avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Societate recuperari creante ma ameninta telefonic pt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Societate recuperari creante ma ameninta telefonic pt datorii ale parintilor mei

Parintii mei au mai multe datorii la diverse banci ,ramase neachitate de cateva luni ,aceste banci acordandu-le credite desi ei erau pe lista neagra a datornicilor la banci.Parintii nu detin nici un bun (casa sau masina), in schim au am,ei locuind in casa mea.Cei de la e.s imi tot trimit sms -uri si ma suna, spunandu-mi ca si in cazul decesului parintilor eu voi fi obligat sa le platesc datoriile. E posibil asa ceva? cum pot scapa de e.s? Pt. ca eu abia ma descurc cu datoriile mele la care nu am nici macar o zi intarziere.multumesc.
Am uitat sa precizez ca desi eu am pe buletin aceeasi adresa, nu locuiesc in aceasta casa si credeti-ma ca si eu ma inyreb ce au facut cu banii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
bubudeny, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 15:03, 2 Aprilie 2010
Buna ziua !
In primul rand trebuie sa va spun ca aceste firme actioneaza la limita legii sau chiar mai rau( ca in cazul dumneavoastra) ilegal.
Puteti fi urmarita dumneavoastra in cazul decesului parintilor in situatia in care acceptati mostenirea. Daca nu o acceptati sau o acceptati sub beneficiu de inventar situatia nu mai este asa. Oricum ei merg pe o presiune, consider ilegala, atat timp cat va ameninta pe dumneavoastra pentru datoriile parintilor. Va sfatuiesc sa le sesizati in scris ( trimitand adresa cu confirmare de primire) sa nu va mai ameninte si sa nu mai faca presiuni asupra dumneavoastra. De asemeni puteti introduce o plangere penala impotriva firmei, pentru amenintare. Va sfatuiesc sa angajati un avocat in acest sens, avand in vedere ca probatoriul trebuie sa fie judicios.
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Firma de care vb este firma recuperatoare a celor de telefonie mobila. In cazul datornicilor, firmele de telefonie mobila, au rabdare perioade lungi, (tocmai ca sumele sa creasca prin penalizare) mai intai someaza prin mesaje si telefoane, pe urma fac notificari pentru conciliere directa , iar pasul urmator - deschid actiune in instanta. Datorita clauzelor prev. in contract, penalizarile sunt de 0,5% PE ZI , calculul se face pentru toata suma restanta, astfel ca suma totala pretinsa , va creste de mai multe ori, decat suma facturilor neachitate. Rareori se intampla sa piarda vreun proces. Daca parintii vor deceda, (doamne fereste ) , mostenitorii de drept vor fi obligati sa plateasca, pentru ca le preiau tot ce lasa in urma, cu bune sau rele.

Adaug, doar o parere in plus. . Spuneti ca parintii au mai multe datorii si la diverse banci, dar nu au nimic ( nici casa sau alt bun,) pentru ca locuiesc la dvs. . IN acest caz, banuiesc ca sumele imprumutate de parinti, le folositi impreuna. Asadar, si dvs, puteti sa/i ajutati sa achite facturile...
Un Paste fericit si sanatate parintilor.
ContSters122901, utilizator
lndines a scris:

Daca parintii vor deceda, (doamne fereste ) , mostenitorii de drept vor fi obligati sa plateasca, pentru ca le preiau tot ce lasa in urma, cu bune sau rele.

Indines esti in totala eroare !
Citeste cu atentie prima parte a mesajului scris zahariamarius ! Adica acolo unde vorbeste despre neacceptarea mostenirii, respectiv acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar. Acela este raspunsul corect !

P.S.
Pentru cei interesati cu privire la tactica de abordare a debitorilor de catre firmele de recuperare :

[ link extern ]
Nu cred ca putem discuta in cazul de fata de vreo mostenire, avand in vedere ca, conform celor scrise de catre bubudeny, parintii lui nu detin nimic/nici un bun ( casa sau masina ).
Stimate timi,
Am scris - Daca parintii vor deceda, (doamne fereste ) , mostenitorii de drept vor fi obligati sa plateasca, pentru ca le preiau tot ce lasa in urma, cu bune sau rele.

Se subintelege clar ca DOAR in cazul in care vor accepta mostenirea POT prelua tot ce ramane in urma lor.. . Nu ti se pare clar? In acest caz se va intampla asa, precum bine a spus Zaharia :
Puteti fi urmarita dumneavoastra in cazul decesului parintilor in situatia in care acceptati mostenirea

Deci.. mi se pare putin rautacios comentariul.. dar este saptamana impacarilor . nici o problema .
Paste fericit! :)
ContSters122901, utilizator

Alte discuții în legătură

Creditul bancar al decedatului poate fi mostenit de catre copii? bavareza bavareza Speta mea este urmatoarea: 1. socrul meu a decedat pe 05.06.2019 2. socrul meu a divortat de mama sotului meu in instanta acum mai bine de 26 ani, copii ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul bancar dupa moartea celui care l-a contractat? hingheru hingheru Am o intrebarare: un parinte a facut un credit de nevoi personale, creditul are asigurarea de viata obligatorie, parintele a decedat, copii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Credit inainte de casatorie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, Prezint cazul urmator: X face un credit de nevoi personale, nefiind casatorit si neavand coplatitor. Dupa 1 an se casatoreste. In cazul ... (vezi toată discuția)