Stiu ca un asociat unic, administrator unic nu se poate angaja la firma lui(SRL) dar as vrea sa stiu daca se poate angaja cu carte de munca in cazul in care numeste un administrator neasociat. Si daca da ce trebuie sa faca pentru a numi acel administrator neasociat.
Va multumesc.
1. pentru ca te-am confundat scuze (nu numai ca sunt blonda, dar mai am si niste dioptrii tapene)
2. eu am scris 196 nu 169
3. n-am nici o intentie legata de rating
ptr a deveni salariat asociatul unic tre' sa renunte la functia de administrator si sa numeasca o alta persoana pe aceasta functie. procedura este una simpla, va sfatuiesk sa mergeti la Registrul comertului de care apartineti, sa cautati Biroul de consultanta unde vi se va spune ce documente tre' sa prezentati si cum decurge operatiunea.
Un raspuns ingenuu. E hai ca asta-i buna. Sa numesc o alta persoana administrator la fima MEA si ma trezesc maine ca platesc facturi de telefonie mobila pentru vreo trei amante de-ale administratorului. (asta ca cel mai banal exemplu de cate se pot intampla cu semnatrura unui administrator).
Daca citim legea sociatatilor comerciale si codul fiscal in paralel, observam ca prin CF s-a prevazut ca "indemnizatia asociatului unic" este asimilata salariului si impozitata ca atare. Si mai sunt si alte dispozitii de exemplu prin legea pensiilor (asociatul unic - asigurat in sistemul public de pensii) care ma fac intotdeauna sa ma intreb: de ce oare tin unii mortis sa fie salariati cu contract de munca???
Angajare asociat unic
ewe
In cazul unui SRL, asociatul unic, care este si administrator, poate fi angajat cu CIM pe post de agent vanzari? Dar in cazul in care un SRL are 2 asociati , ... (vezi toată discuția)
S.c. cu asociat unic
bdd
asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate avocat
Reiau discutia in acest sens. Am fost la Uniune si nimeni nu mi-a dat un raspuns.
V-as ruga daca se poate sa va exprimati opinia fata de urmatoarele ... (vezi toată discuția)