A mai patit cineva sa i se refuze preluarea cererii de restituire taxa auto la ghiseu pe motiv ca nu mai ai chitanta cu care s-a platit taxa? Din ordonanta am inteles ca au obligatia de a consulta baza de date pentru a gasi ei dovada platii. Nu este asa?
asociatia de proprietari spune ca-mi poate returna fondul de rulment, dar cel de reparatii nu. Nu este obligata sa-mi returneze ambele? Exista o lege sau o HG pe care sa o pot prezenta?
Dupa vanzarea apartamentului asociatia de proprietari nu este obligata sa-mi restituie fondul de reparatii si fondul de rulment? Administratia blocului mi-a spus ca nu. Mi se pare aberant, fiindca sunt banii mei. Isi va face un alt fond de la noul proprietar. Nu este asa? Multumesc
Buna ziua,
Daca vreau sa-mi vand apartamentul si sa iau altul mai mare si tranzactiile au loc in mai putin de 3 luni nu se considera bani reivestiti fara a fi impozitati?
Sunt nevoit sa platesc impozit pe suma primita pe apartamentul vandut, pierzand astfel o parte din banii pe care ii dau dincolo?
Multumesc
Parintii mei au cerut portarea numarului la o alta companie de telefonie fixa, care are preturi mai avantajoase. Surpriza a venit din partea fostei companii de telefonie care a trimis ultima factura cu o suma imensa. Practic au cerut o ajustare de 60 euro, plus contravaloarea abonamentului pina in 13.11.ac, desi portarea s-a facut in 16.10.2012. Mama mea imi spune ca in aprilie ar fi sunat-o de la compania de telefoane si i-ar fi spus ca ii micsoreaza abonamentul cu 0,8 euro. Poate un telefon sa aiba valabilitate juridica? Nu s-a semnat nici un contract, nici nu au trimis asa ceva, macar sa stim ce clauze presupune. O poveste spusa la telefon e greu sa o ti minte. Eu stiu ca un contract trebuie semnat de ambele parti ca sa fie valabil. Plus, cum isi permit ei sa inregistreze convorbiri, sunt SRI? Legea 161/2010 este valabila in acest caz? Ce putem face? Sa apelam la OPC?
Multumesc.
Am anuntat politia comunitara si mi-au spus ca trebuie sa verifice la mine in apartament. eu asta intrebam daca este legal. plus ca sincer in ziua de azi ti-e si teama sa-ti dai identitatea si apoi sa vina cel reclamat si sa-ti dea in cap sau sa-ti vandalizeze masina. Nu-i asa?
Ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri?
Locuiesc intr-un bloc in imediata apropiere de un restaurant. Patronul localului obisnuieste sa tina petreceri private dupa orele 22 pina sper dimineata. Bineinteles cu muzica data tare si basii cat mai rasunatori. Dar aproape nu exista zi in care sa nu-si faca pofta de basi, si asta pe la ora 23-24.
Cum suna legea 61? daca reclam politia comunitara trebuie neaparat sa masoare nivelul de zgomot la mine in apartament? Nu e suficient afara?
Si care este valoarea in decibeli admisa de zgomot?
Si nu exista o reglementare ca ar trebui sa fie izolat fonic?
Deasupra mea este un apartament pe care proprietara il inchiriaza la chiriasi. Isi gaseste mai mult studenti care au ritmul lor propriu de viata, si o nesimtire fara margini. Pentru ei nu exista ore de liniste. Noaptea ii apuca umbat prin casa, trantit de usi, mobila, vorbit tare si "cireasa de pe tort" cantat la chitara. Nu conteaza ca deranjeaza pe altii care noaptea s-ar odihni ca dimineata sa poata fi cu capul limpede la servici. Asa ca facem mai mult nopti albe. am renuntat sa mai batem in tavan ca ne-am trezit ca au nceput sa tropaie. Proprietarei i-am tot spus, dar linistea dureaza 2-3 zile maxim dupa care isi reicep activitatile nocturne. Intrebarea mea este daca exista o posibilitate ca sa faci proprietarul sa sufere, sa-l doara un pic ca atunci poate va sti sa-si aleaga oameni cumsecade. Pot da in judecata? Daca se cheama politia, proprietarul nu este si el amendat? Sau ce modalitate as avea? Multumesc.