avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata preavizului in cazul concedierii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata preavizului in cazul concedierii

"Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de 16.04.2010 Compartimentul unde sunteti incadrat isi restrange activitatea.Conform cu prevederile art.73 alin.1 din codul muncii incepand cu data de 19.03.2010 vi se acorda un preaviz de 20 zile lucratoare dupa expirarea caruia,respectiv la data de 16.04.2010 contractul individual de munca inceteaza."ce nelamuriri am eu acum:daca mi se plateste preavizul in cazul in care mi'i s'a refuzat prezenta la locul de munca in timpul preavizului.?si daca o sa beneficiez de somaj avand in vedere ca am lucrat 1 an de zile la aceasta firma?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:37, 4 Mai 2010
Decizia de incetare trebuie eliberata in termen de 5 zile, asa ca, in data de cel tarziu 23.04.2010 trebuia inregistrata la ITM. O copie a acesteia trebuie sa primiti.
Parerea mea este sa mergeti la ITM sa vedeti daca s-a inregistrat o astfel de decizie pe numele dv., cereti informatii.
Daca da, mergeti si faceti cerere la firma sa va elibereze toate documentelecel tarziu in data de 14.05.2010, ca sa va incadrati in termenul de 30 zile. Si la somaj sunt o cerute o serie de doc care nu se pot abtine de pe o zi pe alta, asa ca aveti grija.

Succes.:)
namiru a scris:

Decizia de incetare trebuie eliberata in termen de 5 zile, asa ca, in data de cel tarziu 23.04.2010 trebuia inregistrata la ITM. O copie a acesteia trebuie sa primiti.
......


Nu exista niciun termen pentru emiterea decziei de incetare ... decizia se depune la ITM in termen de 5 zile de la data emiterii acesteia si nu de la data incetarii c.i.m.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult pentru sfaturile date.Am fost la ITM ( Ploiesti) dar din pacate nu ma poate gasi,deoarece sediul firmei este in Bucuresti si punctul de lucru in Ploiesti (sunt din Ploiesti).Nu vreau sa va plictisesc dar chiar nu mai stiu incotro sa o mai iau. M'ati sfatuit sa depun o cerere in scris si sa iau nr de inregistrare...unde ar trebui sa o depun la sediul firmei (Bucuresti) sau la punctul de lucru in Ploiesti ca asa mi'ar veni mai usor.???va multumesc mult ptr rabdarea acordata
Cred ca mai sigur ar fi la sediul firmei din Bucuresti.
Incercati sa o trimiteti cu confirmare de primire si valoare adaugata (la "valoare adaugata" trebuie sa scrieti pe formular ce acte trimiteti, asa dovediti ca nu ati trimis o invitatie la nunta!). Sau prin fax la care aveti si confirmarea de primire data automat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a cim fara preaviz oprea_rodica68 oprea_rodica68 la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide ... (vezi toată discuția)
Etape concediere din motive care nu tin de persoana angajatului broscuta21 broscuta21 Buna ziua, Lucrez la o companie care a luat decizia ca din 28 persoane cate suntem, sa dea 4 afara. Intrebarea mea este, care sunt etapele pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului sau...? pentru somaj. ContSters40598 ContSters40598 Care este forma cea mai buna pentru un angajat pentru a putea beneficia de somaj? Sa i se restructureze postul , sa fie disponibilizat intrucat firma nu mai ... (vezi toată discuția)