@vallentin24
Stimate domn,
Momentan prevederile legii 61/1991, actualizata si intrata in vigoare de la data de 31.01.2011 va pot ajuta sa si contestati respectivele sanctiuni aplicate dar si sa va schimbati atitudinea.
In plus va puteti folosi si de prevederile OMS nr. 536/1997, in speta art. 17 :
Art. 17.
Amplasarea obiectivelor economice cu surse de zgomot si vibratii si dimensionarea zonelor de protectie sanitara se vor face in asa fel incat in teritoriile protejate nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat la 3 m de peretele exterior al locuintei la 1,5 m inaltime de sol, sa nu depaseasca 50 dB(A) si curba de zgomot 45. In timpul noptii (orele 22,00-6,00), nivelul acustic echivalent continuu trebuie sa fie redus cu 10 dB(A) fata de valorile din timpul zilei.
Pentru apartamente, nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat in interiorul camerei cu ferestrele inchise, nu trebuie sa depaseasca 35 dB(A) si curba de zgomot 30 in timpul zilei; in timpul noptii (orele 22,00-6,00), nivelul echivalent continuu trebuie redus cu 10 dB(A) fata de valorile din timpul zilei.
Pentru scoli (sali de clasa) nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat in interiorul clasei cu ferestrele inchise, sa nu depaseasca 35 dB(A) si curba de zgomot 30. Aceste valori sunt obligatorii si pentru alte unitati de invatamant si biblioteci.
Eu va propun totusi o solutie alternativa, daca banii nu sunt o problema pentru dvs. asa cum ati sustinut anterior, anume aceea a izolarii fonice a unei incaperii(daca nu a intregului apartament) in cuantumul respectivelor amenzi.
Oricum ar fi trebuie sa intelegeti ca traiul la bloc are avantaje si dezavantaje care duc inveitabil la nasterea de drepturi si obligatii.
@restul
Considerati ca raspunsurile si discutiile beligerante pot stinge un astfel de conflict?
O zi buna tuturor! :)