avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate Presedintele

Activitate Presedintele

Răspuns la discuția culmea tupeului
"Culmea tupeului" la cine se refera totusi? Cred ca la dvs. dle. mdcc.
Odata ce ati fost invitat la conciliere puteati cere macar atunci sfatul unui jurist macar.
Citarea cu siguranta s-a facut la sediul social declarat si nu cred o secunda ca nu ati stiut de litigiu.
Adica acum stiti cum sa gasiti dosarul dar cand a fost procesul habar n-ati avut... "prea ca la tara"!
Cand nu intelegi cate o chestie "d'asta" aduceti-va aminte ca exista oameni care inteleg si stiu asa ceva carora le puteti cere macar sfatul.
Dar cand esti "manager" nu te mai intereseaza "nimicurile" astea...:O
Bineinteles. Sunteti una dintre partile tranzactiei. Un telefon catre ei nu va costa foarte mult si va poate oferi mai multa "lumina" asupra cauzei.;)
Pe cei de la sectia de Politie care v-au retinut coletul i-ati contactat? Ce-au zis?:hm:
Răspuns la discuția muzica tare
IGNORATI-O! E cea mai buna solutie daca muzica e intr-adevar la un nivel rezonabil!;)
Răspuns la discuția nopti albe
Puteti studia Legea Asociatiilor de Proprietari pe care o gasiti aici> www.avocatnet.ro/content/art...
De asemenea aveti pe prima pagina toata legislatia legata de Asociatii, inclusiv L61/1991 republicata.(www.avocatnet.ro/content/for... )
Conform L230/2007 PROPRIETARUL este raspunzator pentru tot ceea ce se intampla in/pe proprietatea sa indiferent cine este cauzatorul.
Succes!
Răspuns la discuția muzica tare
@vallentin24
Stimate domn,

Momentan prevederile legii 61/1991, actualizata si intrata in vigoare de la data de 31.01.2011 va pot ajuta sa si contestati respectivele sanctiuni aplicate dar si sa va schimbati atitudinea.
In plus va puteti folosi si de prevederile OMS nr. 536/1997, in speta art. 17 :

Art. 17.
Amplasarea obiectivelor economice cu surse de zgomot si vibratii si dimensionarea zonelor de protectie sanitara se vor face in asa fel incat in teritoriile protejate nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat la 3 m de peretele exterior al locuintei la 1,5 m inaltime de sol, sa nu depaseasca 50 dB(A) si curba de zgomot 45. In timpul noptii (orele 22,00-6,00), nivelul acustic echivalent continuu trebuie sa fie redus cu 10 dB(A) fata de valorile din timpul zilei.
Pentru apartamente, nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat in interiorul camerei cu ferestrele inchise, nu trebuie sa depaseasca 35 dB(A) si curba de zgomot 30 in timpul zilei; in timpul noptii (orele 22,00-6,00), nivelul echivalent continuu trebuie redus cu 10 dB(A) fata de valorile din timpul zilei.
Pentru scoli (sali de clasa) nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat in interiorul clasei cu ferestrele inchise, sa nu depaseasca 35 dB(A) si curba de zgomot 30. Aceste valori sunt obligatorii si pentru alte unitati de invatamant si biblioteci.


Eu va propun totusi o solutie alternativa, daca banii nu sunt o problema pentru dvs. asa cum ati sustinut anterior, anume aceea a izolarii fonice a unei incaperii(daca nu a intregului apartament) in cuantumul respectivelor amenzi.
Oricum ar fi trebuie sa intelegeti ca traiul la bloc are avantaje si dezavantaje care duc inveitabil la nasterea de drepturi si obligatii.

@restul

Considerati ca raspunsurile si discutiile beligerante pot stinge un astfel de conflict?

O zi buna tuturor! :)
Răspuns la discuția pluviala
Presedinte si Comitetul Executiv sunt organele de decizie intr-o Asociatie si nu Administratorul angajat!
Respectiva teava reprezinta proprietate comuna. Constatarea defectului se va face de catre Asociatie, iar in cazul in care sunt necesare reparatii se vor face tot pe costul Asociatiei, urmand ca acestea sa fie recuperate de la toti proprietarii conform L230/2007.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa lamuresc si eu o problema ivita in cursul acestei saptamani.
Acum cca. 2 saptamani am mers la un stomatolog pentru o lucrare relativ simpla, o plomba. Acum 2 zile plomba a cazut si m-am intors la respectivul stomatolog pentru a remedia situatia insa, am constat cu surprindere, ca trebuie sa platesc din nou. Am invocat cele 90 de zile garantate de lege pentru servicii/manopera insa am primit un raspuns cat se poate de sec: "Arata-mi legea unde scrie negru pe alb ca trebuie sa dau 90 de zile la manopera garantie!"
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acest sens pentru ca eu nu am reusit sa gasesc un astfel de articol nici in L449/2003 si nici in OG21/1992.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția insolventa PFA
Se poate cere doar daca debitele inregistrate sunt de minimum 45.000RON si au o vechime mai mare de 90 de zile.
Răspuns la discuția probleme asociatie de proprietari
Eu cred ca m-am exprimat destul de romaneste!
Daca Asociatia nu are constituit acel fond de reparatii sau este insuficient ce sa faca proprietarii? Sa astepte inca 1-2 ani pana se constituie fondul la nivelul necesar reparatiei?
In regie proprie nu inseamna neaparat sa ia proprietarii lopata in mana si sa se apuce de lucrare. Pot sa angajeze, in nume colectiv, o societate care sa se ocupe de lucrare. Apoi, in urma receptiei, cu documentele justificative aferente solicita decontarea de catre Asociatie a lucrarii. De ce? Pentru ca legea, si cea in vigoare si cea abrogata, defineste acoperisul ca proprietate comuna iar costurile aferente lucrarilor la proprietatea comuna se suporta de catre Asociatie, nu!? ;)

L.E.
L230/2007
Art. 3
ART. 3
În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificatii:
i) cheltuieli ale asociaţiei de proprietari - cheltuielile sau obligaţiile financiare ale asociaţiei care sunt legate de exploatarea, reparaţia ori întreţinerea proprietăţii comune, precum şi cheltuielile cu serviciile de care beneficiază proprietarii şi care nu sunt facturate individual către proprietăţile individuale;
ART. 45
(3)...Plăţile pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune se vor face din fondul de reparaţii.