avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate Valentina - Diana Gheoca

Activitate Valentina - Diana Gheoca

Răspuns la discuția sustinere ofertant
In ce priveste legislatia, exista Codul Civil/Comercial/Fiscal cu prevederile referitoare la asocierea in participatiune si OUG 34 consolidata, ultima versiune descarcata direct de pe site-ul ANRMAP. Nu veti gasi nicaieri o prevedere care sa permita/interzica in mod direct scenariul oferit de d-voastra.
Răspuns la discuția sustinere ofertant
Am inteles acum.
Daca ma intrebati pe mine, nu. Este un articol despre asocierea in participatiune chiar pe acest site. Ideea pe care vreau sa o retin in argumentarea opiniei este ca asocierea in participatiune nu creeaza o entitate juridica noua si nu beneficiaza astfel de personalitate sau patrimoniu propriu, ceea ce, cum noteaza si autorul articolului, denota ca nu poate dobandi drepturi sau obligatii proprii. Cand se prezinta un astfel de angajament de sustinere a capacitatii unui tert, se creeaza clar o obligatie pentru asocierea in participatiune de a interveni in cazul in care tertul nu isi poate indeplini obligatiile contractuale asumate prin contractul cu Autoritatea Contractanta. Cum va interveni aceasta asociatie in contractul cu autoritatea, in proportie de 45% asociatul X si in proportie de 55% asociatul Y? Pe cine va trage de fapt la raspundere autoritatea pentru nerespectarea obligatiilor contractuale?
Parerea mea este ca nu se poate. Dar mai intrebati si pe la case mai mari...
Răspuns la discuția sustinere ofertant
Asocierea pentru participarea la licitatie e un lucru, participarea la licitatie cu sustinerea unui tert e cu totul alt lucru. Alegeti una din 2. Sunt foarte multe discutii in acest forum pe acest subiect, numai eu am avut cel putin 2 postari.
Răspuns la discuția Infiintare P.F.A.
Sigur ca da, nu e nicio problema. Ar putea fi o problema daca lucrati intr-o firma care presteaza aceleasi servicii pe care le prestati si d-voastra prin PFA si daca ati avea o clauza in contractul de munca ce sa va interzica in mod expres sa va concurati angajatorul sau sa-i luati clientii. De obicei tipurile astea de clauze se practica prin multinationale...
Cu cea mai mare placere, oricand, va stau la dispozitie.:)
As zice ca trebuie sa verificati modelele de contract din sectiunea "Contract" a documentatiilor de atribuire si sa dati OK-ul de go/no go din pct. de vedere juridic, sa elaborati clarificari la modelele de contract, sa propuneti modificari de clauze, sa intocmiti eventualele contestatii, sa negociati contractele cu clientii si subcontractantii si evident, lista continua cu atributiile standard ale juristului din orice firma.
Depinde si cum e organizata firma respectiva (eu, de exemplu, sunt jurist, expert achizitii publice in cadrul departamentului Ofertare, nu in departamentul Juridic) depinde ce vi s-a explicat la interviu ca se asteapta de la d-voastra si, in cele din urma, de ce scrie in fisa postului.
Instruirea profesionala este finantata prin FSE - Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Axa Prioritara 3, DMI 3.2 Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii. Intrati pe site-ul AMPOSDRU, downloadati documentul cadru POSDRU si Ghidul Solicitantului pentru 3.2. Cititi cu atentie si vedeti exact ce se finanteaza, in ce conditii si daca sunteti eligibili. Cererile de finantare pe domeniul social sunt relativ simplu de intocmit comparativ cu alte domenii. Daca totusi, considerati ca nu va puteti descurca, apelati la un consultant de specialitate.
Sunt foarte noua in aceasta comunitate si nu m-am prins inca daca am voie sa postez link-uri spre alte site-uri, asa ca v-am trimis intr-un mesaj privat niste link-uri cu referinte.
Răspuns la discuția gradinita particulara
OK, am mai citit un pic.

Gradinitele particulare NU sunt eligibile pentru finantare din fonduri europene.

Pot primi finantare (prin FEADR - PNDR, Masura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale) gradinitele din mediul rural, prin intermediul reprezentantilor lor legali. In aceasta situatie ar exista, teoretic, posibilitatea infiintarii unui PPP - parteneriat public - privat impreuna cu administratia locala. Puteti consulta lista de proiecte de pe site-ul MADR sa aflati daca s-a incumetat cineva pana acum la asa ceva..
:sorry:
Răspuns la discuția finantare nerambursabila
@SovC Ovidiu

Daca sunteti amabil, as dori sa-mi precizati si mie sursa de finantare pentru gradinitele particulare - program, axa prioritara, DMI. Daca nu e secret :)

Multumesc anticipat.