avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat timp mai este valabila procura?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat timp mai este valabila procura?

Buna seara,
as dori sa mi spuneti va rog cat timp mai este valabila o procura , avand in vedere ca mandantul a decedat, si are mostenitori.
Iar daca mandatara foloseste si acum procura pe care o are ce i se poate intampla?
Mai exact mama a dat o procura unei doamne pt. a o reprezenta peste tot, la toate institutiile, adica doamna respectiva putea sai vanda, sau sai inchirieze imobilul respectiv. Mama a dat procura cand traia adica in anul 2007, iar in anul 2009 mama a decedat, iar respectiva doamna in acelasi an la cateva luni dupa decesul mamei a mers la taxe si impozite cu copii dupa actele din care reiesea ca mama e proprietara imobilului respectiv, cu procura pe care mama i-o daduse in timpul vietii (2007) si s-a inscris pe rol fiscal. Acum dansa este proprietara acelui imobil. Eu ca mostenitor ce pot face?, mai pot face ceva acum in situatia de fata?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 09:39, 7 Aprilie 2010
ovi_dragomir a scris:

...daca in procura e specificat pretul mandatarul poate cumpara...vezi legea 36/1995...

Poate specificati si art. din lege care sa mentioneze expres acest lucru.
Pana atunci, oricum procura era nula.
...din regulamentul de punere in aplicare a legii...
Secţiunea a III-a
Autentificarea înscrisurilor

Art. 66. - Notarul public va menţiona pe cerere documentele necesare autentificării actului, precum si modul cum au fost stabilite taxele de timbru si onorariul.

Art. 67. - In cazul in care se autentifica procuri pentru încheierea unor acte de vânzare-cumpărare, iar cumpărătorul sau soţul acestuia are el însuşi calitatea de mandatar al vânzătorului, notarul public va pretinde părţilor sa înscrie in cuprinsul procurii toate clauzele contractului, inclusiv preţul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura ... Tina D Tina D Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura specială transmisibila :(.. sa se ocupe de acte/ vânzare (la ce preț consideră mandatarul ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare ContSters172999 ContSters172999 Nu stiu daca am gresit sectiunea; imi cer scuze daca este asa. Va rog sa ma ajutati cat se poate de urgent cu o opinie... Am rugamintea sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)