutate de asociatie mea .
Va multumesc ca m-ati ajutat!
Discuție urgent raspuns
buna
m-am mutat de curand intr-un apartament al socriilor, in anul 2007 s-a efectuat acoperisul la bloc, nici pina in ziua de azi nu au platit cota parte aferenta apartamentului nostru ca si de altfel mai multe familii din blocul deoarece lucrarea nu s-a efectuat in totalitate.
M-am adresat si serviciului din cadrul primariei dar nici un raspuns, m-au trimis sa fac o cerere catre asociatia sa mi se puna la dispozitie ctr. si alte documente respectiva dar nu am primit nici un rapuns deocamdata mai astept.
Ce pot face in cazul asta?Ma pot da in judecata dc nu platesc?
Mai am o problema cu majorariile de intarziere si pt asta va fac un exemplu:
In luna mai era cu intretinereapt pina la luna aprilie inclusiv la zi mai putin ch cu acoperisul care se ridica la 700 lei.S-a afisat intretinerea pt luna mai calc astfel adund ch apa cald a, rece, ch directe in exemplu 100 lei +(0.2%x700)= 100+1.4=101.4 lei total intretinere mai. Se afiseaza luna iunie adunate ch dau 120 lei +(0.2%x700+101.40 lei)=121.61 lei. Se afiseaza luna iulie nu platesc nici o luna de mai sus si se cal intrtierea astfel 100+(700+101.40+121.61 x0.2%)=?......
Este bine modalitatea de calcul a penalizari? Mentionaz ca din cadrul primaria nu a putut sa ma lamuresca cineva .
Astepta raspuns urgent.