Compensatiile la salariu -sporuri nepermanente? Intre 1990-2001 s-au primit indexari ale salariilor brute in sect. bugetar incluse in fondul de salarii - in baza HG 219/1991, 177/1993, 684/1993,etc. Ele au fost ulterior incluse in salariul de baza. In cazul meu pentru anii 1996-1998 sumele apar consemnate drept ‘compensatie’ in Cartea de m-ca. Pentru 1993 si 1994 am adeverinta cu sumele primite si specificatia ca au fost incluse in calculatia bazei de asigurari sociale. Pentru alte perioade nu am deloc date. Intrebarea mea este: sunt aceste compensatii luate in calcul la mica recalculare ca venituri nepemanente in spiritul micii recalculari? Va multumesc.
O adeverinta de venituri nepermanente doar pentru prime (Anexa 6, L360) trebuie obligatoriu sa inscrie, in vederea micii recalculari, venitul fiecarei luni sau strict pt. lunile in care s-au acordat aceste prime? Multumesc
Legea nr. 154/2021 - OG105/1999 Copiii de refugiati, stramuti, ce drepturi avem?
Ca fiu, fiica de refugiat de razboi -incadrati prin Decizia Casei de Pensii in OG 105/1999 art.3^1 alin(3) - nascuti in Ro. dupa refugiul parintilor, de ce alte drepturi prevazute in art.5 mai beneficiem ? ( medicamente gratuite, anumite taxe,impozite, etc.) Au aparut asa multe modificari, republicari, derogari si schimbari ca nu mai intelegem nimic.
Suntem un numar mare de persoane in aceasta situatie, de acum in varsta si noi, va rugam ajutati -ne cu un raspuns,
Va multumim.
Loc de veci deteriorat de un copac. Constructia de zidarie din interiorul locului meu de veci ( cim.Bellu), dar si imprejmuirea de la suprafata au fost distruse de radacinile unui copac situat in apropiere pe zona neutra. Va rog ajutati-ma, cine suporta cheltuielile de reparatii pentru paguba mea? Tre. sa actionez in judecata? Va multumesc.
În situația în care părintele decedat nu a beneficiat de prevederile O.G. nr.105/1999, dovada că acesta a suferit o măsură de persecuție din motive etnice, în perioada 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, se poate face cu acte oficiale eliberate de organele competente, cum sunt:
acte eliberate de Crucea Roşie Internaţională;
acte eliberate de lagărele de concentrare;
livrete militare sau adeverinţe eliberate de U.M. 02405 Piteşti, pentru persoanele care au fost în detașamentele de muncă obligatorie;
carnet/foi de pontaj privind zilele de muncă obligatorie;
carnet de identitate privind pe cei deportați în Moghilev;
adeverinţe eliberate de Arhivele Naţionale Române sau de direcţiile judeţene ale acestora, ordine, dispoziţii etc.;
buletine de evidenta a populaţiei, eliberate de postul de jandarmi din localitatea respectivă din Transnistria;
acte eliberate de primăria oraşelor respective;
certificate sau adeverinţe de la autorităţile militare ori civile româneşti;
adeverinţe eliberate de alte autorităţi din Transnistria;
alte asemenea acte oficiale.