avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce e de facut ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce e de facut ?

cineva a lucrat la o societate. apoi a fost dat afara, si s-a dus la alta societate. noua societate nu i-a putut incheia contract de munca deoarece cei de la prima societate nu ii preadau carnetul de munca. ulterior, carnetul sau de munca a fost dat la ITM. cand s-a dus la ITM sa isi solicite carnetul de munca, a aflat ca din greseala carnetul sau de munca fusese predat altei persoane iar acea persoana nu mai era de gasit. a chemat in judecata ITM, pe dreptul muncii dar cei de la ITM au zis ca nu pot avea calitate in proces deoarece partile pot fi doar angajatii si angajatorii. ce e de facut ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 7 Februarie 2007

ITM a dat din greseala carnetul de munca altei persoane. am facut cerere la Judecatorie insa mi s-au ridicat cateva exceptii: 1. exceptia competentei - ei considera ca este competent Tribunalul, apoi au spus ca ITM nu poate fi subiect al unui asemenea proces deoarece intre ITM si respectiva persoana nu exista un raport de munca. Problema este ca din eroarea ITM carnetul persoanei a ajuns la alta persoana. Am cautat-o noi cu resurse proprii si am aflat ca este plecata din tara de cativa ani. Stiu ca avem posibilitatea sa dam noi anunt la M. Of. insa aceasta solutie nu ne avantajeaza deoarece toate demersurile trebuie facute pe buzunarul nostru. In plus cat timp nu am avut carnetul de munca a trebuit sa platim spitalizari si alte cele din buzunarul nostru.

litigiile privind operatiunile in carnetele de munca, precum cele referitoare la eliberarea carnetului de munca se solutioneaza de catre judecatorie. In acest sens, art.8 din Decretul nr.92/1976 prevede ca ....... în cazul neeliberarii carnetului la încetarea activităţii, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plîngere la judecătoria în a carei raza teritorială îşi are sediul unitatea care a luat măsura respectiva, în termen de 30 de zile de la data comunicării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere carte de munca csabi40 csabi40 an data de 07092007 am dat declaratie de ancetarea munci la itm maramures de la firma sc rinvio com srl prin neplata salariala si ancercarea de a ma scoate cu ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca retinuta zoli78 zoli78 Salut,sunt nou pe acest site si am si eu o problema.Cartea mea de munca e la fosta mea firma,iar acuma am trimis pe cinava,care prin imputernicire legalizata ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca ( pentru recuperare vechime ) c0stel c0stel Buna ziua As vrea sa stiu su eu cum pot recupera o carte de munca in conditiile in care firrma la care am lucrat s-a desfiintat iar cei de la ITM imi spun ca ... (vezi toată discuția)