avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate ddctools

Activitate ddctools

Multumesc încă odată pentru clarificări și vă rog dacă se poate încă o clarificare,
In această speță dacă se aplica vechiul cod civil ,
uzufructul se poate cesiona ?
nuda proprietate se poate înstrăina (cu/fara acordul uzufructuarului) ?
Multumesc pentru recomandare.
Art. 746-1 litera e la ce se referă ?
"Dreptul de uzufruct se stinge prin neuz - neexercitarea prerogativelor posesiei şi folosinţei asupra bunului care constituie obiectul uzufructului duce la stingerea acestui drept; termenul general de stingere a uzufructului prin neuz este de 10 ani"
Este posibil sa ma folosesc de acest articol din lege intrucat uzufructuarul (tatal meu) nu se foloseste de acest drept de 12 ani si are domiciliul la alta adresa .
Ce sanse sunt in instanta ?
Multumesc.
Buna ,
Sunt administratorul unei SC si am creditat scocietatea pentru a achizitiona un Spatiu Comercial .Premisele de recuperare a banilor creditati din vanzari sunt tot mai departate .
Intrebarea ar fi ,daca se poate , ca in contul datoriei pe care o are SC la mine sa trec spatiul comercial pe persoana fizica.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog o informatie daca se poate :
Daca o SC a achizitionat de la alta SC un produs (ex. un trepied) fara contract , fara comanda scrisa pentru un anume tip sau model si ulterior dupa 7 zile vrea sa returneze produsul si sa-si reprimeasca banii pe motivul ca respectivul trepied nu are nivela incorporata ( ceea ce nu a precizat la achizitie) invocand posibilitatea returnarii produselor in termen de 30 zile , este posibil , legal , in temeiul carei legi ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Creditare Firma
Nu sunt si alti creditori si nici datorii ale SC , si in cazul in care s-ar face factura se plateste TVA-ul , taxele notariale, etc.
O modalitate mai simpla ?

multumesc
Discuție Creditare Firma
Buna,
Ca si administrator si asociat unic, am creditat firma pentru a cumpara un spatiu comercial.Daca firma nu mai are posibilitatea de a returna imprumutul se poate trece spatiul comercial in proprietatea personala a administratorului.
Multumesc.
Va multumesc pentru amabilitatea si promtitudinea cu care ati raspuns.
Cu stima
Darius Darlea
Buna ziua,
Revin cu o intrebare la d-voastra referitor la subiectul pe care l-am discutat in urma cu ceva timp.
Am achitat toate obligatiile fata de societatea creditoare iar aceasta va depune la tribunal o cerere de RENUNTARE LA PLANGEREA FACUTA (adica cererea de deschidere a procedurii de insolventa) intrucat DEBITOAREA adica EU si-a achitat toate obligatiile.
Nu mai am nici o alta solicitare din partea altei firme de deschidere a procedurii de insolventa.
In acest caz (citatia pentru prezentarea in instanta fiind pe 02.11.2009 ) mai trebuie sa fac "INTAMPINARE" sau altceva din moment ce CREDITOAREA renunta (retrage) plangerea facuta.
Va multumesc anticipat scuzandu-ma in acelasi timp daca am abuzat de bunavointa d-voastra.
Cu stima,
DDC
Răspuns la discuția insolventa
Si daca contestatia este respinsa ?
Multumesc